Lifestyle

8 redenen om iedere dag te lachen

Met je vriendinnen lig je waarschijnlijk heel vaak in een deuk. Dat is niet alleen leuk maar ook goed voor je, want lachen heeft nog veel meer andere voordelen. Ze zeggen niet voor niets dat lachen gezond is. Girlscene geeft je 8 redenen waarom je vaker moet lachen. 

1. Lachen is een soort work-out
Lachen is misschien wel de allerleukste work-out die je kunt bedenken. Als je lacht gebruik je alleen in je gezicht al 15 spieren. Als je iedere dag een flinke lachbui hebt zul je zien dat je kaken na een tijdje meer vorm krijgen. En niet alleen de spieren in je gezicht worden getraind, ook je middenrif en buikspieren hebben het soms zwaar te verduren tijdens een lachbui. Hallo abs!

2. Lachen werkt aanstekelijk
Het is je misschien weleens opgevallen dat wanneer je moet lachen er heel vaak meer mensen met je mee lachen. Het werkt aanstekelijk en dat is fijn, want zo vrolijk je met je lach iedereen op. Of andersom, als je iemand ziet lachen dan lach je vaak mee zonder dat je weer waar het over gaat. Vaker lachen is dus niet alleen goed voor jou, maar ook voor je vriendinnen!

3. Lachen vermindert stress
Als je lacht maakt je lichaam endorfine aan, dat is een stofje dat ervoor zorgt dat je jezelf gelukkig voelt. Je voelt je minder gestrest en je ontspant. Als je de volgende keer zenuwachtig bent helpt het om te lachen. Zet bijvoorbeeld een grappige film op voor een spannende toets. 

4. Lachen maakt je aantrekkelijker
Met een lach op je gezicht ben je een stuk mooier dan wanneer je boos kijkt. Dat geldt voor iedereen, ook hele knappe mensen zijn nog mooier als ze lachen. Lachende mensen stralen meer zelfvertrouwen uit, zijn laagdrempeliger en aantrekkelijker. Zet voortaan een glimlach op en je krijgt alles voor elkaar bij je ouders. Natuurlijk geldt dat ook voor mannen, zij vinden je aantrekkelijker als je lacht. Doordat je lacht stroomt er meer bloed naar je gezicht en zie je er gezond en stralend uit. 

5. Lachen is goed voor je weerstand
Als je lacht maakt je lichaam meer witte bloedcellen aan. Die zorgen voor een beter afweersysteem. Vandaar waarschijnlijk ook de uitspraak dat lachen gezond is!

6. Lachen maakt je gelukkig
Zelfs als je niet gelukkig bent kan lachen je gelukkig maken. Door te glimlachen krijgen je hersenen een signaal dat je gelukkig bent. Zet dus een glimlach op en voordat je het weet is je dag weer helemaal goed.

7. Lachen geeft je een energieboost
Als je bijna in slaap valt helpt het vaak als je even lacht. Zorg dus dat je tussen het leren door even pauze neemt om te lachen. Ook helpt het je om dingen beter te onthouden en dat is net wat je nodig hebt tijdens het leren. Lach dus regelmatig voor nog betere prestaties op school!

8. Lachen is een natuurlijke pijnstiller
Als je van je fiets valt kun je er voortaan maar beter om lachen, want dan doet het veel minder pijn. Dan maakt je lichaam een stofje aan dat werkt tegen pijn.

Wist jij dit al over lachen?

Bron: gezondheidsnet, sochicken

Beeld: thinkstockphotos