Food

15 redenen waarom jij citroenwater moet drinken

30

Drinken is super belangrijk! Ongeveer 75% van ons lichaam bestaat uit water. Aangeraden wordt om ongeveer twee liter water per dag te drinken. Op een gegeven moment kan het zo zijn dat al dat water, water en nog eens water je neus uit komt. Gelukkig kan je prima een smaakje zoals citroen aan je water toevoegen en dit is ook nog eens super goed voor je. Girlscene vertelt je de vijftien redenen waarom jij citroenwater moet drinken!

1. Goed voor de spijsvertering
Het sap van de citroen heeft een soortgelijke structuur als je maagsappen en zorgt voor het loskomen en weg laten spoelen van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. Citroensap is tevens goed voor het voorkomen van verstopping, maagzuurproblemen en een opgeblazen gevoel. In de ochtend helpt het zelfs je darmen op gang brengen en je galproductie wordt ook gestimuleerd. 

2. Je immuunsysteem krijgt een oppepper
In citroensap zit erg veel vitamine C en dit is erg goed voor de versterking van je immuunsysteem en de bestrijding van griep. Ook ijzer is een belangrijke voedingsstof in citroen en wederom goed voor je immuunsysteem. Citroen zorgt dat deze stof beter wordt opgenomen. 

3. Het hydrateert je lichaam
Je lichaam heeft genoeg vocht nodig en dit geldt vooral voor de zomermaanden. Water is de beste dorstlesser, maar water kan soms erg saai worden. Citroen maakt het water drinken makkelijker. Houd wederom je vochtbalans op pijl met water en citroen. 

4. Je krijgt meer energie
Je krijgt dankzij citroenwater een energieboost en het verbetert je humeur meteen. Een goede start van de dag!

5. Goed voor de huid
Ook zitten er in citroen veel antioxidanten die huidschade voorkomen. Vitamine C zorgt voor het behoud van elasticiteit van de huid, het voorkomt de vorming van rimpels en het vermindert oneffenheden. 

6. Vermindert ontstekingen
Ophoping van urinezuur is vaak één van de hoofdoorzaken van een ontsteking. Citroen is goed voor je als je ontstekingen hebt, het urinezuur kan citroen namelijk uit je gewrichten verwijderen. 

7. Goed als je wilt afvallen
Het kan je goed helpen om sneller en voor langere tijd resultaat te behalen. Citroen voorkomt honger en geeft de spijsvertering een zetje. Lees hier tips om de eeuwige honger te voorkomen! 

8. Het regelt de zuurbalans in je lichaam
Citroen smaakt zuur, maar is toch één van de meest alkaliserende voedselbronnen ter wereld. Teveel zuren kunnen ernstige ziektes zoals kanker, diabetes en alzheimer veroorzaken. 

9. Het reinigt 
Citroen verwijdert allerlei gifstoffen uit je lichaam en voorkomt ophopingen daarvan. De lever wordt gestimuleerd om meer enzymen te produceren en efficiënter te werken. Citroensap drijft de urine af zodat je urinewegen gifvrij blijven en de bacteriegroei wordt tegengegaan. Fijn voor de mensen die veel last hebben van blaasontstekingen. Lees hier wat je nog meer kunt doen om blaasontsteking te voorkomen. 

10. Citroen heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen
Ze dragen bij aan het bestrijden van griep en verkoudheid en ze verlichten een zere keel. 

11. Vermindering van slijmvorming
Sommige mensen hebben veel last van slijm. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je melk drinkt. Citroenwater kan dit verminderen. 

12. Geeft een frisse adem
Je adem wordt dankzij citroen frisser en bestrijdt de mondbacteriën. Let er wel op dat je het sap onverdund drinkt. Pure citroensap kan je tandglazuur namelijk aantasten. 

13. Je hersenen worden opgepept
De gehaltes aan kalium en magnesium hebben een gunstig effect op onze hersenen en zenuwen. Citroenwater geeft je het zetje om depressie en stress te bestrijden. Je concentratie wordt beter en je wordt helderder. Ideaal voor studenten!

14. Het maakt de kans op kanker kleiner
De antioxidanten in citroen beschermen niet alleen je huid, maar ze verkleinen ook het risico op verschillende soorten kanker. Deze ziekte groeit namelijk in een zure omgeving. Citroenzuur kan de groei van kankercellen tegengaan. 

15. Goed voor de koffie addicts
Als je erg veel koffie drinkt en hier vanaf wilt komen dan is het slim om meer citroenwater te drinken. Het geeft een soortgelijke energiestoot en maakt je lichaam wakker en energieker.

Wist jij dat citroenwater zo goed voor je was? 

Bron: Ahealthylife
Bron beeld: Thinkstock

Pin je inspiratie in Pinbook

LOVE dit artikel
25 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

30 reacties

 • 4 jaar geleden Especiallyme.

  Klinkt als een echte topper, zou toch maar wat vaker een schijfje citroen in me drinken moeten doen. Yumm!

 • 4 jaar geleden Sofie86

  Heel lekker! Wat ik doe, is gewoon schijfjes citroen toevoegen aan mijn water... Ook met andere fruitjes kan je zo een heel lekker (en gezond) drankje maken. Het ziet er trouwens nog lekker zomers uit ook. Ik stop het in zo'n flesje van www.de-bidon.be en neem het dan mee naar mijn werk

 • 4 jaar geleden mylifeproblemsx

  ik ben echt verslaafd aan citroen water ! ik drink echt te vaak , haha. ILUFF

 • 4 jaar geleden i'm slayin'

  heei babes, ik ben net een eigen blog begonnen en wilde vragen of jullie miss een kijkje op mn site zouden willen nemen? www.iamslaying.blogspot.com

  xo

 • 4 jaar geleden bubbelgum103

  cool

 • 4 jaar geleden Ani

  ik ga het broberen te drinken mijn zus drinkt dat altijd

 • 4 jaar geleden Happy<3

  Ok opeens zijn voor al mijn problemen een oplossing. CITROENWATER

 • 4 jaar geleden MIEPHOI

  Laat Jelmer de Boer dit maar niet lezen!

 • 4 jaar geleden Erica

  http://www.girlscene.nl/p/12727/feitjes_en_fabeltjes_over_water_met_citroen xd

 • 4 jaar geleden JeSaisTout

  O jee, wat lopen jullie achter. Niks mis mee, maar de argumenten slaan kant noch wal.

  Citr-oenwater

  http://jelmerdeboer.nl/citroenwater/ leuk leesvoer

 • 4 jaar geleden Nikki

  Oké ik ga beginnen met dat citroen water !~

 • 4 jaar geleden CL

  Snel en makkelijk geld verdienen? Meldt je nu aan en ontvang meteen 2 euro gratis:

  http://www.euroclix.nl/index?SRef=nUPYI7pU4YLIdmZX

  Ik heb al meer dan 20 euro verdient en je hoeft er alleen maar enquêtes voor in te vullen

 • 4 jaar geleden Chantal

  Kleine sidenote: Vergeet niet dat het slecht is voor je gebit omdat het een aanslag op je tanden is. Je kan het wel nog drinken natuurlijk, maar gewoon best niet dageljks. Andere tip is om het door een rietje te drinken!

 • 4 jaar geleden Indominus Rex

  Dat je van melk meer slijmproductie krijgt is ook een fabeltje. Maar inderdaad iets zuur of water kan wel het slijmerige gevoel verminderen.

 • 4 jaar geleden sszdh_

  Vanaf nu dus iedere dag citroenwater

 • 4 jaar geleden Ellabellaboem

  Citroen here i come!

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Hier met die citroenwater!

 • 4 jaar geleden loes ♥

  Ik dronk altijd al citroenwater • 4 jaar geleden Sheela

  Moet bij 12 verdund staan?

  Ik ga zo meteen even een glas water met citroenssap drinken

 • 4 jaar geleden Marshmallow

  ugh net geprobeerd. ik vind het niet te drinken :,)

 • 4 jaar geleden Marshmallow

  ik heb zo'n flesje citroensap, kan dat er ook door heen? Het word namelijk een beetje duur om zoveel citroenen te moeten kopen :P

 • 4 jaar geleden xKirby

  Niemand weet waardoor diabetes onstaat ( ik kan het weten, heb het zelf ook ), je kan het natuurlijk voorkomen maar nooit helemaal. Krijg je het, dan heb je dikke pech. Wou ik ff aanvullen

 • 4 jaar geleden snowwhite

  Ik heb Pfeiffer gehad en heb toen iedere dag het sap van een halve citroen verdund met een groot theeglas met water moeten drinken, voor m'n ontbijt. Ik vond t eerst niet te drinken maar later viel het wel mee. Nu maar iedere dag een schijfje citroen in m'n flesje met water, dat is iets beter te doen. Ik ben het wel met Anne eens, al die lijstjes vind ik een beetje jammer.. En bij 12 staat dus onverdund in plaat van verdund geloof ik..

 • 4 jaar geleden kayleigh x

  Is citroensap uit een flesje hetzelfe?

 • 4 jaar geleden Pann

  .

 • 4 jaar geleden Anne

  Alle artikelen van girlscene beginnen de laatste tijd met een getal en dan "redenen waarom je ..., manieren om ..., dingen die je echt moet doen, dingen die je niet moet zeggen tegen..." en ga zo maar door. Ik vind het persoonlijk niet zo'n leuke format, maar dat is wat ik vind. Gewoon artikelen zonder bulletje points en column vind ik leuk. Het buzzfeed gehalte wordt alleen maar hoger en hoger.

 • 4 jaar geleden Iridescent

  haha wow onverdund.

  Dit is echt respectloos voor alle journalistiekstudenten die wel juist Nederlands op papier kunnen krijgen.

 • 4 jaar geleden Mint

  dit is echt al de 2e of 3e artikel van jullie met redenen waarom je citroenwater moet drinken

 • 4 jaar geleden disfordangerous

  Ik hoop dat jullie bij 12 juist verdund bedoelen?

 • 4 jaar geleden Iridescent

  De helft van deze punten is dubbel op.

 1. 1