Beauty

10 feiten over lippenstift

Lippenstift aanbrengen is één van de snelste manieren om je look compleet te veranderen. Je kunt overdag en 's avonds dezelfde make-up dragen maar er toch anders uitzien door enkel de kleur op je lippen te veranderen. Als ode aan de lipstick deelt Girlscene in dit artikel maar liefst 10 feiten over dit beauty product. Lees snel verder!

1. Lippenstift zit altijd beter na een scrubbeurt
Stap één is een belangrijke stap. Vooral als je een matte lippenstift gebruikt is het aan te raden om van tevoren even je lippen te scrubben. Hiermee verwijder je namelijk alle droge velletjes waarna je lippenstift er veel mooier op zit. Je hoeft trouwens niet per se een kant-en-klare scrub te kopen, want een mix van suiker en olijfolie werkt ook prima.

2. Glitters ogen goedkoop (en maakt oud)
In een lipgloss zien glitters er leuk uit, maar in een lipstick kun je dit beter vermijden. De reden hiervoor is dat het al snel goedkoop oogt en je ouder maakt. In plaats daarvan is een romige lippenstift aan te raden, zodat je alsnog de glans hebt maar dan niet de glitter.


3. Vrouwen geven veel geld uit aan lippenstift

Het schijnt dat vrouwen gemiddeld 15.000 dollar (bijna €14.000) aan make-up uitgeven in hun leven. Daarvan besteden ze bijna 2.000 dollar aan lippenstift. Wow! 

4. De duurste lippenstift ter wereld
Schrik jij al als je €30 moet neerleggen voor een lippenstift? Dan val je al helemaal achterover van de prijs van de duurste lipstick ter wereld. Daar leg je namelijk 62.000 dollar voor neer, wat omgerekend ruim €55.000 is. Ka-ching.

5. Je hebt niet per se lipliner nodig
Sommige mensen zweren bij lipliner omdat de lippenstift anders buiten de lijntjes trekt. Tegenwoordig schijnt dat nog amper voor te komen omdat de lipsticks steeds verbeterd worden. Wil je een lipliner gebruiken om de vorm van je lippen te veranderen? Gebruik dan een liner in de kleur van je lippen in plaats van de lippenstift. 

6. Blot je lippen voor een longlasting resultaat
De truc om je lippenstift langer te laten zitten is door het te blotten met een tissue. Hiermee haal je alles wat overtollig is weg. Als je hierna nog een laag lippenstift aanbrengt weet je zeker dat het sowieso een paar uur langer op z'n plek blijft zitten. De eerste laag vormt dan namelijk een basis voor de tweede laag lippenstift.

7. De eerste lippenstift
Nog een historisch feitje: de eerste lipstick werd zo'n 4000 tot 5000 jaar geleden gemaakt in Mesopotamië. Ze slepen edelstenen en dat 'stof' gebruikten de mensen om hun lippen te bedekken. 

8. Lippenstift heeft een houdbaarheidsdatum
Heb je ooit een lippenstift opgemaakt? Ja, misschien één of twee, maar je hele collectie opmaken komt waarschijnlijk niet voor. Let in ieder geval op dat je niet te lang je lippenstift bewaart. Check daarom altijd hoe lang de lippenstift houdbaar is. Tip: bewaar het in de koelkast om de levensduur te verlengen.

9. De bekendste lippenstift merken
Tegenwoordig zijn MAC, Revlon, Max Factor, Chanel en Dior de populairste merken waar vrouwen hun lipsticks kopen.

10. Lippenstift wordt het vaakst gestolen
Wat beauty producten betreft is de lippenstift het item dat het vaakst gestolen wordt uit winkels. Op zich niet ondenkbaar aangezien het makkelijk in je zak te schuiven is door de kleine en smalle verpakking… Toch is het aan te bevelen om het netjes bij de kassa af te rekenen. 😉

Ken jij nog meer lippenstift feiten?

Bron: Allure, Byrdie, Lipstick history, LipSource

Must reads 👀