Beauty

Kapsel verpest? Dit moet je doen!

4

Je verwacht dat je met een Victoria's Secret modellenkapsel de kappersstoel verlaat, maar niets is minder waar. Je hebt werkelijk waar een hekel met hoofdletter H aan je nieuwe kapsel. Pfffff, what to do? Girlscene geeft tips wat je met je haar kunt doen als je radeloos bent na je kappersbezoek. Lees snel verder voor het advies! 

Als je meteen niet tevreden bent
Vaak weet je het al als je in de spiegel kijkt bij de kapper: met dit kapsel ben je allesbehalve tevreden. Shit. Afhankelijk van waar je niet tevreden over bent is het aan te raden om meteen actie te ondernemen. Je hoeft namelijk niet uit beleefdheid te zeggen dat je super blij bent als dat in werkelijkheid niet zo is. Ben je niet blij met de kleur? Laat de kapper er dan meteen iets aan doen. Ben je niet blij met het model of de lengte? Laat het dan goed bijknippen. 

Uiteraard is het niet netjes om compleet uit je dak te gaan tegen je kapper. Misschien heeft degene die je haar heeft gedaan je niet goed begrepen. Kan gebeuren. In het vervolg is het belangrijk om meteen in te grijpen als je het gevoel krijgt dat het fout gaat. Uit je gevoelens (of ongenoegen) zodat de kapper er meteen iets aan kan doen. Komen jullie er niet uit samen? Spreek dan af dat je thuis met het nieuwe kapsel gaat spelen en dat je terugkomt als je nog steeds je kapsel haat.


Als je na het kappersbezoek niet tevreden bent

Er zijn nu twee opties. Of je gaat terug naar de kapper en vertelt precies wat je wel en niet mooi vindt aan het kapsel of je laat het erbij zitten en je probeert er het beste van te maken. In het eerste geval is het belangrijk dat je goed kan uitleggen wat je niet mooi vindt. Misschien is het te netjes geknipt en wil je het rommeliger hebben. Door uit te leggen wat je niet goed vindt heeft de kapper meer kans om er nu wel iets van te maken. Neem eventueel foto's mee van kapsels ter inspiratie.

Je kunt je er ook bij neerleggen dat je kapsel niet is geworden hoe je het verwacht had. Onthoud dat je haar soms slechts een paar weken nodig heeft voordat het uiteindelijk wel wordt zoals je wilde. Uiteindelijk is het maar haar en haar groeit altijd weer aan, net zoals de kleur van je haar te veranderen is. Vaak heeft het even tijd nodig voordat je het kapsel gaat waarderen, echt waar. Nu is het belangrijk om er iets van te maken. Speel met verschillende haaraccessoires en haarstijlen zodat je kapsel er toch toonbaar uitziet. Vlechten zijn hier trouwens ideaal voor! 

Als je niet weet wat je met je haar moet doen
Als de kapper je haar heeft verprutst mag je op z'n minst vragen hoe je je nieuwe do moet stylen. Omdat het niet is geworden zoals je hoopte is het voor sommigen nog lastiger om er iets van te maken. Vraag advies wat betreft producten, föhn technieken en dingen die je met je haar kunt doen om het mooier te maken. Tip: een slag of krullen verdoezelt in veel gevallen een slechte haircut. 

Ben je echt niet happy met jouw haar? Girlscene zet de leukste mutsen, hoeden en petten onder elkaar zodat niemand meer op jouw bad hair day let ;-)!

  
Beanie | Haarband | Muts

  
Fedora | Hoed | Hoed

Ben jij weleens ontevreden de kapsalon uitgestapt? Wat zou jij in dit geval doen?

Bron: Byrdie, Allure
Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

 • 2 jaar geleden Beyzaeroglu

  Ik heb ook highlights laten zetten in mijn haar en ik vind het afschuwelijk. Normaal heb ik donker bruin haar maar nu is de onderkant blond en het staat me totaal niet ik wil mijn natuurlijke haarkleur terug. Nu gaan jullie allemaal zeggen waarom knip je je haar gewoon niet maar mijn haren zijn al heel kort geknipt (ong. tot aan mijn schouders) ik wil mijn natuurlijke haarkleur heel graag terug maar de kapper heeft mijn haar gebleekt dus dat is best wel risicovol als ik het ga verven want het kan zo zijn dat het totaal andere kleur wordt... kan iemand mij helpen? Weet iemand wat is het best kan doen?

 • 3 jaar geleden Cookiecrunch

  Sugercube, een beetje laat. Maar als je niet tevreden bent met je kapper of kapster kan je misschien een andere kapper zoeken? Dan ben je misschien wel tevreden! Verder handig blog, ik ben zelf super tevreden met mijn kapper maar voor de mensen due dat niet zijn echt super handig!

 • 3 jaar geleden Sugarcube

  Elke keer als ik naar de kapper ga, eindigt mijn kapsel in een ramp. Daarom ga ik met tegenzin om het anderhalf jaar naar de kapper :')

 • 3 jaar geleden Dromer

  Dat moment dat je van de kapper terug komt en je haar tien centimeter te kort is geknipt Of je pony scheef nog zoiets leuks... zo herkenbaar dit hahaha

 1. 1