Fashion

Shoe battle: Adidas vs. Nike

De juiste schoenen kunnen je outfit helemaal af maken. Een paar sneakers om het geheel stoerder te maken, of juist een paar hakken voor een vrouwelijke touch. We zijn altijd op jacht naar schoeisel dat we aan onze collectie kunnen toevoegen. In deze nieuwe rubriek zetten we twee schoenen tegenover elkaar en het is aan jou om te besluiten welk paar wint. Deze keer: Adidas vs. Nike. Wie is volgens jou de winnaar? 

Oh no we didn't… deze keer hebben we twee merken tegenover elkaar gezet die elkaars grootste concurrent zijn. Adidas en Nike zijn al jaren razend populair. De nieuwe modellen verkopen erg goed, maar de merken verdienen op dit moment vooral aan de klassiekers. Daarom leek het ons niet meer dan logisch om een spannende shoe battle tussen de klassiekers van Adidas en Nike te doen… Welke sneakers doe jij liever aan je voeten? 

Nike Air Force 1
We gaan even terug in de tijd. Iedereen deed in 1982 aan basketbal en daarmee was het Nike Air Force 1 model geboren. De sneakers hebben een dikkere zool wat het basketballen comfortabeler maakt en de gesp die het hoge model heeft ondersteunt de enkels. Al gauw na de lancering ontdekte basketballegende Michael Jordan de sneakers en mede hierdoor vlogen ze de winkels uit. En niet alleen om ze op het basketbalveld te dragen!

Nu, 33 jaar later, zijn de Nike Air Force 1 nog steeds mateloos populair. De sneakers zijn smettleloos wit en zelfs geschikt voor de grootste smeerpoetsen, want door het materiaal kun je het vuil makkelijk kunt verwijderen. Gelukkig maar, want je kunt de Air Force 1 sneakers eindeloos combineren. In de winter met een goed paar jeans en een dikke trui, terwijl ze in de zomer geweldig staan onder shorts en een simpele witte top. 

Jas: ASOS | Trui: New Look | Broek: La Redoute | Sjaal: Zara | SchoenenNike via Sarenza

Adidas Stan Smith
Geen basketbal dit keer, maar tennis! Stan Smith was een tenniser, ook al kent iedereen hem waarschijnlijk van de beroemde sneakers (oeps, guilty!). Toen Stan de ene wedstrijd na de andere won, besloot Adidas hem te benaderen voor een samenwerking. En zo zijn de Adidas Stan Smith's geboren! Kenmerkend aan de Stan Smith's is dat ze de drie strepen aan de zijkant niet hebben. Vanaf 1971 lagen de eerste Stan Smith tennisschoenen in de winkel en ze zijn nooit meer uit het straatbeeld verdwenen. 

Hoewel de Stan Smith's de laatste jaren niet vaak meer op straat werden gezien, gaan de sneakers nu weer als warme broodjes over de toonbank. Na al die jaren hebben de Stan Smith's wel bewezen dat ze echte klassiekers zijn. Stan Smith's zijn er ook in smetteloos wit, maar als je hier niet zo van houdt dan kun je ze ook in het 'gebarsten' wit kopen. De sneakers zijn net als Nike's eindeloos te combineren, ongeacht het seizoen. 

Jas: I Want That Musthave | Broek: H&M | Schoenen: Adidas via Sarenza

Nike vs. Adidas

De keuze is aan jou… wie wint: Nike of Adidas?