Beauty

Waarom je beter geen reinigingsdoekjes meer moet gebruiken

Ze zijn zo simpel, die reinigingsdoekjes. Hup, je haalt 's avonds even een doekje over je gezicht en binnen één minuut heb je al je make-up eraf gehaald. Geen gedoe! Toch zijn reinigingsdoekjes niet de beste manier om je huid mee te reinigen. De waarheid is namelijk dat de doekjes jouw huid niet zoveel goed doen. In dit artikel lees je waarom je voortaan beter voor een andere reinigingsmanier kunt kiezen.

Het geheim van een mooie huid is simpelweg de manier waarop je jouw huid verzorgt. Je kunt niet klagen over oneffenheden als je 's avonds nooit je make-up eraf haalt. Slapen met make-up doet natuurlijk geen enkele huid goed. Maar dat is niet het enige, ook waarmee je jouw huid reinigt heeft grote invloed op de conditie van je huid. Reinigingsdoekjes zijn razendpopulair om make-up te verwijderen, maar hiermee haal je niet het optimale uit je huid. Girlscene legt je uit waarom je reinigingsdoekjes voortaan links kunt laten liggen.

Zijn alle reinigingsdoekjes slecht? Het antwoord hierop is nee. Slecht is een groot woord. Het is niet zo dat je jouw huid permanent beschadigt met reinigingsdoekjes. En het is sowieso een stuk beter dan dat je de huid 's avonds helemaal niet reinigt! Bovendien zitten er in verschillende reinigingsdoekjes ook andere ingrediënten. Kijk altijd goed op de verpakking om te kijken of er geen agressieve en uitdrogende stoffen als alcohol in zitten. Je merkt zelf wel of jouw huid tegen de ingrediënten van het reinigingsdoekje kunt. Voelt de huid na gebruik geïrriteerd en trekkerig aan? Dan is het make-updoekje niet geschikt voor jou.

Als je altijd reinigingsdoekjes gebruikt dan heb je eigenlijk een 'luie' gezichtsverzorgingsroutine. Het bespaart je veel tijd en gedoe met watjes en flesjes, maar het is zeker niet de beste behandeling voor je huid. Als je droomt van een egale huid met een natural glow, dan raden wij je aan om voortaan voor een andere reinigingsmethode te kiezen. Beauty-experts Kerry Benjamin en Renee Rouleau legden aan Refinery29 uit waarom.

"Vrouwen denken dat ze met een simpel doekje hun huid goed reinigen, maar dat is niet het geval", vertelt beauty-expert Kerry. "Reinigingsdoekjes maken de huid niet écht schoon" legt Renee uit. "Je verspreidt vuil, bacteriën, olie en make-up over de huid in plaats van dat je het reinigt. Het is als het gebruiken van cleanser zonder dat je het van je gezicht af haalt". Oeps, dat klinkt inderdaad niet als de perfecte reinigingsmethode!

Omdat je de huid niet echt reinigt met deze doekjes, is de kans veel groter dat je poriën verstopt raken. En hierdoor krijg je puistjes. Het is dus heel goed mogelijk dat je huid er een stuk beter uit gaat zien als je voortaan geen make-updoekjes meer gebruikt. Een goed gereinigde huid zorgt namelijk voor minder puistjes en die egale huid ligt dus voor het oprapen!

Bovendien heb je met een reinigingsdoekje meer de neiging om te gaan boenen. Je wrijft net zolang tot de make-up eraf is. Maar dat is niet zo best voor je huid. De huid van je gezicht is dun en daarmee heel kwetsbaar. Je kunt je voorstellen dat boenen te agressief is en de huid hierdoor kapot gaat. En dat willen we natuurlijk niet!

Make-updoekjes zijn handig, maar niet voor elke dag. Gebruik ze een keer op een festival of als noodgeval. Maar als dagelijkse reinigingsroutine? Doe dat maar niet meer.

Gebruik jij altijd make-updoekjes? Ga jij dat vanaf nu niet meer doen?

Bron: refinery29, intothegloss
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀