Beauty

Trend: korter haar

Vraag je je af waarom vrouwen massaal naar de kapper rennen? Dat ligt waarschijnlijk aan de haar trend du moment. Korter haar is namelijk helemaal hot. Niet voor niets werden modellen tijdens Fashion Week de catwalk opgestuurd met een kortere coupe! Bovendien is het een trend die super draagbaar is en zeg eens zelf… De tijd van het lange haar is op dit moment even geweest.

Lang haar mag nog steeds. Sterker nog, hoe langer en steiler, hoe beter. Maar wat op dit moment echt HOT is, is de kortere coupe. Bij L'Oréal noemen ze dit kapsel de 'shag'. Girlscene legt je meer uit over deze trend en deelt meteen inspiratie zodat je verschillende plaatjes mee kunt nemen naar de kapper als je deze haarlengte aandurft!

De shag
L'Oréal noemt deze hairdo dus de shag. Maar eh… Wat betekent dat eigenlijk? Het heeft in ieder geval niks te maken met de Britse betekenis hiervan. 😉 De shag betekent dat het haar bot wordt geknipt – vraag daar even naar bij de kapper – en dat je haren je schouders in veel gevallen niet raken. Dat kan overigens wel, zo lang er maar lekker veel laagjes in het haar geknipt worden. Het is dus niet de bedoeling dat het haar heel net wordt geknipt zoals bij een gemiddelde boblijn bijvoorbeeld. Hoe rommeliger het haar, hoe beter. De shag heeft een rock 'n roll feel, dus ideaal voor meiden die niet van nette kapsels houden!

Een groot voordeel van de shag is dat het bij bijna iedereen past. Als je dunner haar hebt doen vele korte lagen rondom de kroon van het hoofd wonderen. Verder heeft dit kapsel qua styling niet veel nodig, zo lang je het maar goed föhnt. 

De lange bob
Een kapsel dat meer aandacht nodig heeft is de lange bob. Ondanks dat houdt het veel celebrities niet tegen om spontaan hun lange lokken af te knippen! De lange bob staat namelijk bij veel mensen mooi en iedereen is dol op een flatterend kapsel, toch? Wat zo fijn is aan deze coupe is dat het op verschillende manieren te dragen is. Zowel chic steil als rommelig… Het is maar net waar je zin in hebt. Bovendien kun je met de lange bob mooi spelen met je scheiding. Zowel een zij- als middenscheiding staat super goed. 

Undone haar
Undone haar is niet specifiek een kapsel, maar past wel bij de look and feel van korter haar. Het hoeft niet allemaal heel netjes te zijn, want een verfijnde net uit bed kapsel is helemaal 2015. Producten zoals volumepoeder en texturizing spray zijn dus absoluut onmisbaar!

Pony
Goed nieuws voor meiden die gek zijn op de pony. Dit is één van de trends die je veel ziet in combinatie met een korter kapsel. Je kunt kiezen voor een pony die schuin loopt, maar nog beter is een recht afgeknipte pony. Een volle pony is hot!

Laat je inspireren door de mooiste shag en lange bob kapsels:

Marc Jacobs


Burberry Prorsum


Fendi


Givenchy


Jason Wu

Ashley Benson


Emma Stone


Lily Collins


Kate Mara


Kerry Washington


Jennifer Lawrence

Wat vind jij van deze trend? Zou jij je haren zo laten knippen?

Beeld: Getty Images