Lifestyle

Waarom je de dag moet beginnen met een glas water

Stel je voor dat je de komende acht uur geen water mag drinken… Nou, dat doe je ook als je aan het slapen bent. Als je jouw lichaam een pleziertje wil doen, dan is het eerste wat je doet als je wakker wordt -je raadt het misschien al- een glas water drinken. En nee, dus niét het checken van je Instagram en Facebook! In dit artikel vertellen we je waarom je jouw ochtendroutine moet omgooien. 

Wat doe jij als eerste als je opstaat? Misschien check jij meteen je Instagram, Facebook en gemiste berichten of kleed jij je meteen aan. Maar eigenlijk zou je de dag moeten beginnen met een glas water… Of twee. Er wordt aangeraden dat je een halve liter drinkt als je opstaat. Misschien moet je er niet aan denken als je net jouw hoofd van het kussen hebt gelift, maar je zal je verbazen hoeveel baat je gezondheid erbij heeft… Girlscene vertelt je wat de voordelen zijn.

1. Een glas water geeft je metabolisme een boost
Ook als je aan je bikini body wil werken, dan is een glas water een goed idee. Het is aangetoond dat een glas met koud water je stofwisseling versnelt met maar liefst 24% gedurende 90 minuten. Je metabolisme staat namelijk ook even stil na de nachtrust en een glas water activeert het weer. En door de versnelling van 24% verbrand je meer calorieën. Score! 

2. Een glas water voorkomt uitdroging
Je lichaam is uitgedroogd als je wakker wordt. Je lichaam heeft 8 uur geen vocht binnen gekregen; dan is het eigenlijk niet zo gek dat je het vochttekort meteen moet aanvullen. Misschien heb je geen dorst, maar dat betekent niet dat je lichaam niet vraagt om water. Hup, naar de kraan dus!

3. Een glas water zorgt ervoor dat je minder eet
Het is niet alleen goed voor de lijn omdat je metabolisme een boost krijgt, maar ook omdat je minder snel een hongergevoel hebt. Een halve liter water geeft je een vol gevoel waardoor je niet snel zal grijpen naar een snack of extra boterham. 

4. Een glas water laat je hersenen beter functioneren
Drukke dag op school? Dan doe je er al helemaal goed aan om een glas water te drinken als je wakker wordt. Fun fact: je hersenen bestaan voor 75% uit water. Als je niet genoeg drinkt dan zullen je hersenen niet optimaal functioneren. En dat is best vervelend als je hard moet nadenken! 

5. Een glas water bevordert de stoelgang
Niks is vervelender dan een opgeblazen gevoel gedurende de dag. Je darmen hebben ook baat bij een glas water. Het bevordert de stoelgang, waardoor je ook geen last meer zal hebben van constipatie. 

6. Een glas water geeft je een fris gevoel
Er is geen betere start van de dag dan een glas water omdat je meteen een energiek gevoel krijgt. Enne… die vieze droge mond die je 's ochtends altijd hebt, heb je ook verjaagd. Een glas water is dus een fijne manier om de dag mee te beginnen! 

7. Een glas water voorkomt ziektes
In Japan geloven ze er heilig in dat een glas water in de ochtend ziektes voorkomt. Dit is niet helemaal bewezen, maar het kan in ieder geval geen kwaad om. Bovendien is water altijd tot je beschikking én bijna gratis, dus waarom niet? A glass of water a day keeps the doctor away!

Ga jij de dag starten met een glas water?

Bron: menprovement, alifeofproducivity
Beeld: gettyimages

Must reads 👀