Beauty

De techniek voor perfecte krullen

Op de Girlscene redactie kunnen we goede krullen in onze haren waarderen. Daarom zijn we altijd op zoek naar producten en technieken om de beste krullen te maken! Girlscene's Renée heeft inmiddels heel wat krul-uren achter de rug en weet mede daarom het een en ander van dit onderwerp af. In dit artikel lees je dé tip voor perfecte krullen.

Onlangs maakte Girlscene's Renée een video waarin je ziet hoe ze haar kortere kapsel krult. In die video wordt de techniek achter de krullen niet uitgelegd, dus daar lees je in dit artikel meer over! Bekijk hieronder de video om te zien waar het over gaat:

Watch on YouTube


In de video is een krultang van ongeveer 25 mm (doorsnede) gebruikt om de krullen te maken. Dan krijg je dit effect:

In dit artikel gebruiken we een kegelvormige krultang met een doorsnede van 13 tot 25 mm. Dit is het resultaat:

Dit heb je nodig voor de perfecte krul
Allereerst heb je een shampoo en (minimale hoeveelheid) conditioner nodig om je haren te wassen en te verzorgen. Vervolgens breng je een goede hoeveelheid mousse aan op handdoekdroog haar. Dit föhn je in het haar met een borstel. De reden hiervoor is dat je haar hierdoor voorbereid is op het krullen. Je krullen blijven dagen zitten en dat is waar je het voor doet, toch?


Als de voorbereiding eenmaal klaar is ga je over op het echte werk. Je hebt uiteraard een krultang nodig. In dit artikel zie de Carmen TrueCurls in actie, wat een kegelvormige tang is zonder klem. Nu vraag je je misschien af waarom er geen klem op zit, maar het komt juist goed uit want die heb je helemaal niet nodig! Het gaat er namelijk om dat je het haar om de krultang heen wikkelt en de klem compleet negeert. Daarom is dit een handige krultang om te gebruiken. 😉 Naast de krultang wil je je haar uiteraard beschermen met een hittebeschermend product en wil je het vastzetten met een klem om de onderkant en bovenkant van het haar tijdens het krullen te scheiden.

Dé tip
De tip gaat in dit geval om de techniek waarover je hierboven hebt gelezen. De meeste meiden gebruiken namelijk de klem van de krultang waardoor je eerder een pijpenkrul krijgt dan een goede ronde krul zoals op de foto's hierboven. En dit is hoe je de perfecte krul voor elkaar krijgt!


Verdeel het haar eerst in twee delen, waarbij je de onderkant en bovenkant van het haar van elkaar scheidt. Vervolgens werk je eerst met de onderkant van het haar. Het is heel simpel: pak een pluk haar van een paar centimeter breed, leg de krultang in het midden van het haar met de punt naar beneden en wikkel het haar om de tang heen. Heb je een lange bob? Dan is twee keer wikkelen voldoende. Dit herhaal je door het hele haar! Je merkt dat je een heel andere krul krijgt dan wanneer je de klem van een krultang zou gebruiken en dat is de bedoeling. Voor het mooiste effect wissel je elke keer af hoe je de krul om de tang draait. De ene keer werk je van het gezicht af en de andere keer werk je naar het gezicht toe. Zoals je in de video ziet is het aan te raden om de voorste plukken van het gezicht af te krullen, alsof de wind door je haren gaat. 

Lang haar
Hoe langer je haar, hoe dikker de krultang moet zijn. Carmen TrueCurls is bijvoorbeeld iets te dun en te kort voor lang haar, terwijl het voor een korter kapsel perfect is. Hierdoor krullen de punten van het haar niet goed. Girlscene's Marjolein laat zien hoe deze krultang op lang haar werkt:

Wat vind jij van het resultaat? Hoe krul jij je haren?