Films & Series

Deze nieuwe series moet je onmiddellijk op je watchlist zetten

Gossip Girl, The Vampire Diaries, Breaking Bad… we zijn allemaal wel een beetje verslaafd aan series. Eén aflevering worden er twee, en zo ben je zonder dat je het merkt een paar uur verder. Het ergste is als je alles hebt gezien en cravings hebt naar nieuwe afleveringen. Tijd voor nieuwe tv-series! En die zijn er genoeg, Amerika heeft weer veel leuks voor ons in petto. Welke series zijn er nieuw en mag je absoluut niet missen? Girlscene zet ze voor je op een rij. 

Unbreakable Kimmy Schmidt 

Watch on YouTube

Waar gaat het over? Kimmy wordt na vijftien jaar gered uit de bunker van een Doomsday-sekte. Ze probeert haar leven weer op te pakken en ze verhuist naar New York. Ze wil de grote stad niet meer verlaten en probeert een nieuw leven op te bouwen. Maar als je vijftien jaar geïsoleerd hebt geleefd dan verloopt alles niet zo ehhh.. soepel. Kimmy maakt veel genante dingen mee, maar blijft altijd positief. 
Met wie? Ellie Kemper (The Office), Jane Krakowski (30 Rock), Tituss Burgess 
Wanneer? Het hele eerste seizoen is vanaf 6 maart te zien op Netflix. 
Waarom kijken? Na het grote succes van Netflix met Orange Is The New Black en House Of Cards hebben we sowieso al hoge verwachtingen, maar na het zien van de trailer al helemaal! Unbreakable Kimmy Schmidt is een echte feel good serie waarvan we zeker weten dat we een paar keer bulderend achter de tv (of computer) zullen zitten. 

How To Get Away With Murder

Watch on YouTube

Waar gaat het over? How To Get Away With Murder gaat over de briljante advocate Annalise Keating die les geeft aan speciaal daarvoor geselecteerde rechtenstudenten. De vraag die centraal staat in haar lessen: 'hoe kom je weg met moord?'. Maar dan raken een paar studenten zelf betrokken bij een moord… 
Met wie? Viola Davis (The Help), Katie Findlay (The Carrie Diaries), Matt McGorry (Orange Is The New Black), Alfred Enoch, Jack Falahee
Wanneer? De serie is vanaf 9 februari te zien op Net 5. 
Waarom kijken? In de eerste plaats kijken we voor het razend spannende verhaal, maar heel eerlijk: die hunks zijn ook wel een goede motivatie. Alfred, Jack en Matt zijn zeker geen straf om naar te kijken. Girlscene's Danique en Emma zijn al verslaafd aan de serie en vinden dat je How To Get Away With Murder écht op je watchlist moet zetten. 

Bloodline

Watch on YouTube

Waar gaat het over? De Rayburns zijn hardwerkende steunpilaren van een gemeenschap in Florida. Maar als de oudste zoon Danny, het zwarte schaap van de familie, thuiskomt voor de 45ste verjaardag van het hotel van zijn ouders, dreigt hij duistere geheimen en het beschamende familieverleden te ontmaskeren. Hij drijft hiermee ook de loyaliteit tussen de broers en zussen tot het uiterste.
Met wie? Kyle Chandler (Friday Night Lights), Ben Mendelsohn, Glenn Kessler, Daniel Zelman
Wanneer? Bloodline's eerste seizoen staat vanaf 20 maart op Netflix. 
Waarom kijken? Bloodline is van de maker van de succesvolle serie Damages en belooft een bloedstollende thriller te zijn. Perfect om met je vriendje te kijken en lekker tegen hem aan te kruipen ;-). 

Better Call Saul

Watch on YouTube

Waar gaat het over? De serie draait om Saul Goodman, een advocaat die met Walter White in zee gaat. Better Call Saul is dan ook een spin-off van Breaking Bad. De serie speelt zich echter in 2002 af, voordat hij met de methdealers te maken kreeg. We zien hem in de begin van zijn carrière en hoe hij zich ontwikkelt tot corrupte advocaat die je in Breaking Bad zag. 
Met wie? Bob Odenkirk, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Jonathan Banks, Michael Mando
Wanneer? De serie is sinds 9 februari te zien op Netflix. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering. 
Waarom kijken? Als je een Breaking Bad fan bent dan is het een no brainer. Die moet je gewoon kijken! Al is het maar om van de afkickverschijnselen af te komen. Heb je Breaking Bad niet gekeken, dan moet je Better Call Saul nog steeds op je watchlist zetten vanwege de goede kritieken, het fantastische script en het knappe staaltje acteerwerk van Bob Odenkirk. 

iZombie

Watch on YouTube

Waar gaat het over? Een geneeskundestudent realiseert zich dat een zombie zijn ook voordelen heeft en gebruikt haar speciale krachten om de politie te helpen. 
Met wie? Rose McIver, Malcolm Goodwin, Rahul Kohli, Molly Hagan
Wanneer? iZombie wordt vanaf 17 maart uitgezonden op TV Land en is dus alleen online te volgen. 
Waarom kijken? Ten eerste omdat we van zombie's houden (The Walking Dead!) en ten tweede omdat het wordt uitgezonden op onze Amerikaanse lievelingszender: The CW (die onder andere Gossip Girl, 90210 en The Carrie Diaries utizond). Het moet dus wel leuk worden! 

Younger

Watch on YouTube

Waar gaat het over? Younger volgt een alleenstaande moeder die na haar scheiding naar New York verhuist. Ze krijgt een nieuwe baan en probeert weer een leuk, jong en spannend leven te krijgen. 
Met wie? Hilary Duff, Sutton Foster, Miriam Shor
Wanneer? Younger wordt vanaf 31 maart uitgezonden op TV Land en is dus alleen online te volgen. 
Waarom kijken? Hilary Duff, duh! En oké, we gaan ook kijken omdat het van de maker van Sex And The City is. 

Welke serie ga jij op je watchlist zetten? 

Must reads 👀