De week van de Girlscene redactie: #4

Fashion door Redactie

Op Girlscene.nl zie je iedere dag artikelen, nieuwtjes en winacties verschijnen. Je weet waarschijnlijk ook wel wie de redactie vormen. Maar hoe gaat het er achter de schermen aan toe? Wat doen deze ladies heel de week op - en buiten - de redactie? Wij geven je elke week een sneak peek behind the Girlscenes, een dagboek vol met foto's van de activiteiten van afgelopen week!

Maandag
Altijd al willen weten hoe de Kardashians zich voelen? Danique kon een beetje proeven van het leven als een realityster, ze werd namelijk de hele dag gevolgd door een camera voor de NPO! De draaidag begon met een interview waarbij Danique het hemd van het lijf werd gevraagd over Girlscene, maar ook over zichzelf. Daarna werden de werkzaamheden gefilmd, dus Emma -die als enige ook aanwezig was op de redactie- moest er ook aan geloven. Er werd onder andere gefilmd hoe we overleggen, waar we koffie halen, hoe we een fotoshoot doen, wat we lunchen en hoe we de artikelen schrijven. Eigenlijk wat we normaal ook doen! Het is nog niet bekend wanneer het wordt uitgezonden, maar zodra dit bekend is laten we het je natuurlijk weten.

Aan het einde van de middag ging de camera mee met Danique naar een event van kledingmerk Costes. Hier werd de nieuwe collectie getoond. Daar gaan jullie zeker nog meer over horen! Emma bleef achter op het kantoor en ging verder met het schrijven van artikelen en het inplannen van Facebook.

Kortom: het was een bijzondere dag die we niet snel zullen vergeten! Zo'n camera is toch wel indrukwekkend, maar we vinden het leuk dat we een klein beetje hebben kunnen ervaren hoe Kim Kardashian zich moet voelen als ze de opnames heeft voor Keeping Up With The Kardashians ;-).


Amen! Deze inspirerende quote deelden we met jullie via onze Instagram


Lights, camera, action!


Danique werd de hele dag gefilmd voor een programma van NPO 2

Dinsdag
De tweede dag van de week was weer een stuk normaler. We begonnen de dag met een artikel over een bizarre trend: oogbal tatoeages. Say what?! Dat was inderdaad ook onze reactie... Je kunt dus écht je oogbal een kleurtje geven. Als je wil weten hoe dat eruitziet dan kun je hier op klikken. 

's Middags ging Emma lunchen met haar nicht in de Foodhallen. Haar nicht Juliëtte werkt voor webshop I Want That Musthave en ze zitten dus samen op het kantoor. Toevallig hè? Als je een keer bij de Foodhallen bent dan moet je zeker een broodje falafel proberen, zo lekker! 

Verder was het -in tegenstelling tot maandag- geen bijzondere dag. Thari tikte een artikel over Friends (één van onze favoriete series!), Emma schreef een aantal winacties en Danique pakte haar taken als hoofdredacteur weer op. Om half zes was het weer tijd om naar huis te gaan. Time flies!


Kantoorlol: 'typen' met bokshandschoenen aan


Snack: een eiwitrijk koekje. Waarom het goed is om veel eiwitten te eten? Dat lees je hier


Lunch: broodje falafel, te koop in de Foodhallen. Zooo lekker!


Thari rockte deze lipstick van Flormar

Woensdag
Yay, woensdag! Het is altijd fijn als deze dag aanbreekt. Dat betekent dat het nog meer even duurt voordat het weer weekend is. Woensdag was overigens geen spectaculaire dag, mede omdat Danique zich niet lekker voelde. Daarom vertrok ze na haar lunch naar huis. Beterschap, D!

Na Danique's vertrek waren alleen Renée en Thari aanwezig aan de Girlscene tafel. Het was een mooie gelegenheid om goed door te werken, want Renée had een to do-list van hier tot Tokyo. En yes, alles kon van de lijst gestreept worden! Zo fotografeerde ze parfum, verschillende lipsticks en een pakket voor een winactie. Uiteraard werden de foto's uitgezocht en werden er artikelen bij de foto's geschreven. Ondertussen werkte Thari onder andere aan artikelen over problemen die meiden met steil haar herkennen en dingen die mannen niet sexy vinden. Interessant! ;-)

Valt het trouwens op dat het al iets langer licht blijft buiten? Laat het voorjaar maar komen!


Girlscene ontving parfum van Desigual en dit was de boodschap ;-)


Renée testte lipsticks. Dit is haar favoriete kleur!


Danique liep naar beneden (Foodhallen) voor een lekkere lunch


Ook Danique ging voor falafel


Renée maakte heel veel foto's

Donderdag
Danique voelde zich helaas niet beter, vandaar dat ze nog een dagje thuis bleef en vanuit huis werkte. Emma, Renée en Thari bewaakten het Girlscene fort op het kantoor. We trappen de ochtend altijd af met een nieuwtje en deze keer hadden we er twee! De eerste ging over een app die dé oplossing is voor alle singles... voor $24,99 per maand heb je namelijk een 'Invisible Boyfriend'. Meer weten? Klik dan hier. Het tweede nieuwtje werd geschreven door Renée en ging over een vrouw die door het selfie dieet is afgevallen. That's right, we leven in een wereld waar een 'selfie dieet' bestaat. Anyway, als je wil weten hoe zij 50 kilo is afgevallen dan kun je dit artikel lezen. 

Zijn wij de enigen die zoveel trek hebben? Onze magen bleven maar rammelen, ook al hadden we genoeg gegeten. Het was sowieso geen gezonde dag voor Renée, ze besloot namelijk te lunchen met patat van de markt. Alsof dat nog niet erg genoeg was, werd er door een stagiaire getrakteerd op worstenbroodjes. Oeps. Ach ja, we hebben voorlopig toch geen bikini body nodig ;-). 

De computers werden om half 6 stipt afgesloten, want Emma en Renée hadden na werktijd een borrel en een pizza date. Tja, wij doen blijkbaar aan #fatforwinter ;-). 

Danique bleef ziek thuis, thuiswerken, muziekje op de achtergrond uit haar nieuwe Logitech speakers


Coffee time! Emma bespaarde geld door op het kantoor koffie te maken in plaats van een latte te halen. Voor herhaling vatbaar!


Renée testte een nieuwe foundation van Maybelline. Eerste indruk? De structuur is erg waterig, wat een van de trends van 2015 wordt

Vrijdag
De ochtend begon goed: Emma schreef over Bratz zonder make-up (het verschil is echt bizar) en Renée tikte een artikel over een One Direction broek. Danique was ondertussen op een yogaschool te vinden. Niet per se voor haar ontspanning, maar omdat de opnames van het NPO programma verder gingen! Danique volgde een lesje Bikram yoga en dat werd gefilmd. We hopen dat we het eindresultaat snel aan jullie kunnen laten zien!

's Ochtends verliep het dus heel goed en kon er van alles worden afgestreept op de to do lijstjes. Maar rond 3 uur kwam er een enorme dip... Emma, Renée en Thari hadden veel moeite om zich te kunnen concentreren en ze konden alleen maar denken aan lekkere dingen. Misschien kwam het door de kou? Gelukkig kwam er een traktatie langs waardoor we ons daarna weer braaf op ons werk konden richten. 

Om half 6 was het tijd voor WEEKEND! Cheers! 

Halverwege de dag gaat het al prima met Renée's to do-list


Renée gebruikte Fill The Gap van Essie en GOSH lipstick in nude voor een artikel


Snack of the day: chocoladecake

Wat heb jij deze week gedaan?

Volg Girlscene ook op Instagram: @Girlscene_nl 
De Instagram-accounts van de redactie: @daniquehoofwijk @emmanajade @reneemulckhuijse @vivijayanne en @shellepiep

Until next week!
Liefs, Danique, Emma, Renée, Vivian, Thari en Shelley