Lifestyle

Dating geheimen die je eerder had willen weten

Daten is iets wat je waarschijnlijk niet iedere dag doet, dus als het zover is is het spannend en wil er nog weleens iets misgaan. Dat geeft niet, want iedereen maakt wel een keer een blunder tijdens een date. Daten was wel een stuk gemakkelijker geweest als je sommige dingen eerder had geweten. Deze dingen doe je vanaf nu in ieder geval niet meer fout op je date. 🙂

1. Luister naar je vrienden
Als je verliefd bent wil je je vrienden weleens vergeten en heb je geen zin in hun mening over jouw liefde. Hoe kunnen zij nou iets negatiefs over hem of haar zeggen? Hij/zij is alleen maar leuk! Achteraf kom je er meestal achter dat je vrienden toch gelijk hadden en je misschien beter wat vaker naar hen had kunnen luisteren.

2. Je moet niet onzeker zijn over je uiterlijk
Hij of zij vindt jou leuk, want anders hadden jullie geen date gehad. Er is echt geen reden om onzeker te zijn over je uiterlijk. Stop ook met focussen op de dingen waarvan je denkt dat je crush niet mooi of leuk aan jou vindt. Als je onzeker bent over die dingen, dan vallen ze juist extra op. Probeer zo zelfverzekerd mogelijk te zijn en jouw imperfecties vallen hem waarschijnlijk niet eens op.

3. Een date betekent niet direct een huwelijk
Een eerste date wil nog niet zeggen dat het uitloopt tot een relatie en al helemaal niet dat jullie samen oud worden. Ga op je eigen gevoel af en je ziet wel wat het wordt. Huwelijk of niet, het belangrijkste is om van je date te genieten.

4. Luister naar wat je date te zeggen heeft over zichzelf
Niemand kent hem beter dan hijzelf. Vooral omdat jullie elkaar nog niet goed kennen is het leuk om te horen welke eigenschappen hij heeft. Zo kom je er al snel achter of zijn eigenschappen matchen met die van jou.

5. Liefde is geen challenge
Soms lijkt het of het de bedoeling is om zo snel mogelijk iemand aan de haak te slaan. Dat is niet het nodig, want je kunt beter wachten tot je iemand tegen het lijf loopt die echt bij je past. Dat je vriendinnen al een relatie hebben en jij nog niet is helemaal niet erg. Ga dus niet wanhopig op zoek en forceer niets tijdens je date. Als er liefde van beide kanten is, dan komt het allemaal vanzelf.

6. Je kunt hem niet veranderen
De enige die kan bepalen of je verandert dat ben jijzelf en dat geldt ook voor je crush. Mensen bepalen zelf wat ze veranderen, dus doe geen moeite om hem te laten veranderen. Hij ziet er misschien leuk uit, maar als zijn innerlijk niet bij je past kun je dat niet aan hem veranderen. Er komen echt nog wel meer jongens die jij knap vindt en wel bij jou passen.

7. Verwacht niet dat ze je leven veranderen
Jouw leven blijft jouw leven en je moet er zelf iets leuks van maken. Verwacht niet dat opeens alles geweldig is als je een relatie hebt, want dan kan het nog wel eens tegenvallen.

8. Heb zoveel mogelijk plezier
Daten is vooral iets leuks. Je leert nieuwe mensen kennen en samen kom je erachter of jullie bij elkaar passen. Als dat niet zo is, dan is dat ook helemaal niet erg. Het belangrijkste is om te genieten en niet te veel na te denken. 

9. Wees jezelf
Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan je bent, want je kunt je niet de rest van de relatie anders voordoen dan je bent. Hij moet je leuk vinden zoals je bent en jij hem natuurlijk ook. Je bent leuk genoeg zoals je bent dus er is echt geen reden om je anders voor te doen.

Wat had jij eerder moeten weten over daten?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀