Beauty

De meest iconische en populairste lipsticks ooit

We duiken even de geschiedenis in. En schrik niet als geschiedenis vroeger je minst favoriete vak was, want dit is leuke geschiedenis! Tenminste, als je geïnteresseerd bent in lipsticks. Want wist je dat de lippenstift een lange weg bewandeld heeft? Girlscene vertelt je meer over de meest iconische lipsticks aller tijden en welke kleuren naam hebben gemaakt in de cosmetica industrie.

Wist je dat de Color Riche lipsticks van L'Oréal in april van dit jaar hun 30e verjaardag vieren? Een lipstick dat 30 jaar in het schap ligt, dat is zeker een feestje waard! Niet alleen L'Oréal produceert (inmiddels) iconische lipsticks, ook andere merken hebben paradepaardjes in hun collectie. Tijd voor een trip down memory lane


bron | bron

Revlon – Cherries in the Snow
Sinds 1953

Cherries in the Snow is sinds de jaren '50 al een musthave in de collectie. Sterker nog, de lipstick is zo klassiek qua kleur en verkoopt zo goed dat het nu, ruim 60 jaar later, nog steeds over als een warm broodje over de toonbank gaat. Dat overkomt niet iedere lipstick(kleur)…

MAC – Ruby Woo
Sinds 1999

Ruby Woo staat bekend als de beste rode lipstick ooit gemaakt. En dat legt MAC geen windeieren, want van de 377 miljoen dollar die in 2013 in Amerika gespendeerd werd aan lipsticks werd het meeste uitgegeven aan deze iconische kleur. Niet voor niets verkoopt MAC miljoenen stuks per jaar van deze 'retro matte' lipstick! Deze klassieker is de matte versie van MAC Russian Red – ook al zo'n populaire lippenstift – en wij vermoeden dat Ruby Woo nog heel lang te koop zal zijn als the perfect sexy red.


bron | bron

Bobbi Brown – 4 Brown
Sinds 1991

Als er één dame verstand heeft van cosmetica, dan is het Bobbi Brown. In 1991 lanceerde ze haar eerste tien lipsticks in het warenhuis Bergdorf Goodman en het was gelijk een succes, want ze verkocht op de eerste dag al 100 exemplaren. Kleur 4 Brown is één van de meest iconische kleuren, omdat het volgens Bobbi Brown herself bij iedere huidskleur mooi staat.

Revlon – Toast of New York
Wanneer de kleur Toast of New York van Revlon gelanceerd werd is onbekend, maar wat wel een gegeven is, is dat topmodel Cindy Crawford deze kleur als geen ander rockte. Het begin van de jaren '90 stond wat dat betreft bekend om deze iconische oranje-bruine lipkleur. 


bron | bron

MAC – Twig
De MAC lipstick in de kleur Twig beleefde haar hoogtepunt in de jaren '90 toen veel vrouwen massaal deze kleur droegen. Niet heel gek overigens, want deze satin lippenstift domineerde de catwalk jarenlang. Dit is trouwens een typische kleur die Kylie Jenner zou dragen. En wie weet heeft ze er één in haar bezit… 😉

Chanel – Vamp
Na 1994

Het begon allemaal in 1994 toen Chanel tijdens hun modeshow modellen de catwalk opstuurden met een kleur op hun nagels die nu buitengewoon populair is: Chanel Vamp. Vamp is een culthit. Na het overdonderende succes van de nagellak verscheen er een lipstick in dezelfde kleur, die nu beter bekend staat als Chanel Rouge Noir.  


bron | bron

Clinique – Raspberry Glacé
Sinds de jaren '80

De jaren '80 draaide vooral om de Raspberry Glacé lipstick van Clinique. Toentertijd in een – niet zo mooie – mintgroene verpakking, maar inmiddels verkrijgbaar in de zilveren huls zoals je hier kunt zien. De glitterende framboosrode kleur was dé lipstick die je toen moest hebben.

L'Oréal – Fairest Nude
Sinds 1985

De Color Riche lipsticks van L'Oréal zijn zelf al iconisch genoeg. Dit jaar bestaat deze lipstick maar liefst 30 jaar en kun je het in elke denkbare en draagbare kleur vinden. Zo draagt Doutzen kleur 293 of 226 en zie je Eva Longoria in de campagnes met kleur 303 op haar lippen.

Deze lipsticks zijn ook het benoemen waard:
– Max Factor lanceerde in 2000 de eerste langhoudende lipstick die je kent onder de naam Max Factor Lipfinity. De lipstick bestond uit twee delen, namelijk een lipstain en een balm. Zie de lipstick hier in actie.
– Christian Dior bracht in 1953 één van de populairste lipsticks ooit uit: Rouge Dior 999. De grootste sterren waren fan van zijn lipstick waardoor je het nu, meer dan 60 jaar later, nog steeds kunt kopen.
– Op Makeup Alley vind je er meer dan 1000 reviews over… Clinique's Black Honey. Ooit te verkrijgen als een freebie in de jaren '80, maar het werd pas een echte hit in de jaren '90. 
– De lippenstift van Yves Saint Laurent in de kleur 19 Fuchsia Rouge Pur Couture mag niet ontbreken, aangezien het de eerste kleur is die meneer Saint Laurent maakte in 1979. 
– Kim Kardashian zorgde er eigenhandig dat de kleur Angel van MAC een goed verkochte lipstick werd. Zij claimde in 2011 dat dit haar favoriet was, waardoor het direct een bestseller werd.

Kende jij deze iconische lipsticks al?

Bron: Babble, Yahoo Beauty, Bobbi Brown Cosmetics, tv3, NY Mag

Must reads 👀