Lifestyle

8 mega irritante WhatsApp gewoontes

Het doorgeven van boodschappenlijstjes, diepgaande gesprekken met je beste vriendin en zelfs het dumpen van je vriendje; we gebruiken WhatsApp voor alles. Hoe leuk we appen ook vinden -toegegeven: we zijn een beetje verslaafd- er zijn ook een paar dingen die we echt háten van WhatsApp. Waarom sturen sommige mensen bijvoorbeeld duizend appjes tegelijk? Deze WhatsApp gewoontes zijn echt héél vervelend. 

1. Boos worden als iemand niet reageert
"Ik zie dat je mijn bericht hebt gelezen, waarom reageer je niet?!" Met de komst van de blauwe vinkjes is de kans op ruzie vele malen groter. Heel vervelend als je meteen een boos berichtje krijgt als je niet binnen 1 seconde reageert. Soms ben je druk en kan je niet reageren, soms heb je gewoon geen zin om meteen te reageren. En waarom zou je? Niemand heeft bepaald dat je meteen moét reageren. 

2. Appen om niets
Kijk, dat je even een berichtje stuurt als je wat later bent of dat je een nieuw baantje hebt; dat snappen we. Maar je hebt ook mensen die je altijd lastigvallen met berichtjes die echt nergens op slaan. "Ik heb vandaag een zwarte hond gezien in het park. Grappig hè?" En dat terwijl je echt wel laat merken dat je niet heel enthousiast bent over de berichtjes die degene stuurt.  Bovendien zijn sommige dingen gewoon leuker om er face to face over te praten. 

3. Duizend appjes tegelijk sturen
*Bliep* *bliep* *bliep* Je schrikt je een ongeluk als je telefoon bijna op tilt slaat van alle berichtjes. Sommige mensen weten niet hoe ze een kort en bondig berichtje moeten sturen. In het sms tijdperk moest je jouw verhaal in een aantal tekens proppen, maar met WhatsApp hoeft het niet meer. Jammer, want er wordt misbruik van gemaakt. Mensen: je kunt ook een iets langer berichtje typen, zonder op enter te drukken! 

4. Kortaf reageren
Vooral het andere geslacht kan er wat van: kortaf reageren. Niks is vervelender dan dat jij een enthousiast berichtje hebt geschreven en je als antwoord "Ok" krijgt. Ehhh, fijn dat we op één lijn zitten? 

5. Groepsgesprekken
Jep, één woord: groepsgesprekken. Het is soms best handig, als je een etentje wil organiseren bijvoorbeeld, maar nodig ons alsjeblieft niet meer uit voor je verjaardag met 63 anderen. Dan krijg je straks 63 berichtjes met "Jaaaa leuk! Ik leg mijn party outfit vast klaar" of "Helaas, gaat niet lukken. Ik heb dan met Roos afgesproken en ik kan dat zeg maar echt niet afzeggen omdat ik de vorige keer ook al niet kon door het drama met Jochem". Nee. Alsjeblieft niet meer. 

6. WhatsApp ruzies
Zit je lekker tv te kijken op je vrije avond, krijg je opeens een berichtje van je beste vriendin. Leuk, denk je in eerste instantie. Maar als je het bericht leest dan schrik je je een ongeluk. "Ja eh, ik vind het dus eigenlijk helemaal niet leuk dat je dat zei. Ik vind je sowieso best wel veranderd. En ik weet niet of ik dat wel zo leuk vind". De ene minuut zit je nog totaal ontspannen op de bank en nu heb je ineens ruzie. Shit. Om nog maar te zwijgen over de misverstanden die ontstaan op WhatsApp. Ladies, meningsverschillen kun je beter uitpraten. En dan bedoelen we niet op WhatsApp. 

7. Emoji overload
Wij gaan echt niet ontkennen dat we niet van emoji's houden, maar je kunt ook te ver gaan. Sommige mensen communiceren meer in emoji's dan in tekst. Dat is niet alleen vervelend omdat het een overkill is, maar soms snáp je ook niet wat ze bedoelen met al die emoji's. 

8. WhatsApp addict
Heb je ein-de-lijk afgesproken met die vriendin die je al maanden niet hebt gezien, zit ze tijdens jullie lunch de hele tijd aan haar telefoon geplakt. Je vriendin is verslaafd aan WhatsApp en als ze een berichtje binnenkrijgt dan weet ze niet hoe snel ze het moet lezen. Irritant!

Welke WhatsApp gewoonte vind jij irritant?

Beeld: gettyimages

Must reads 👀