Real life

Girls Issues: Hoe camoufleer ik mijn puistjes?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die wil weten hoe ze haar puistjes het best kan camoufleren.

Hoi Girlscene,

Ik vind het erg leuk om te zwemmen met vriendinnen en ga daarom vaak naar het zwembad. Het probleem is alleen dat ik tegenwoordig make-up draag. Ik ben zeer onzeker zonder make-up, want ik heb zoals de meeste meiden heel veel last van puistjes. Ook heb ik een zeer gevoelige huid dus ik kan alleen make-up van de apotheek dragen, anders krijg ik huiduitslag.

Kunnen jullie een paar tips & tricks geven om die lastige puistjes te verbergen?

Groetjes J.

Lieve J,

Wat vervelend dat je zo veel last hebt van je puistjes. Het is een herkenbaar probleem voor veel jonge meisjes en helaas is er niet één oplossing om ervan af te komen. Het verstandigste is om zo weinig mogelijk make-up te dragen zodat je huid de kans krijgt om te herstellen en tot rust te komen, maar als jij je zonder make-up erg onzeker voelt is het begrijpelijk dat dit niet altijd mogelijk is. Wij hopen dat onze tips & tricks je een handje helpen!

Allereerst, probeer niet te knijpen! Hierdoor gaan ze alleen maar meer opvallen en er ontstaan vaak littekens. Als er echt geen andere uitweg is, doe het dan op een veilige manier. Hoe dat moet lees je hier.

Het is belangrijk dat je een goede hydraterende dagcrème gebruikt voordat je je make-up aan gaat brengen. Wat ook voorkomt bij veel puistjes of acne is een droge huid. Daarom is het belangrijk dat je een geschikte dagcrème voor jouw huid vindt, want op een droge huid is foundation of concealer extra zichtbaar.

Nadat je de dagcrème goed in hebt laten trekken kun je foundation aan gaan brengen, let op dat je geen foundation gebruikt met veel glans maar gebruik juist een foundation die matterend is. Met een glimmende foundation maak je het geheel onrustig terwijl we dit juist proberen te vermijden.

Als je de foundation hebt aangebracht kun je aan de slag met concealer. Concealer komt vaak beter tot z’n recht als je het aanbrengt na de foundation. Hierdoor smeer je niet alles weer uit maar camoufleert het alleen de nodige puistjes. Voor puistjes kun je het best een crèmeconcealer gebruiken in plaats van een vloeibare concealer omdat deze veel dekkender is. Let wel op dat je foundation en concealer dezelfde kleur hebben.

Hierna kun je je gezicht gaan afpoederen, kies hiervoor ook bij een matte poeder die past bij jouw kleur foundation. Door je wangen niet helemaal af te poederen met het matte poeder vermijd je het ‘plamuureffect’. Je kan er voor kiezen om een blush te gebruiken, maar dit zorgt er vaak wel voor dat je gezicht er onrustiger uitziet. Als je een blush gebruikt probeer dan voor een kleur te kiezen die bij jouw gezicht past en geen glitter bevat. In deze tutorial zie je hoe je make-up het best aan kan brengen als je veel last van puistjes hebt.

Vaak wordt aangeraden om bij puistjes of acne mineraalproducten of olievrije producten te gebruiken, dit kan per huidtype verschillen welk soort product het best bij jou past. Als je echt niet meer weet hoe je om kunt gaan met je puistjes is het verstandig om eens een dermatoloog te bezoeken en hier advies te vragen.

We hopen dat je iets aan deze tips hebt, veel succes!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Must reads 👀