Beauty

De wenkbrauw trend(s) die je in 2015 moet proberen

Het nieuwe jaar is in volle gang en de designers hebben gesproken. Langzaamaan zie je op websites verschijnen welke kleding, kleuren en beauty looks hot zijn voor het jaar 2015. In dit artikel vertelt Girlscene je wat de wenkbrauwen trends voor dit jaar zijn, welke celebs de trend volgen en hoe je het thuis zelf voor elkaar krijgt. Lees verder na de klik!

Cara Delevingne heeft met haar opkomst in de mode-industrie heel wat teweeg gebracht. Haar wenkbrauwen zijn haar trademark en ieder fashion forward meisje probeert met man en macht volle wenkbrauwen te krijgen die maar iets op die van Cara lijken. De volle wenkbrauw is een trend die je nu al een tijd ziet en heel eerlijk: de trend gaat voorlopig nergens heen. De volgende trends lopen eigenlijk allemaal in elkaar over. Lees maar mee!


Getemde wenkbrauwen

In 2015 hoeft het niet (per se) zo dik aangezet worden als Cara zelf laat doen. Sterker nog, het mag allemaal wat natuurlijker. Natuurlijk en vol, het lijkt steeds lastiger te worden. 😉 Vergeet de bling eyebrows die je op de catwalk zag, want hoe draagbaar is die look? Dit jaar is de trend 'your brow, but better'. De ruige, overbehaarde wenkbrauwen maken plaatsen voor een volle verzorgde wenkbrauw. 

Je wenkbrauwen op je voorhoofd tekenen is er in 2015 niet bij aangezien de trend van het moment draait om de natuurlijke wenkbrauw. Harde lijnen verruilen de meesten voor textuur. Dus mis je hier en daar een haartje? Teken het dan bij met een wenkbrauwpen, -potlood of -mousse waardoor het lijkt alsof je haartjes toevoegt in plaats van dat je een harde lijn tekent. 

Tip: Knip de wenkbrauwharen niet bij, want dit geeft juist textuur. Lange haren passen perfect bij deze trend! Gebruik eventueel een wenkbrauwgel om eigenwijze haartjes te temmen.

Te zien bij: Kendall Jenner, Kim Kardashian


Donkere wenkbrauwen
Als je wel een voorstander bent van de bushy wenkbrauwen à la Cara Delevingne is dit waarschijnlijk een trend voor jou. Als 'netjes & verzorgd' niet jouw ding is kun je tegen die trend aanschoppen door je wenkbrauwen donkerder bij te tekenen dan normaal. Gebruik hier het liefste wenkbrauwpoeder of matte oogschaduw voor zodat het toch natuurlijk blijft. Een goede donkere wenkbrauw zorgt voor een mooi contrast en heeft zelfs iets verleidelijks over zich. 

Tip: zet de aanzet van de wenkbrauwen niet te donker aan en borstel de haren goed door zodat je wenkbrauwen echt wenkbrauwen lijken. Anders verandert 'verleidelijk' al snel in 'eng'.

Te zien bij: Cara Delevingne, Lily Collins



bron

Power brow
Het moge duidelijk zijn dat de power brow nog steeds hot is. Wist je dat zelfs Taylor Swift deze look omarmt? Normaal heeft ze een vrij dunne wenkbrauw, maar dat laat ze voor wat het is tijdens een shoot voor Wonderland Magazine. 

Moet je ook twee keer kijken om te zien of het echt Taylor is op de foto hierboven? We do too. Je ziet duidelijk de twee trends van hierboven terugkomen: de wenkbrauwen zien er verzorgd uit, maar zijn wel een stuk donkerder dan Taylor's natuurlijke haarkleur.

Qua wenkbrauwvorm zie je dat ze de wenkbrauwen van Taylor recht hebben gehouden. Heb je juist een (sterke) hoek in je wenkbrauwen? Dan mag je die net als Cara omarmen. Hoe sterker, hoe krachtiger. 

Te zien bij: Taylor Swift, Beyoncé

Kam omhoog
Tot slot: kam de wenkbrauwharen omhoog. Het opent je ogen en lift het gezicht zodat je er een stuk frisser uitziet. Op die manier is het ook makkelijker om eventuele gaatjes in de wenkbrauwen op te vullen en zie je gemakkelijker welke vorm je in de wenkbrauwen wil. 

Te zien bij: Rosie Huntington-Whiteley, Miranda Kerr

Wat vind jij van de wenkbrauw trend(s)? 

Beeld: Getty Images, Instagram