Hoe draag je een maxiskirt?

Fashion door Redactie

Leuk hoor, al die nieuwe trends ieder seizoen. Maar het is altijd even puzzelen om het met enig fashiongevoel te dragen. Girlscene zette de tips voor een maxiskirt onder elkaar!

Maxiskirts zijn helemaal je van het. Maar de reactie van veel mensen zal zijn: 'Heb je die rok van je oma geleend?' Om die reactie te vermijden, vonden we wat praktische tips om zo'n lange rok met stijl te dragen.

howtowearmaxiskirts

Draag je lange rok met een korte sweatshirt. Zo'n shirt is trouwens ook heel makkelijk zelf te maken. Koop bij, bijvoorbeeld, H&M een simpele trui en maak de mouwen korter en rol ze op naar boven. Van de onderkant kun je ook heel makkelijk een randje knippen, dan krult het vanzelf een beetje omhoog.

howtowearmaxiskirts

Draag je rok met een crop top of knoop een blouse op. Zorg er wel voor dat de rok je navel bedekt, want we willen niet het Britney-effect uit 2000 krijgen...

howtowearmaxiskirts

Je kunt een dun of middeldun riempje om je rok doen en er een tanktop of T-shirtje in doen. Voor de waaghalzen: je kunt er ook een badpak voor gebruiken.

maxiskirts

Wanneer je een hele wijde maxiskirt hebt, kun je het volume nog wat boosten door er een wijdvallende blouse op te dragen.

howtowearmaxiskirts

Colorblocken. Kunnen jullie het woord nog horen? Het idee snap je; felle rok, en een contrasterend (normaal vloekend) shirtje er op. Easy!

howtowearmaxiskirts

Onder de maxirok-trend hoort ook de sheer skirt. Wil je niet dat mensen je blote billen zien (duh), dan kun je over je rok een minidress dragen. Crea-bea!

Heb jij deze trend al uitgeprobeerd?

Bron: Refinery29

Door Esmée