Fashion

Girlscene’s diary: New York, afscheid & een optreden van Racoon

Het ene moment bekijken we een nieuwe collectie op een perspresentatie, dan reviewen we beauty producten en het andere moment is het gewoon keihard tikken; een dag op de Girlscene redactie is nooit hetzelfde. In Girlscene's diary krijg je een exclusief kijkje behind the scenes. Je ziet wat de redactie in een maand heeft uitgespookt en krijgt sneak peeks van nieuwe producten. Deze maand onder andere: New York, afscheid van Thari en een Starbucks brunch. 

Thari ging in haar laatste stageweek (begin februari) naar een event van Swatch. Hier werden de nieuwste horloges gepresenteerd enne… we hebben onze wishlist behoorlijk aangevuld. 


Zoals je ziet zijn de horloges erg zomers. Dat klopt ook, want het is de zomercollectie. Best gek als je in de winter naar zomerse producten moet kijken, maar zo gaat dat bij de pers. Het zomerse gevoel is in ieder geval aangewakkerd!


Dit toffe horloge ging mee naar de redactie enne… Renée is fan! Dit Swatch horloge schreeuwt misschien het minst 'zomer', maar het minimalistische zwart met (rosé)goud is to die for.


We waren net zo verbaasd als jij toen we dit pakketje binnenkregen: boerenkoolchips is dus een ding. De chips van RawLicious zijn nu verkrijgbaar bij Albert Heijn in de smaken Double Pepper Twist, Indian Spice Twist en Thai Chili Twist voor €3,49 per zak. Uiteraard hebben wij de boerenkoolchips uitgebreid getest en het is eigenlijk best wel lekker! Mocht je benieuwd zijn geworden, probeer dan Thai Chili Twist! 


De stageperiode zat er weer op voor Thari… we nemen altijd gepast afscheid met cadeautjes en lekkernijen om de pijn te verzachten. Bedankt voor al je leuke artikelen, Thari!


Girlscene's Emma nam een kijkje bij de presentatie van de zomercollectie van River Island. De presentatie vond plaats op de zolder van Hutspot Amsterdam, zo'n leuke en sfeervolle locatie! 


Maar het gaat natuurlijk om de kleding en accessoires. Het is duidelijk dat River Island gaat voor wit deze zomer. Ook geel en roze zijn de zomerkleuren van 2015. Wij zijn er gek op! Van een romantische tot een meer minimalistische stijl: bij River Island kun je zeker terecht! 


Girlscene's Anouk werkte een dag thuis om aan een DIY te werken. Ja, je leest het goed! 😉 Binnenkort zie je het eindresultaat van deze eigengemaakte DIY op Girlscene verschijnen.


Danique was drie dagen in New York City voor de screening van Fifty Shades of Grey! De film was in één woord opwindend, dus weet waar je aan begint als je de bioscoopzaal instapt. 😉 Danique is in ieder geval erg te spreken over de film en uiteraard kon ze een stad als New York niet verlaten zonder te shoppen. Een deel van die aankopen zie je later terug in 'Wat draagt & shopt de Girlscene redactie?'. 


Marjolein's eerste persevent was voor Havaianas. Spannend! Toen ze eenmaal aankwam waren de zenuwen snel verdewenen, het was een leuk en kleinschalig evenement waarbij de nieuwe slippers werden gepresenteerd. Wij kunnen niet wachten tot het weer slippertijd is! 


We kregen nieuwe make-up van MAC binnen. Girlscene's Renée zocht een er goedkoop alternatief voor de concealer bij.


Danique had een spannende afspraak… Oké, niet helemaal, maar ze bezocht wel een presentatie van Livera waarbij de nieuwste lingerie werd getoond. Livera komt met een mooie collectie waarmee je zowel jezelf als je vriend(in) een plezier doet ;-). 


Love is in the air… letterlijk! Na de presentatie van Livera, moest Danique gelijk door naar een evenement van P&G. 

 
Onder leiding van Jan Heemskerk werd het nieuwe parfum van Bruno Banani gepresenteerd. Girlcrush is een zoete, bloemige geur voor de zomer. En nog betaalbaar ook! 



Emma ging samen met Girlscene-lezeres Esther (die een winactie via Instagram had gewonnen) naar een brunch van Starbucks. Ze deden een coffee tasting met de drie verschillende Starbucks espresso's (de nieuwe Colombio Narino Origin Espresso was favoriet!) en mochten de nieuwe hapjes van Starbucks proeven. De koffieketen komt met een Nutella koekje, een sticky caramel koekje en -jawel- quinoa! Het Nutella koekje is echt heerlijk, die moet je zeker eens geprobeerd hebben. Een goed excuus voor een bezoekje aan Starbucks ;-). 



Lucky Renée en Marjolein… ze waren uitgenodigd door Q-Music om een intiem optreden van Racoon bij te wonen. En wat waren ze goed! De mannen namen ook nog de tijd om met Renée en Marjolein op de foto te gaan :-). 


Danique en Emma waren het wel zat om saaie bammetjes als lunch te eten en vonden het wel tijd voor iets nieuws; lunch in a jar! Ze doken de keuken in om drie heerlijke lunchrecepten te bereiden die je makkelijk mee kunt nemen in de beroemde Mason Jar. Houd Girlscene in de gaten, het artikel komt binnenkort online. 
P.S. de burrito in a jar die je op bovenstaande foto ziet is echt to die for. 


Op de redactie werden we verwend met een heerlijke lunch van AH to Go! Marjolein is fan van de verse quinoa sushi (€4,99) en Danique vindt de gerstsalade met sojabonen (€3) een aanrader. Hmm, lekker. 



Na een werkdag gingen stagiaires Marjolein en Maaike naar een presentatie van kledingmerk Every Day Counts. Onder het genot van een drankje bekeken ze de prachtige, minimalistische nieuwe collectie. 


Grapefruit doet je misschien aan de zomer denken, maar je kunt het anders ook prima in de winter eten! Anouk mocht op een ochtend een kookworkshop van tv-kok Matthijs Vrieze bijwonen waarbij één product centraal stond: de Florida Grapefruit. Met een groepje werd er een voor-, hoofd- en nagerecht bereid met grapefruit. Anouk verzorgde het hoofdgerecht: curry met grapefruit. Klink heel gek, maar is heel lekker! 




Op een vrijdagmiddag ging Danique naar de denim pop-up store van s.Oliver in de Hartenstraat, Amsterdam. Wist je namelijk dat dit merk super leuke kledingstukken van spijkerstof heeft? Zo hebben ze spijkerbroeken met een mooie pasvorm. Danique heeft de jeans zelf geprobeerd en ze zijn goedgekeurd! 

Wat is het leukste dat jij afgelopen weken hebt gedaan? 

Must reads 👀