Lifestyle

Maak jezelf klaar voor het voorjaar

Het is weer maart en dat betekent dat de lente weer voor de deur staat. Van regen en kou hebben we de komende tijd geen last meer. Natuurlijk kan de lente niet beginnen voordat je er zelf helemaal klaar voor bent. Het is tijd om nieuwe kleding te kopen en een bezoekje te brengen aan de kapper. En dat niet alleen, de volgende dingen moet je doen om jezelf helemaal klaar te maken voor het voorjaar.

1. Meet een nieuw kapsel aan
Vier het begin van de lente met een nieuw kapsel. Laat je gespleten haarpunten knippen en zeg vaarwel tegen je lange lokken voordat het buiten pas echt warm begint te worden. Als je echt toe bent aan iets anders kun je natuurlijk ook je haar laten knippen volgens de trends van dit voorjaar.

2. Vernieuw je work-out
Misschien staat het sporten door de koude maanden op een lager pitje, dat kan gebeuren want daar hebben veel meiden last van. Het voorjaar is het perfecte moment om een nieuwe start te maken. Als je deze zomer nog graag een bikini body wil dan wordt het tijd om weer te beginnen met sporten.

3. Ruim je kledingkast op
Met het voorjaar in aantocht is het tijd om de vrolijke jurkjes weer uit de kast te halen. Ruim direct je kledingkast op en berg je winterkleding op, want die heb je de komende tijd niet meer nodig. Kies direct welke zomerkleding je nog leuk vindt en wat je nog past, zodat je de rest weg kunt doen. Dat is ook nog eens een goed begin van je voorjaarsschoonmaak (zie laatste punt).  

4. Ga picknicken
Ga picknicken om het voorjaar pas echt te laten beginnen. Vul een mand met limonade, sandwiches en andere dingen die je lekker vindt. Vergeet natuurlijk niet om een picknickkleed mee te nemen.

5. Wissel van gezichtsverzorging
Tijdens de koude wintermaanden heeft je gezicht andere verzorging nodig dan in het voorjaar. Het is dus tijd om te switchen van verzorging. Vergeet ook niet om een zonnebrandcrème aan te schaffen, want de eerste zonnestralen zijn alweer gespot. Het is handig om ook een klein tubetje aan te schaffen zodat je het onderweg altijd bij je hebt. 

6. Scheren
Het duurt niet lang meer tot de korte rokjes en broeken weer uit de kast komen. Dat betekent dat het tijd is om je benen weer te scheren, want dat ben je waarschijnlijk de laatste tijd weleens vergeten.

7. Boek je vakantie
Het is weer tijd om te beginnen met aftellen voor de zomervakantie. Misschien heb jij je vakantie al geboekt, maar anders wordt het echt tijd als je al plannen met vrienden of familie hebt gemaakt. Als je eenmaal je vakantie hebt geboekt kun je pas echt uitkijken naar je zomervakantie.

8. Verzorg je voeten
Je voeten kon je in de winter bedekken, maar nu het slipperseizoen weer voor de deur staat is het tijd om je voeten te verzorgen. Haal eelt van je voeten, smeer ze in met een crème en geef je nagels een vrolijk kleurtje.

9. Voorjaarsschoonmaak
Natuurlijk mag de voorjaarsschoonmaak niet ontbreken in dit rijtje. Ruim het huis op en haal alles weg wat je niet nodig hebt. Koop nieuwe accessoires in een vrolijk kleurtje voor het ultieme lentegevoel.

Ben jij al helemaal klaar voor het voorjaar?

Beeld: thinkstockphotos

Bron: allwomenstalk