Lifestyle

8 feiten over masturberen

Er zijn niet veel meisjes en vrouwen die in het openbaar over praten over masturbatie, maar toch heeft (bijna) iedereen hier ervaring mee. Het ene meisje masturbeert vanaf haar 10e en het andere meisje ervaart dit als zij 17 is: er is geen gemiddelde leeftijd. Masturberen is eigenlijk heel gewoon! Lees verder voor 10 feiten over masturbatie.

1. Masturberen is gezond: het helpt je ontspannen. Kun je moeilijk in slaap komen? Masturberen voor het slapen kan helpen om beter in slaap te vallen. Door te masturberen kun jij ontdekken wat je lekker vindt. Je leert je eigen lichaam beter kennen en kunt hierdoor meer zelfvertrouwen krijgen tijdens seks met je vriendje.

2. Uit een onderzoek van University of Michigan blijkt dat vrouwen die speeksel gebruiken tijdens het masturberen, een grotere kans hebben op een infectie, omdat er in de mond veel bacteriën zitten.

3. Wist je dat sommige dieren ook masturberen? Onderzoekers observeerden een aantal verschillende diersoorten en ontdekten dat herten, apen, walrussen en eekhoorns zichzelf soms bevredigen. Vrouwelijke apen gebruiken soms een stok als seksspeeltje…

4. Masturberen zou puistjes kunnen veroorzaken. Als je klaarkomt krijgt het lichaam een dosis testosteron binnen en dit stofje kan acne veroorzaken. Maar deze dosis is heel erg klein, dus no worries ;-). 

5. Onderzoekers van de Rutgers University ontdekten dat sommige vrouwen kunnen klaarkomen zonder hun geslachtsdeel aan te raken. Dit kan omdat deze vrouwen goed kunnen fantaseren. Op MRI scans was te zien dat dezelfde gebieden in de hersenen werden gebruikt.

6. Sommige vrouwelijke Oude Grieken gebruikten levende slangen als seksspeeltje. Ze stopten het achterlijf van het beestje in hun vagina en door de kronkeling van de slang kregen zij genot… Hopelijk werden ze niet gebeten door die slangen!

7. Wist je dat je ogen en je vagina de enige lichaamsdelen zijn die zichzelf reinigen? 

8. Kaarsen worden wel eens als alternatief seksspeeltje gebruikt. Net als tandenborstels, haarborstels en andere voorwerpen die op een penis lijken.

Wist jij deze feitjes over masturberen al?

Bron: Bron, Bron, Bron, Bron, Bron
Beeld: Thinkstock

Must reads 👀