News

Eerste model met Downsyndroom loopt show tijdens Fashion Week

De modewereld heeft het druk nu New York Fashion Week van start is gegaan. Wij kunnen ons vervolgens vergapen aan de outfits die getoond worden en de slanke (of zelfs dunne) lijven van modellen die over de catwalk paraderen. Maar één designer besloot het anders te doen. Carrie Hammer koos voor een model met Downsyndroom om in haar Fashion Week show te lopen. En dat is voor het eerst! 

Jamie Brewer is het eerste model met het syndroom van Down die in een Fashion Week show loopt. En nog wel in New York, één van de belangrijkste fashionsteden ter wereld! Je kent haar misschien ook wel als actrice, Jamie speelt namelijk in de serie American Horror Story. Nu kan ze model dus ook op haar cv zetten! 

Ontwerpster Carrie Hammer heeft Jamie gevraagd om als model in haar show te lopen. Carrie wil haar publiek namelijk iets anders laten zien. Haar show heeft niet voor niets de naam 'Role Models Not Runway Models', een concept dat ze vorig jaar introduceerde. "We kiezen voor inspirerende vrouwen op de catwalk. CEO's, activisten, actrices… iedereen die het beste in haar gebied is en on top of her game is". 

"Jonge meisjes en zelfs jonge vrouwen zien mij en denken 'Hé, als zij het kan dan kan ik het ook!'", vertelt Jamie in een interview met Today. "Het is heel inspirerend om een rolmodel te zijn en jonge vrouwen aan te moedigen om zichzelf te zijn". Jamie voelt zich goed in de creaties van Carrie Hammer en is vereerd om het te mogen dragen. 

Steeds vaker worden modellen met size zero vervangen door modellen die niet aan de strenge eisen van de modewereld voldoen. Onlangs scoorde Tess Holliday -een vrouw met maat 50- een modellencontract, waarmee ze het model met de grootste maat ever is. 

Wat vind jij ervan dat het eerste model met Downsyndroom over de catwalk heeft geparadeerd tijdens New York Fashion Week? Vind je het goed dat modellen met size zero steeds vaker worden vervangen?

Bron: times, hollywoodlife
Beeld: gettyimages

Must reads 👀