Beauty

Foundation tips voor de vette huid

Het voordeel van een vet huidtype is dat je minder snel rimpels krijgt, maar weegt dat op tegen de alledaagse struggles als je een foundationdrager bent? Wel als je de volgende tips opvolgt! Girlscene vertelt namelijk hoe je ervoor zorgt dat je make-up de hele dag blijft zitten, zelfs op jouw vettere huid. Lees snel verder om alle tips onder elkaar te zien.

Als je graag foundation draagt en een vet huidtype hebt is het altijd maar de vraag hoe lang je make-up op z'n plek blijft zitten. Vooral als de warme maanden aanbreken is het lastig om de talgproductie onder controle te houden. Gelukkig zijn er genoeg tips en tricks om ervoor te zorgen dat zelfs de meest vette huid er goed uit blijft zien en de sweaty glow achterwege blijft!

Matterende lotion
Allereerst is het belangrijk dat je de huid blijft hydrateren, ook als je een vette huid hebt. Gebruik dan uiteraard wel producten voor jouw huidtype om het allemaal niet extra vet te maken. 😉 Verder is het een goed idee om een matterende lotion aan te schaffen. Dit breng je aan voor je primer en de rest van de make-up. Wat dit doet is een matte basis leggen waardoor je make-up uiteindelijk nog beter blijft zitten en het minder glijdt. 

Primer
Daarnaast is een primer onmisbaar in je collectie. Waarom? De juiste primer zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en dat je huid matter blijft gedurende dag. Verwacht niet dat je make-up er om 10 uur 's avonds nog net zo flawless op zit als om 8 uur 's ochtends, maar toch maakt primer een aanzienlijk verschil en blijft de huid uren langer mat. Rimmel Fix & Perfect Pro Primer is een aanrader! Daar heeft Girlscene al een tube van opgemaakt (en opnieuw gekocht). 

Werk in dunne laagjes
Op dit moment heb je al twee producten aangebracht. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je in dunne laagjes werkt. Dit zorgt er namelijk voor dat je niet te veel aanbrengt en dat je make-up minder gaat glijden. Als je bijvoorbeeld te veel primer aanbrengt bereik je het tegenovergestelde effect en kun je er op rekenen dat je foundation snel van je huid verdwijnt. Let hier dus goed op!


Poeder(foundation)

Zeker tijdens de zomermaanden zijn poederproducten aanraders. Poeder blijft namelijk beter op de huid liggen dan een vloeibaar product! Daarom kiezen veel meiden voor poederfoundation, omdat poeder de talgproductie beter onder controle houdt. Minerale make-up is trouwens ook prettig voor een vettere huid.

Lees de verpakking
Kernwoorden waar je naar zoekt zijn mattifying, long lasting, 24hr en alles waar 'for oily skin' op staat. Dit geeft je in de winkel namelijk een bepaalde houvast waardoor je minder snel een miskoop doet. Als je een foundation koopt die eigenlijk voor een droge huid bedoeld is weet je namelijk al meteen dat zo'n foundation bij jou het slechts een paar uur op de huid volhoudt. Sommige meiden zweren overigens bij olievrije producten, dus dat is zeker de moeite waard. 

Poeder aanbrengen
Vergeet nooit om een poeder aan te brengen als je een vettere huid hebt. Een transparante poeder is een goede optie, omdat dit geen extra dekking geeft en je huid er daarom een stuk natuurlijker uitziet. Veel meiden brengen poeder met een kwast aan, maar wist je dat je make-up echt uren langer blijft zitten als je poeder op de huid dept met een spons? Dat is echt een must voor een vette huid! Daar kan geen kwast tegenop.

Setting spray
Tot slot is een setting spray voor veel meiden een product waar zij niet zonder kunnen. Spray een kleine hoeveelheid in een T en X-vorm over je huid om ervoor te zorgen dat je make-up nergens heengaat. Tegenwoordig vind je deze setting sprays ook in de drogisterij, zoals bij het schap van MUA bijvoorbeeld. 

Blotting paper
Het is bijna onvermijdelijk dat je huid gedurende dag niet glanzender wordt. In de winter heb je er waarschijnlijk minder last van in de zomer, maar ongeacht het seizoen is het altijd handig om blotting paper bij je te hebben. Dit lijkt op vloeipapier en het absorbeert al het talg van je huid, waardoor je er frisser en matter uitziet. Dit is trouwens een onmisbare stap voordat je wil bijpoederen! Je hoeft niet veel geld neer te leggen voor blotting paper, aangezien het gewoon bij Essence en Catrice verkrijgbaar is. Score. 

Twijfel je of je wel echt een vette huid hebt? Ontdek dan hier welk huidtype je echt hebt. 

Wat zijn jouw tips om je huid matter te houden? Welke producten gebruik jij? 

Beeld: Thinkstock