Lifestyle

15 dingen waar je later spijt van krijgt als je ze niet doet

Grote dromen die je niet hebt nagejaagd en wilde avonturen die je niet hebt beleefd. De dingen waar je áltijd spijt van hebt, zijn de dingen die je niet hebt gedaan. Misschien durfde je het niet of leek het onmogelijk, maar achteraf kun je jezelf wel voor je kop slaan… Girlscene vertelt je de dingen waar je later altijd spijt van krijgt, zodat je kunt zorgen dat je deze dingen dus wél doet. 

1. Dat je niet op date bent gegaan met die foute jongen
Een jongen heeft je mee uit gevraagd. Zo'n jongen waarvan je vriendinnen zeggen "Nee hoor, met hem moet je echt niet op date gaan". Dus dat doe je dan ook maar niet. Maar toch krijg je er spijt van, want stiekem wilde je wel met hem op date. Ook al is daten met een foute jongen geen verstandige keuze, toch kun je veel leuke avonturen met hem beleven. En hoe weet je anders hoe je droomman later NIET moet zijn? 

2. Dat je die reis niet hebt gemaakt
Al jaren droom jij ervan om rond te reizen in Azië. Toch heb je het niet gedaan. Omdat het niet uitkomt met je baan, omdat je niet veel geld hebt, omdat je een relatie hebt, omdat je het te eng vindt… Duizend redenen kun je verzinnen om het niet te doen, maar je gaat gegarandeerd spijt krijgen dat je niet op het vliegtuig bent gestapt. Als je wil reizen, dan moet je het gewoon doen! Wedden dat het één van je mooiste herinneringen gaat worden? 

3. Dat je geen ontslag hebt genomen bij dat stomme baantje
Je baas waardeert je niet en je krijgt er ook niet eens fatsoenlijk voor betaald. Elke keer ga je met buikpijn naar je stomme baantje, maar ontslag nemen durf je niet. Toch kun je beter een leuk baantje vinden. Werken moet je nog je hele leven, waarom zou je je tijd verspillen aan een stom baantje?

4. Dat je een relatie niet eerder hebt uitgemaakt
Stiekem weet je wel dat je relatie niet meer werkt, maar toch blijf je het maar proberen. Hier krijg je later spijt van, want in die tijd had je ook iemand tegen kunnen komen die wél bij je past.  

5. Dat je geen kaartje voor het concert van je favoriete zanger(es) hebt gekocht
Je hebt Beyoncé altijd al live willen zien zodat je uit volle borst mee kunt zingen met 'Single Ladies', maar toen je de prijs voor kaarten zag ben je er toch maar van af gestapt. Zonde, want concerten zijn dingen die je altijd bij blijven! 

6. Dat je niet meer uit je studie hebt gehaald
Je kunt natuurlijk de hele tijd lanterfanteren tijdens je studie en alles met hakken over de sloot halen, maar achteraf kun je daar spijt van krijgen. Studeren is een voorrecht, het is zonde als je niet alles hebt geleerd wat je kan leren. Dus let nu eens écht op tijdens hoorcollege's en meld je aan voor een extra klas of excursie. 

7. Dat je je niet hebt beseft hoe mooi je bent
Je haar zit niet goed, je bent niet slank genoeg… We kunnen ons de hele tijd zorgen maken over onze looks. We kijken naar dingen die niet mooi zijn en vergelijken ons met elk ander meisje om te kijken wat we niet hebben. Als je later foto's terug kijkt zal je zien hoe mooi je bent. Wat zonde dat je dat nooit hebt beseft… 

8. Dat je "Ik hou van je" niet durfde te zeggen
Het zijn maar vier woorden, toch zeg je ze waarschijnlijk veel te weinig tegen je geliefden. Laat iedereen die je liefhebt weten dat je van ze houdt, het zou echt verschrikkelijk zijn als ze dat nooit hebben kunnen horen.

9. Dat je niet bent verhuisd naar een andere plaats
Het is heel makkelijk om altijd in dezelfde woonplaats te blijven, maar het kan juist heel bevrijdend zijn om eens op een andere plek te wonen. Van een klein dorp naar een grote stad is misschien een hele overgang, maar als je die behoefte hebt dan moet je de sprong gewoon wagen. 

10. Dat je je tijd niet beter hebt benut
Elke weekend binnen blijven en niets anders doen dan series kijken is misschien wel relaxed, maar er zijn zoveel andere dingen die je kunt doen! Ga stappen met je vriendinnen, maak een mooie boswandeling, bezoek een museum… Er is zoveel moois op de wereld, later wil je niet het gevoel hebben dat je dingen hebt gemist. 

11. Dat je niet voor jezelf op hebt durven komen
Je hoeft niet overal 'ja' op te zeggen. Je hoeft niet altijd naar andere mensen te luisteren. Je mag vinden en zeggen wat je wil. Kom voor jezelf op en geef je eigen grenzen aan. 

12. Dat je niet meer hebt genoten
Die toetsen en deadlines lijken op het moment misschien het meest belangrijk op de wereld, maar dat is echt niet zo. Als je afspraken telkens afzegt vanwege huiswerk of een baan en daardoor alle leuke feestjes mist, dan krijg je spijt. Steek er tijd in om vrienden en familie te zien. Niemand kijkt terug op zijn of haar leven en heeft spijt dat hij of zij te weinig heeft gewerkt.  

13. Dat je sommige vriendschappen niet hebt beëindigd
Mensen groeien nu eenmaal uit elkaar. Houd niet vast aan een vriendschap waar je eigenlijk niks meer aan hebt. Steek alleen tijd in mensen die de moeite waard zijn. 

14. Dat je geen risico's hebt genomen
Get out of your comfort zone, take a risk. Als je grote kansen niet met beide handen aangrijpt, ga je spijt krijgen. Geloof ons nu maar. 

15. Dat je niet beter naar jezelf hebt geluisterd
Je kunt je hele leven je best doen om het anderen naar hun zin te maken, maar op die manier zal je nooit gelukkig worden. Volg je hart! 

Is er iets waar jij spijt van hebt? Welk punt ga jij wél doen?

Bron beeld: thinkstockphotos