Beauty

Tips voor een gematteerde huid

Make-up dragen als het warm is buiten is meestal al geen pretje, maar het is al helemaal een drama als je een gecombineerde tot vette huid hebt. De zomer breekt aan en dat betekent voor de oily girls onder ons dat ze weer op zoek moeten gaan naar de juiste producten om de talgproductie onder controle te houden. Maar zoek niet verder, want Girlscene geeft tips!

De zomer is geen prettige tijd als je een vettere huid hebt. Zodra je naar buiten stapt kun je de klok er op gelijk zetten dat je huid er binnen een paar uur glanzend uitziet. En dan niet zomaar glans, maar een soort zweterige glans. Het is niets om je voor te schamen, maar vervelend is het soms wel. Gelukkig zijn er producten die deze glans goed onder controle houden!

1. Huidverzorging
Allereerst is het belangrijk dat je de juiste huidverzorgingsproducten gebruikt. Wanneer je dezelfde producten pakt die je in de winter op je gezicht smeerde heb je kans dat je dubbel zoveel glans krijgt. Reinig iedere avond je huid en haal 's ochtends op z'n minst een watje met micellair water over je huid om resten weg te halen. Daarnaast zijn gelproducten fijn voor de vettere huid!

2. Breng niet te veel dagcrème aan
Een goede tip is om niet te veel dagcrème aan te brengen. Het is overigens niet verstandig om deze stap helemaal te skippen, want je huid heeft wel hydratatie nodig. Maar het is goed om te weten hoeveel je huid nodig heeft, omdat je huid 'vies' kan glanzen als je te veel opsmeert. Dat staat misschien mooi in de winter, maar minder pretty in de zomer. 😉 Of nog beter: ga voor een matterende dagcrème.

3. Lotion
Thank God voor matterende lotions! Dit breng je aan op een gereinigde huid als stap voor je dagcrème. Breng een kleine hoeveelheid aan op je voorhoofd, neus en kin om de glans gedurende de dag zoveel mogelijk tegen te houden.

4. Primer
Heb je geen matterende lotion? Een matterende primer werkt ook. Meestal is een primer iets voller qua structuur – dus meer glans – maar als je de juiste primer kiest valt het mee. Kies wel specifiek een primer die matteert.


5. Foundation
Wanneer je ervoor kiest om foundation te dragen – of nog beter: een luchtige BB of CC cream – kun je het beste gaan voor een matterende variant. Het klinkt vanzelfsprekend, maar wanneer een foundation niet op de markt wordt gebracht met 'matte' op de verpakking moet je niet verbaast opkijken als je huid binnen enkele uren glanst. Een matte foundation houdt de huid niet de hele dag mat, maar wel langer dan elke andere foundation.

6. Poeder
Onmisbaar in het leven van iemand met een vettere huid is poeder. Dit product mag niet ontbreken in je make-up tas, of je nu wel of geen make-up draagt. Wanneer je huid een beetje begint te glanzen hoef je slechts een dunne laag aan te brengen om de huid te matteren. Bovendien is poeder handig om mee te nemen in je tas voor touch ups.

7. Blotting paper
Heb je ooit gehoord van blotting paper? Dat lijkt op vloeipapier, maar is speciaal gemaakt voor het gezicht! Het papier dep je halverwege de dag op de vette delen van de huid om de glans weg te nemen, zodat je minder tot geen poeder nodig hebt om je make-up bij te werken. Blotting paper is erg betaalbaar en is daarom perfect voor meiden met een kleiner budget. Het kost namelijk slechts een paar euro per pakje en het is makkelijk verkrijgbaar bij onder andere Essence en Catrice.

Wat zijn jouw tips om je huid gematteerd te houden?

Must reads 👀