Fashion

DIY: hangers van natuurstenen

Natuurstenen zijn erg mooi en sommige mensen geloven dat ze zelfs een helende functie hebben… Zo is de Turkoois een zuiverende steen: zorgt voor innerlijke rust en bevordert de creativiteit. De Rozenkwarts staat voor liefde en kan een positieve werking hebben op het hart. Girlscene's Anouk maakte hangers voor aan een ketting van deze natuurstenen. Ze laat op een simpele manier zien hoe je natuurstenen goed vast kunt zetten met ijzerdraad, zodat ze veilig aan een (zilveren) ketting hangen. Kijk je mee?

Ik, Anouk, draag de stenen omdat ik ze mooi vind, niet per se omdat ik er ‘kracht’ uit wil halen, maar het zou wel mooi meegenomen zijn ;-). Bij de Lucardi kocht ik twee zilveren kettinkjes van 40 cm en 45 cm. De stenen kocht ik bij Beadies, gelegen in de Huidenstraat Amsterdam. 

Tips:
– Zorg dat je stenen hebt waar over de lengte een gaatje in zit, want hier kun je het ijzerdraad doorheen doen en zo zit de hanger steviger in elkaar.
– Ga voor zilver ijzerdraad bij een zilveren ketting, ga voor (rosé)goud ijzerdraad bij een goudkleurig kettinkje. 
– Vind je een zilveren ketting te duur, ga dan voor een budget ijzeren ketting van bijvoorbeeld Primark, H&M, SIX, enzovoort.
– De Turkoois kost €0,75 en de Kwarts €3,50: je kunt het zo duur of budget maken als je zelf wil ;-).

Wat vind jij van deze DIY? Geloof jij in de kracht van natuurstenen?

Beeld: Anouk Kwant

Must reads 👀