News

WTF: Is het schaambeen de nieuwe thigh gap?

Vergeet de thigh gap – kan iemand überhaupt uitleggen wat hier zo bijzonder aan is? – want de wereld maakt schijnbaar plaats voor een nieuwe 'trend': het schaambeen. That's right. Met het bikiniseizoen in aantocht ligt de focus op dit moment op het gebied rond de vagina. Maar deze 'trend' krijgt wel een heel rare wending… Lees snel verder.

De 'mons pubis' is de nieuwste onzekerheid onder sommige vrouwen. Zij focussen zich niet meer op de slanke benen, een strakke buik en hangende borsten. Nope, het schaambeen is het nieuwste lichaamsdeel dat onder de loep wordt genomen. Maar eh… Wat is het probleem dan? Sommige vrouwen trekken hun broek naar beneden of liggen in bikini op het strand en dan valt er iets op: het gebied rond het schaambeen is te dik en dat moet opgelost worden door plastische chirurgie. 

bron

Je leest het goed, vrouwen gaan naar de arts om het vet bij hun schaambeen weg te halen. Grote kans dat social media te maken heeft met deze bizarre ontwikkeling. Zoek voor de grap op Instagram eens op #bikinibridge en je vind zo 14.000 foto's van vrouwen (en mannen) die hun schaambeen area showen op social media. Op die foto's zie je negen van de tien keer strak afgetrainde buiken en een gebronsd schaambeen dat vetvrij en haarvrij is, waardoor sommige mensen denken dat dit het beeld is dat nagestreeft moet worden.

Maar nee meiden, dat hoeft niet. Het is normaal om een beetje vet te hebben rond het schaambeen. Je hoeft het dus heus niet raar te vinden als jij niet mega inkijk hebt als je op je rug ligt. Op de Girlscene redactie vragen we ons nog steeds af waarom dit ineens zo ontzettend populair is en waarom mensen überhaupt overwegen om daar vet te laten wegzuigen. Is dit echt het beeld dat vrouwen willen nastreven? In onze ogen hoeft dat absoluut niet!

Wat vind jij van deze ontwikkeling? Heb jij al van een schaambeen operatie gehoord?

Bron: Mamamia.com.au

Must reads 👀