Films & Series

Interview met dé hunk uit Boy 7: Matthijs van de Sande Bakhuyzen

De film wordt ook wel de Nederlandse Divergent en The Hunger Games genoemd; we hebben het over Boy 7. Het is de eerste Nederlandse Young Adult film en heeft alle ingrediënten waar we van houden: spanning, goed acteerwerk én hunks. Boy 7 draait vanaf 19 februari in de bioscoop, genoeg reden voor een interview met de hoofdrolspeler. Girlscene sprak Matthijs van de Sande Bakhuyzen die de rol van Sam speelt. En hadden we al gezegd dat hij een enorme hunk is? 😉 

Als je geen idee hebt waar Boy 7 over gaat dan zullen wij het even kort samenvatten. Boy 7 gaat over Sam. Hij wordt midden in een drukke metro wakker. Echter is het een raadsel voor hem hoe hij daar is gekomen, waar hij vandaan komt en wie hij is. Met de hulp van voorbijganger Lara probeert hij dit allemaal te achterhalen. Maar hoe meer hij te weten komt, hoe gevaarlijker het wordt voor hun beiden. Zal hij zijn leven wagen voor de waarheid?

Boy 7 draait vanaf 19 februari (overmorgen dus) in de bioscoop. Girlscene sprak Matthijs onder andere over de film, zijn guilty pleasures en toekomstdromen. 

Watch on YouTube

We interviewen jou over je nieuwe film, Boy 7. Waarom zouden wij de film allemaal moeten zien?
"Omdat het het de eerste Young Adult film is in Nederland, speciaal voor de doelgroep 12 tot 18 jaar. En ik vind hem geslaagd!"

Wat is Sam voor jongen?
"Ik hou van Sam. Sam is een eenling, vaart altijd en overal zijn eigen koers. In het verleden heeft hem dat een beetje tot een buitenbeentje gemaakt, iemand die nergens echt bij hoorde. In de film zorgt die karaktereigenschap er juist voor dat hij de held is. Hij staat voor wie hij is en daarom hou ik van hem." 

Lijk jij een beetje op Sam?
"Dat is geheim."

Boy 7 wordt vergeleken met Divergent en The Hunger Games. Klopt dat?
"Divergent heb ik niet gezien. Maar tussen Katniss Aberdeen en Sam zie ik zeker vergelijkingen. Zij trekt ook haar eigen plan, weigert om zich bij de dingen neer te leggen zoals ze zijn en vecht voor een betere toekomst: voor zichzelf en voor haar volk. Sam doet dat ook, zij het op een iets kleinere schaal. Ik ben blij dat deze helden nog mogen bewonderd worden. Ik denk dat dit verhaal – karaktervol buitenbeentje vecht tegen een slechte macht – het publiek aanspreekt."

Hoe was de sfeer behind the scenes?
"De sfeer was goed. Veel Hongaren waren er. Wat heel tof was, we werden getraind door stuntmannen die op producties als Game of Thrones en James Bond hadden gezeten. Ik heb me wel uitgesloofd om hun goedkeuring te krijgen."

Wat is je favoriete scene uit Boy 7?
"Pfff, moeilijk. Het is een beetje mijn kindje dus bijna onmogelijk om daar een specifiek deel uit te kiezen. In elke scene zitten mijn bloed zweet en tranen.. Maar goed. Er is een aanval die wij als Masters plegen op een villa. Die vond ik wel te gek om te draaien. Ik zat in een film toen. En dat voelde ik."

In de film gaat Sam op zoek naar zijn identiteit. Ken jij jezelf?
"Ik heb mezelf gister voor het eerst ontmoet. We gingen naar Artis en het was erg leuk, toen we bij de apen kwamen bleek dat we dat allebei echt te gek vonden. We hebben uren staan kijken. Net mensen. Na afloop had ik wel het gevoel dat ik mezelf kende."

Sam kan niemand vertrouwen. Vind jij het moeilijk om andere mensen te vertrouwen?
"Nee, ik ben goed van vertrouwen. Ik focus me graag op het positieve van mensen. Misschien wil ik iedereen graag vertrouwen."

Boy 7 is te zien op een filmfestival in Toronto. Hoop jij op een carrière in het buitenland?
"Ja! Het lijkt me te gek, al kan het soms een slopend wereldje zijn. Maar ik vind het te gek om op veel verschillende plekken te komen. De wereld te zien."

Je wordt door meisjes gezien als een hunk. Hoe vind je dat?
"Ach joh ze zijn zelf hunks! Nee, leuk. Vleiend."

Wat is je guilty pleasure?
"Dat ik chocola eet. En soms meisjesmuziek luister zeggen mijn vrienden. Ik vind Banks te gek. Oeps."

Hoe ziet een dag in het leven van Matthijs van de Sande Bakhuyzen eruit?
"Net als ieder ander mens denk ik. Ik word wakker, dan ontbijt ik. Dan ga ik of naar mijn werk of heb ik een dag vrij en doe ik niks/iets. Later lunch ik. Dan komt het avondeten. Dan ga ik graag naar de film. En dan slapen!"

Waar zie jij jezelf over vijf jaar?
"Ik woon vlak buiten Amsterdam in een huis maar ben veel op andere plekken, voor werk, of op reis. Verder heb ik een buitenhuis. In Drenthe of Friesland of Noorwegen of een obscuur land. En ik heb een hond. Een Huskey. En een kat die ik Zeus noem." 

FB: boy7film
Instagram: Boy7film #boy7
Twitter: @boy7defilm 
Website: www.boy7film.nl

Met wie ga jij naar Boy 7? Wat vind je van Matthijs? 

Must reads 👀