Beauty

Waarom je beter geen reinigingsdoekjes meer moet gebruiken

19

Ze zijn zo simpel, die reinigingsdoekjes. Hup, je haalt 's avonds even een doekje over je gezicht en binnen één minuut heb je al je make-up eraf gehaald. Geen gedoe! Toch zijn reinigingsdoekjes niet de beste manier om je huid mee te reinigen. De waarheid is namelijk dat de doekjes jouw huid niet zoveel goed doen. In dit artikel lees je waarom je voortaan beter voor een andere reinigingsmanier kunt kiezen.

Het geheim van een mooie huid is simpelweg de manier waarop je jouw huid verzorgt. Je kunt niet klagen over oneffenheden als je 's avonds nooit je make-up eraf haalt. Slapen met make-up doet natuurlijk geen enkele huid goed. Maar dat is niet het enige, ook waarmee je jouw huid reinigt heeft grote invloed op de conditie van je huid. Reinigingsdoekjes zijn razendpopulair om make-up te verwijderen, maar hiermee haal je niet het optimale uit je huid. Girlscene legt je uit waarom je reinigingsdoekjes voortaan links kunt laten liggen.

Zijn alle reinigingsdoekjes slecht? Het antwoord hierop is nee. Slecht is een groot woord. Het is niet zo dat je jouw huid permanent beschadigt met reinigingsdoekjes. En het is sowieso een stuk beter dan dat je de huid 's avonds helemaal niet reinigt! Bovendien zitten er in verschillende reinigingsdoekjes ook andere ingrediënten. Kijk altijd goed op de verpakking om te kijken of er geen agressieve en uitdrogende stoffen als alcohol in zitten. Je merkt zelf wel of jouw huid tegen de ingrediënten van het reinigingsdoekje kunt. Voelt de huid na gebruik geïrriteerd en trekkerig aan? Dan is het make-updoekje niet geschikt voor jou.

Als je altijd reinigingsdoekjes gebruikt dan heb je eigenlijk een 'luie' gezichtsverzorgingsroutine. Het bespaart je veel tijd en gedoe met watjes en flesjes, maar het is zeker niet de beste behandeling voor je huid. Als je droomt van een egale huid met een natural glow, dan raden wij je aan om voortaan voor een andere reinigingsmethode te kiezen. Beauty-experts Kerry Benjamin en Renee Rouleau legden aan Refinery29 uit waarom.

"Vrouwen denken dat ze met een simpel doekje hun huid goed reinigen, maar dat is niet het geval", vertelt beauty-expert Kerry. "Reinigingsdoekjes maken de huid niet écht schoon" legt Renee uit. "Je verspreidt vuil, bacteriën, olie en make-up over de huid in plaats van dat je het reinigt. Het is als het gebruiken van cleanser zonder dat je het van je gezicht af haalt". Oeps, dat klinkt inderdaad niet als de perfecte reinigingsmethode!

Omdat je de huid niet echt reinigt met deze doekjes, is de kans veel groter dat je poriën verstopt raken. En hierdoor krijg je puistjes. Het is dus heel goed mogelijk dat je huid er een stuk beter uit gaat zien als je voortaan geen make-updoekjes meer gebruikt. Een goed gereinigde huid zorgt namelijk voor minder puistjes en die egale huid ligt dus voor het oprapen!

Bovendien heb je met een reinigingsdoekje meer de neiging om te gaan boenen. Je wrijft net zolang tot de make-up eraf is. Maar dat is niet zo best voor je huid. De huid van je gezicht is dun en daarmee heel kwetsbaar. Je kunt je voorstellen dat boenen te agressief is en de huid hierdoor kapot gaat. En dat willen we natuurlijk niet!

Make-updoekjes zijn handig, maar niet voor elke dag. Gebruik ze een keer op een festival of als noodgeval. Maar als dagelijkse reinigingsroutine? Doe dat maar niet meer.

Gebruik jij altijd make-updoekjes? Ga jij dat vanaf nu niet meer doen?

Bron: refinery29, intothegloss
Beeld: thinkstockphotos

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

19 reacties

 • 3 jaar geleden Naomi.M

  Blackhead masker helpt sws, maar ook reinigingsgel em WATER.

  Als ik het fout heb, gewoon zeggen hoor, het heeft mijn huid wel helemaal grondig geholpen met echt maanden lang resultaat.

  xNaomi

 • 4 jaar geleden AlmondEyes

  Wat moet je dan gebruiken?! Dat vertellen ze niet.. -_-

 • 4 jaar geleden Infinite

  had tbh ook wel wat alternatieven verwacht in dit artikel.. zal wel handig zijn in ieder geval!

 • 4 jaar geleden Phemy

  Om eerlijk te zijn is het voor mij moeilijk om andere producten te gebruiken, want van gewoon spul uit flesjes enzo, krijg ik ontzettend geirriteerde ogen. Dan maar met doekjes. :s

 • 4 jaar geleden Fame

  Ik had er laatst juist wat meer ingeslagen, omdat ik ze zon handig vond. Maar ik merkte al wel dat het niet echt goed reinigde. Gebruik het daarom alleen bij weinig make-up (wat er al bijna af is) of bij geen make-up.

 • 4 jaar geleden June

  Ik gebruik al zo'n vijf jaar doekjes, nooit problemen en mijn huid ziet er gewoon goed uit.. Al scrub ik wel ong drie keer per week en twee keer per week maskertje. Ligt natuurlijk ook heel erg aan het huidtype denk ik dan

 • 4 jaar geleden xoxocaitlin

  Ik gebruik voor mijn ogen Garnier Micellair water , en voor mijn gezicht een reinigings melk van Clinique , gewoon omdat mijn huid erg droog is en betere verzorging nodig heeft. Vroeger ook altijd doekjes gebruikt , maar in die tijd veel puistjes en dingen gehad. Nu geen last meer van

 • 4 jaar geleden Nikki

  Ik ben echt lui ik gebruik altijd doekjes haha maar een keertje stoppen dan

 • 4 jaar geleden Roos207

  Ik reinig mijn gezicht de laatste tijd hel erg goed. Haast geen last meer van puistjes.

 • 4 jaar geleden Eeyore

  Ik was mijn gezicht na het reinigen (makeupdoekjes) met koud water en dan nog eens met warm, ookal weet ik niet of dit beter is

 • 4 jaar geleden xstrawberriess

  Ik gebruik alleen reinigingsdoekjes om mijn oogmake-up te verwijderen maar voor de rest van m'n gezicht een tonic en milk

 • 4 jaar geleden Julia

  Dit kan zeker waar zijn. Als ik doekjes gebruik kom ik er achter dat er altijd nog wat makeup op mijn gezicht zit.

 • 4 jaar geleden MiszRomy

  Ik gebruik Miscelair water van Garnier. Misschien dat jullie dat als alternatief kunnen gebruiken ?

 • 4 jaar geleden Lahav

  Oke, goed om te weten!

 • 4 jaar geleden janneke

  het alternatief is om gewoon met iets anders dan reinigingsdoekjes je huid te reinigen

 • 4 jaar geleden TheChain

  @ Freddie: Zoals ze boven al zeggen, watjes en flesjes. Dus gewoon 'ouderwets' met een watje en reinigingsmelk (en lotion).

 • 4 jaar geleden Busracik

  idd zoals @freddie ook zei, wat is dan het alternatief hierop?

 • 4 jaar geleden Freddie

  Wat is dan het alternatief?

 • 4 jaar geleden els

  Is het ook slecht voor je huid als je eerst die doekjes gebruikt en dan micellair water van garnier?

 1. 1