Beauty

5 manieren om gekleurde make-up te dragen

Het is tijd om de winter achter te laten en het voorjaar en de zomer te omarmen. Dat geldt ook voor winterse make-up (kleuren)! Het moment van de frisse make-up en vrolijke kleuren is aangebroken. Toch vinden meiden het soms lastig om kleur te verwerken in hun looks en daarom geeft Girlscene tips hoe je dit aanpakt. Lees snel verder.


1. Mascara

Gekleurde mascara is nog steeds super hot, maar tegelijkertijd is het een make-up product voor meiden die durven. Alhoewel, ook als je niet de ballen hebt om met gele of blauwe wimpers rond te lopen is er altijd een manier om gekleurde mascara wel te rocken. Lees dit artikel nog eens terug om te zien hoe je gekleurde mascara draagbaar maakt. 

2. Eyeliner
Je kunt een kleur zo subtiel of fel mogelijk dragen als je zelf wil. Eyeliner is hier een goed voorbeeld van! Kies bijvoorbeeld voor kobaltblauw of juist subtiel donkerpaars. Waarschijnlijk is dit een van de goedkoopste en makkelijkste manieren om met kleur te spelen, dus je portemonnee voelt er niet heel veel van. 

Vloeibare eyeliner geeft een intenser effect dan oogpotlood en een wing is opvallender dan een dun lijntje langs de boven of onderwimpers. Kies dus wat voor jou persoonlijk het beste werkt! Wat ook mooi staat is om een gekleurd oogpotlood op de onderste waterlijn aan te brengen. Als je blauw gebruikt lijkt je oogwit nog witter waardoor je er heel fris en wakker uitziet. Maar ook paars of goud staat erg goed bij iedereen. 


3. Lipstick

Een heel makkelijke manier om meer kleur te dragen in het dagelijkse leven is door een lipstick aan te brengen. Er zijn zoveel mooie kleuren te koop dat er altijd wel een goede voor jou bij zit. Het voordeel van lippenstift is dat je het zowel licht als goed dekkend aan kunt brengen wat perfect is voor dag én avond.

Hap altijd even in een tissue als je de lippenstift hebt aangebracht. Als je daarna nog een laag aanbrengt weet je zeker dat je lippenstift de hele dag blijft zitten. 

4. Nagellak
Zelfs de meest basic outfit pimp je op door bijvoorbeeld een neon roze nagellak te dragen. Gebruik kleuren die echt van je nagels afspatten. Daar krijg je gegarandeerd complimenten over! Brengt de nagellak niet egaal en dekkend genoeg aan? Dan helpt een witte nagellak als basis goed. 

Wil je liever iets specialers doen? Volg dan de nail art route! Stippel nagellak met de achterkant van een satéstok op je nagels of trek lijntjes over je nagel heen. Dit is de subtiele manier om felle nagellak te dragen. Bovendien lijkt het dan alsof je super veel moeite hebt gedaan om je nagels te laten doen.

5. Oogschaduw
Oogschaduw is ideaal voor een pop of colour. De tijd van opvallende kleurtjes over het hele ooglid aanbrengen is voorbij, dus daarom is het belangrijk om de kleur te gebruiken als accent. Bijvoorbeeld in de binnenste ooghoek! Als je een tint kiest die je ogen extra laat spreken weet je zeker dat je ogen eruit knallen zonder dat het eruitziet alsof je een blauw oog hebt. 😉

Wat is jouw tip om meer kleur te verwerken in je make-up looks?

Must reads 👀