Fashion

De modetrends voor lente/zomer 2015

OMG, de zomer komt er eindelijk aan! De winter leek lang te duren – heel lang -, maar gelukkig komt er nu een einde aan het koude weer. En om dat te vieren zetten we de trends voor de komende seizoenen voor je op een rij zodat jij inspiratie opdoet voor outfits tijdens de lente en zomer van dit jaar. Lees snel verder voor het trendoverzicht.


Geel

Een kleur die tijdens de lente en de zomer niet in je kast mag ontbreken is geel. De juiste tint geel haalt je huid mooi op. Zo spot je op de catwalk van Michael Kors een donkere tint, terwijl Rosie Assoulin voor zachtgeel gaat.

Te zien bij: Michael Kors, Rosie Assoulin


Zwart-wit

Wat in 2015 terugkeert is de zwart-wit trend. Je kunt zoals vorig jaar gaan voor de minimalistische kant, maar wat je dit jaar vooral ziet zijn opvallende prints die met elkaar gecombineerd worden of gedragen met een rustige top.

Te zien bij: Thakoon, DKNY


Legergroen

Naast geel is legergroen dé kleur van dit moment. Tijdens het Fashion Week seizoen spotten we verschillende tinten. Van bijna zandkleurig tot donkerder groen! Tijd om je inner army girl naar buiten te brengen. 😉

Te zien bij: L.A.M.B., Marc Jacobs


Blousejurk

Zo zie je maar weer dat trends een comeback maken, want de blousejurk is terug. Dit is een nette jurk die van boven lijkt op een mooie blouse, maar net iets langer is zodat je billen goed bedekt zijn. In onze ogen is dit een ideaal kledingstuk voor een warme zomerdag.

Te zien bij: Altuzarra, Rebecca Minkoff


Gingham

Dit jaar hoef je er niet als een fancy pants bij te lopen. Zeker niet nu gingham in de mode is! Gingham is een ruitjesmotief dat vooral als klein ruitje te zien is bij Diane von Furstenberg. Is de kleine ruit niet jouw ding? Dan past de grote variant van Oscar de la Renta misschien beter bij je.

Te zien bij: Oscar de la Renta, Diane von Furstenberg


Polo

Weet je nog hoe mensen begin 2000 in poloshirts liepen? Dat mag in 2015 ook weer, aldus de designers. Poloshirtjes zie je niet per se in de originele vorm zoals je gewend bent, maar vooral als los shirt met een polokraag.

Te zien bij: Tory Burch, ICB


Wijde denim

Denim is niet een typische zomerstof omdat het vaak net iets te warm is op een hete zomerdag. Toch hebben de ontwerpers een manier gevonden om denim te dragen, namelijk in de wijde vorm. Er geldt bijna: hoe wijder de broek, hoe beter. Oh enne, de flared jeans zijn ook weer terug!

Te zien bij: Karen Walker, Adam Selman


Culottes

Nu we toch over broeken praten… Culottes zijn na vorig jaar ook dit jaar weer volop te zien tijdens de modeshows. Dit is een wijde broek die ergens eindig tussen de knie en de kuit. Misschien herken je dit model nog als je moeder de culotte vroeger droeg. 

Te zien bij: Tibi, J. Crew


Obi ceintuur

De meest flatteuze trend van het moment? Dat is ongetwijfeld de obi ceintuur. Deze riem bind je om het slankste deel van het lichaam om je taille goed te accentueren. Perfect in combinatie met wijdere kleding, zoals je ziet op de linkerfoto tijdens de show van BCBG.

Te zien bij: BCBG, Rebecca Taylor


Blote schouder

Na de off shoulder look van afgelopen jaar ligt de focus nog steeds op de schouder, maar dan op een andere manier. Deze lente en zomer zie je één blote schouder, terwijl de ander (semi-)bedekt is. Bij Jill Stuart zie je de chique variant waarbij de ene schoulder bedekt is, terwijl je bij Ralph Lauren de zomeroptie ziet die iets minder warm is. 

Te zien bij: Ralph Lauren, Jill Stuart

Welke modetrends voor lente/zomer 2015 vind jij het mooist?

Beeld: Getty Images

Must reads 👀