Beauty

Hot or not: lage paardenstaart

De lage paardenstaart maakt een comeback! Tijdens de afgelopen jaren was het vooral de hoge paardenstaart die je veel op straat zag, maar daar komt de komende tijd verandering in. Zowel celebrities als bloggers hebben deze 'nieuwe' trend al omarmd en jij waarschijnlijk ook na het lezen van dit artikel. Klik snel verder voor meer inspiratie en tips om deze staart te stylen.

Op het gebied van mode mogen we de skinny jeans verruilen voor een flared paar en op het gebied van haar is de lage paardenstaart dé look van 2015. Je hebt het ongetwijfeld al vaak gelezen op Girlscene, maar je weet dat een trend pas echt aanslaat als mensen op straat het dragen. De volgende celebrities en bloggers geven het voorbeeld!


Kim Kardashian (toen ze nog lang en donker haar had ;-))


Kenza (Kenzas)


Chiara Ferragni (The Blonde Salad)


Doutzen Kroes


Jourdan Dunn


Coco Rocha 


Negin Mirsalehi

Zo draag je de lage paardenstaart
Wie de modeshows tijdens Fashion Week in de gaten houdt heeft ongetwijfeld ontelbaar veel modellen voorbij zien komen die de middenscheiding rocken. Die scheiding kun je prima combineren met een lage paardenstaart zoals Kenza of ga bijvoorbeeld voor een diepe zijscheiding zoals Kim Kardashian. Het voordeel van de lage paardenstaart is dat je 'm zo kunt dragen dat het iedereen mooi staat. Zo houdt de een ontzettend van een strak kapsel terwijl de ander baat heeft bij volume bovenop zoals Doutzen Kroes.

Wanneer je een lage paardenstaart wil dragen zijn er een paar dingen belangrijk. Allereerst wil je de juiste shampoo en conditioner gebruiken. Ga je voor steil haar of gekruld haar? Daar moet je rekening mee houden voordat je begint. Het maakt overigens niet heel veel uit of je dit kapsel uitgeprobeerd op haar dat net gewassen is of al een dagje mee gaat. Per persoon is het namelijk afhankelijk op welke dag de grip in het haar beter is. En om te zorgen dat je haar goed mee werkt is het een goed idee om je haar te voorzien van een goede hoeveelheid mousse die je in het haar föhnt met een borstel. 

Tot slot is een borstel en haarlak onmisbaar. Een borstel komt namelijk van pas als je krullen wil uitborstelen of juist een strakke hairdo wil. Wanneer je voor de laatste optie kiest is het een goed idee om haarlak te sprayen en daarna je haar strak in een paardenstaart te borstelen voor het meest strakke resultaat. Is het niet glad genoeg? Spray dan nog een beetje haarlak en kam het nogmaals. Wie van een rommelige look houdt moet zeker volumepoeder proberen voor extra volume en textuur in het haar. Enne, blijven elastiekjes nooit, maar dan ook nooit in jouw haar zitten? Koop dan elastiekjes waar stukjes rubber omheen zitten zodat het haar echt geen kant opgaat! Deze elastieken zijn onder andere te koop bij Zenner. 

Wat vind jij van de lage paardenstaart? Is het een trend die jij gaat dragen?

Beeld: Instagram