Lifestyle

Waarom vrouwen beter zijn dan mannen

We hoeven je vast niet te vertellen dat het vandaag zondag is, maar misschien wel dat het vandaag Internationale Vrouwendag is. Elk jaar staat 8 maart in het teken van strijdbaarheid en het gevoel van solidariteit van vrouwen overal ter wereld. Want misschien beseffen we het ons niet altijd, maar het is lang niet overal en altijd vanzelfsprekend dat vrouwen gelijke rechten hebben als mannen. Girlscene zet redenen op een rij waarom vrouwen de wereld rocken! Ook al weten wij dat natuurlijk allang ;-). 

We kunnen multitasken als de beste
Heb je ooit een man zien WhatsAppen, tv kijken en kletsen tegelijk? Wij ook niet. Maar vrouwen kunnen dit als de beste. Voor ons is het geen probleem om verschillende taken tegelijk te doen. Zonder onze aandacht te verliezen voor één van de taken! Dat bespaart onszelf niet alleen veel tijd, maar maakt ons ook goede werknemers. Score! 

Wij eten gezonder
Een onderzoek van de University of Minnesota onder 14.000 mensen heeft uitgewezen dat vrouwen veel gezonder eten dan mannen. Mannen kiezen al gauw voor een pizza en rood vlees, maar vrouwen zijn zich veel bewuster van gezonde voeding en grijpen hierdoor eerder naar fruit en groente. 

Wij zijn super goed in communiceren
Hoewel mannen er beter in zijn om te zeggen waar het op staat, zijn vrouwen er veel beter in om te gesprekken te voeren die ergens tot leiden. Onderzoek heeft uitgewezen dat de hersenen van vrouwen veel meer woorden, gevoelens en emoties kunnen analyseren dan de hersenen van een man. Omdat we situaties beter begrijpen, kunnen we ook beter communiceren. 

Wij hebben een beter geheugen
Een man kun je niet de supermarkt in sturen zonder boodschappenlijstje. Ook al zeg je tegen hem dat hij alleen eieren, drie bananen en brood moet meenemen, dan is er altijd wel iets dat hij is vergeten of verkeerd heeft. Vrouwen kunnen ellenlange boodschappenlijstjes onthouden, maar weten bijvoorbeeld ook altijd wanneer iemand jarig is en wat iemand lievelingseten is. Jep, wij hebben een beter geheugen! 

Wij zijn betrouwbaarder
Een onderzoek onder 2000 mensen heeft uitgewezen dat men liever met vrouwen over hun problemen praat dan met mannen. En dat snappen wij helemaal, want wij geven nu eenmaal de beste adviezen. Als jij ergens mee zit dan ga je toch ook als eerste naar je moeder? 

Wij kunnen een kind op de wereld zetten
Sure, we hebben een man nodig om dit te kunnen doen. Maar wij zijn degenen die een klein wondertje negen maanden bij ons moeten dragen. Een klein mensje ontwikkelt zich in onze buik. Hoe bijzonder is dat?! Het enige wat mannen doen is sperma doneren en dan zijn ze klaar. Dat is toch niet te vergelijken met hetgene dat wij moeten doen :-). 

Wij kunnen pijn beter verdragen
Als een man verkouden is dan ligt hij op de bank te jammeren dat hij zo ziek is, terwijl een vrouw met een verkoudheid doet alsof er niks aan de hand is en gewoon haar 432 afspraken nakomt. Hoe stoer mannen ook willen zijn, het is gewoon zo dat wij pijn beter aan kunnen. Althans, we zeuren er niet zo over. Enne… mannen mogen sowieso niks zeggen over pijn als wij ook nog een kind moeten baren ;-). 

Wij weten hoe we dingen gedaan moeten krijgen
Vraag aan een man of hij even de kamer op wil ruimen en kijk of het over een uur is gedaan. Wij durven te wedden van niet. Vrouwen weten hoe ze dingen gedaan moeten krijgen. En dan hebben we het niet alleen over huishuidelijke taken, maar ook over dingen die de wereld hebben veranderd. Er zijn namelijk heel wat power vrouwen die de wereld een stukje beter hebben gemaakt. Een ode aan deze krachtige vrouwen lees je hier.

Wij kunnen beter omgaan met stress
Een onderzoek van de University of Western Ontario heeft uitgewezen dat vrouwen beter kunnen omgaan met de stress tijdens een sollicitatiegesprek. De onderzoekers kwamen erachter dat we van tevoren wel meer stressen dan mannen, maar dat het tijdens het gesprek juist beter gaat. Waarom? Omdat we beter voorbereid zijn. 

Wij leven langer
Survival of the fittest… Vrouwen leven langer! Vrouwen leven gemiddeld een jaar langer dan mannen. Nou, als dat geen bewijs is dat we beter zijn dan weten we het ook niet meer ;-). 

Welke vrouw bewonder jij? 

Bron: glo, roogirl, thehealthsite
Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀