Lifestyle

8 momenten waarop je een slechte vriendin bent

Het lukt jou echt nooit om op tijd te komen en je vriendinnen moeten altijd minstens een kwartier op jou wachten. Zelf vind je het misschien niet zo erg, maar je vriendinnen wel. Heb jij je weleens gerealiseerd dat je op dat moment helemaal geen goede vriendin bent? Girlscene zet 8 momenten waarop je een slechte vriendin bent op een rijtje.

1. Te laat komen
Het kan een keer gebeuren dat je te laat komt, maar je kunt je vriendinnen niet altijd laten wachten. Jouw tijd is niet kostbaarder dan die van je vriendinnen. Zij maken tijd voor jou vrij, dus verwachten ze dat jij dat ook voor hen doet. Probeer die gewoonte om altijd te laat te komen dus af te leren.

2. Je klaagt veel tegen je vriendinnen
De manier waarop jij denkt heeft invloed op je vriendinnen. Als je veel met mensen met een negatieve instelling omgaat beïnvloedt en verandert dat jouw instelling ook. Af en toe lekker klagen tegen je vriendinnen is niet erg want daar zijn jullie vriendinnen voor, maar zorg dat jij je vriendinnen niet alleen maar gebruikt om tegen te klagen. 

3. Roddelen
Roddelen is echt een meidending. Misschien denk je dat je tegen je vriendinnen alles kunt zeggen wat je wil, maar daar kun je beter mee oppassen. Als je veel roddelt over andere mensen is de kans groot dat jij ook over je vriendinnen roddelt als er andere mensen bij zijn.

4. Jij neemt nooit het initiatief
In een vriendschap is het belangrijk dat je er allebei energie insteekt. Het is voor je vriendinnen niet leuk dat zij jou altijd uitnodigen en jij hen nooit vraagt om af te spreken. Je vriendinnen denken dan dat jij het niet zo belangrijk vindt om met hen af te spreken.

5. Je wil te veel van je vriendinnen
Vriendinnen zijn er om elkaar te helpen, maar maak geen misbruik van ze. Het is niet erg dat zij een keer jouw drankje betaalt, jou thuisbrengt of je helpt met jouw huiswerk maar maak er geen gewoonte van. Jullie zijn vriendinnen en ze is niet je persoonlijke assistente.

6. Je wordt boos omdat je vriendin is veranderd
Mensen veranderen waardoor het ook kan gebeuren dat vriendschap verandert. Hier kun je niets aan doen, want je kunt andere mensen niet veranderen. Accepteer dat zij is veranderd en als je daar niet mee kunt leven is jullie vriendschap niet meer zo hecht.

7. Je vergeeft mensen niet makkelijk
Zelfs in de beste vriendschappen komen ruzies voor. Dat is niet gek en het hoort er gewoon bij. Het heeft geen zin om telkens oude koeien uit de sloot te halen. Je vriendin is ook maar een mens en mensen maken nou eenmaal fouten. 

8. Je praat veel over jezelf
Dat vrouwen van praten houden wist je waarschijnlijk wel. En vrouwen die te veel over zichzelf praten ken je waarschijnlijk ook wel. Als je vriendin net een break-up heeft gehad zit ze echt niet te wachten op verhalen over jouw verschrikkelijke break-up van 3 jaar geleden. Zeg dus nooit: 'Ja, dat heb ik ook een keer gehad…..', als je vriendin in de problemen zit. Op dat moment is je vriendin degene die aandacht verdient en niet jij.

Betrap jij jezelf weleens op deze dingen?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀