News

Eerste plus size model uit de kleren in Sports Illustrated

Geen curves en size zero: dat is wat je moet hebben als succesvol model. Althans, dat wás zo. Steeds meer tijdschriften kiezen voor plus size modellen. En nu staat er ook een plus size model in het beroemde Sports Illustrated! Ashley Graham is het eerste plus size model – ze heeft maat 46- dat op de pagina's van Sport Illustrated staat en hiermee schrijft ze geschiedenis. 

Het Sports Illustrated Swimsuit Issue komt één keer per jaar uit en is een big deal in de modewereld. Het is voor veel modellen een droom om in deze editie van Sports Illustrated te verschijnen. Niet zo gek, want het is de springplank van veel succesvolle modellen geweest. Tyra Banks, Heidi Klum en Kate Upton zijn maar een paar grote namen die hun bikini body hebben getoond in het tijdschrift.

Maar nu heeft iedereen het over Ashley Graham, het eerste model met een maatje meer dat op de pagina's van Sports Illustrated staat. Al gaat het 'slechts' om een advertentiecampagne. "De wereld is klaar voor meer rondingen in bikini's", zegt Ashley. Het plus size model weet maar al te goed dat ze trots mag zijn op haar curves: "Ik weet dat mijn rondingen sexy zijn en ik wil dat iedereen weet dat die van hen dat ook zijn. Je hoeft jezelf niet te verbergen, je mag er zelfs mee pronken". 

Ashley staat met een advertentiecampagne voor Swimsuits For All. Het merk heeft de campagne #CurvesinBikinis gestart, waarmee ze 'normale' vrouwen oproepen om hun bikini body te laten zien. 

Hopelijk smaakt deze stap naar meer en kiest Sports Illustrated volgend jaar voor een curvy model op de cover van de swimsuit-editie!

Wat vind jij ervan dat het eerste plus size model in Sports Illustrated staat? Hoop je op meer curvy modellen in tijdschriften?

Bron: dailymail, hollywoodlife

Must reads 👀