Lifestyle

11x origineel aankomen op het gala

Op de meeste scholen is het elk jaar een hele parade van mooie auto's bij aankomst op het gala. Maar hoe mooi die limousines, Porche's, Ferrari's en Maserati's ook zijn, echt origineel zijn ze niet meer. Durf jij het eens helemaal anders aan te pakken? Girlscene zet de meest leuke, grappige en originele ritjes naar het gala op een rij.

Motor met zijspan
Hoe origineel is het om op een motor met zijspan aan te komen op het gala?! Helaas kun je niet met al je vriendinnen in één zijspan, maar als jullie meerdere motoren met zijspan kunnen regelen of huren komen jullie wel samen aan. Als het niet lukt om een zijspan te regelen kun je vast wel wat motormuizen waarbij jullie achterop mogen. Want welke motorrijder wil niet met z'n motor pronken? Tip: Rijd alleen het laatste stukje mee met de motor, zo wordt jouw galahaar niet verpest door de wind.

Koets
Wil jij als Assepoester aankomen op het gala? Een koets is het perfecte vervoersmiddel als je wilt verschijnen als een echte prinses. Helaas is een koets huren redelijk prijzig, maar wie weet woont er bij jou in de buurt een leuke boer of paardenliefhebber die een koets heeft? Misschien is die koets niet zo mooi als in het sprookje, maar met wat bloemenslingers en gedrapeerde doeken komt het vast in de buurt!

Amerikaanse taxi of schoolbus
Is op jouw gala wel eens iemand verschenen in een originele yellow cab uit New York? De gele taxi's zul je waarschijnlijk niet op de oprit van een bekende vinden, dus dat betekent dat je een gele taxi zou moeten huren. Als je met het maximale aantal personen de taxi huurt, bespaar je zo veel mogelijk op de kosten. Je kunt het ook nog groter aanpakken en met grotere groep een Amerikaanse schoolbus huren.

Engelse dubbeldekkerWil jij een vleugje London op jouw gala? Ga met al je vrienden en vriendinnen in een rode Engelse dubbeldekker! De prijzen lijken in eerste instantie enorm hoog, zo'n €500,- voor 4 uur, maar je kunt er wel met bijna 50 personen in. Dat komt dus neer op ongeveer €10,- per persoon. Best goedkoop toch? Maar dan moet je dus wel 50 vrienden zien te regelen.

Hippie busje
Ken je die leuke oude Volkswagenbusjes? Zo'n busje waarmee de Gooische Vrouwen naar Parijs reden? Die kun je ook huren voor je gala, maar misschien heeft een creatieveling in jouw plaats wel net zo'n leuk surfbusje volgespoten met graffiti. Je kunt de busjes ook huren, er is zelfs een ijscowagen variant, hiermee kun jij zelfs de ijsjes uitdelen aan het publiek. Hoe origineel?!

Partyfiets
Oké, in de volksmond wordt het vaak een bierfiets genoemd, maar je kunt op de fiets ook gewoon wijn, mixjes of frisdrank drinken. Je kunt met zeventien personen op de fiets zitten en je kunt zelfs je eigen muziek aansluiten. Bedenk van tevoren wel even of jouw jurk 'fiets proof' is!

Traktor
Misschien ben je niet enorm origineel als je in een klein dorpje woont waar veel boeren wonen, maar anders trek je behoorlijk wat bekijks met een enorme traktor. Waarschijnlijk hoef je er niet eens geld aan uit te geven aangezien er vast wel een vriendelijke boer een dorpje verderop woont die jou en je vriendinnen uit de brand wil helpen.

Politiewagen
Aankomen in een politie auto met zwaailichten en sirene is nauurlijk al super gaaf, maar aankomen in een Amerikaanse politie auto trekt vast nog meer bekijks. Als de chauffeur ook in uniform komt en jullie de auto uithelpt, ziet het er nog leuker uit. 

Praalwagen
Als je in de buurt woont van steden waar carnavalsoptochten gehouden worden, kun je er vast een praalwagen goedkoop op de kop tikken of lenen voor een avondje. Met een praalwagen kunnen veel mensen meerijden, dus de prijs kun je dan ook delen. Je kunt het ook als Mardi Gras doen, dit is vergelijkbaar met een carnavalsoptocht, maar hier gooien ze neppe parelkettingen het publiek in. 

Tuktuk
Een TukTuk is in Azië een veel gebruikt vervoersmiddel, maar in Nederland zie je ze vrijwel nooit. De Tuktuks kun je huren voor ongeveer €50,- per uur. De TukTuks bieden plaats aan 2 tot 6 personen, maar bedenk wel of jullie grote jurken dragen, dan wordt het een stuk krapper!

Stokpaard
Last but not least, voor de echte dare devils: het stokpaard. Durf jij het aan om met je vriendinnen aan te komen huppelen op stokpaardjes? Waarschijnlijk zijn jullie het gesprek van de avond. Niet heel chic, maar wel hilarisch én lekker budget. De stokpaardjes kun je voor nop op de kop tikken bij een kringloop of in een speelgoedzaak. 

Hoe zou jij tijdens jouw gala aan willen komen? Welke van de bovenstaande vervoersmiddelen vind jij het leukst?

Beeld: Instagram & Thinkstock

Must reads 👀