Food

15 redenen waarom jij citroenwater moet drinken

Drinken is super belangrijk! Ongeveer 75% van ons lichaam bestaat uit water. Aangeraden wordt om ongeveer twee liter water per dag te drinken. Op een gegeven moment kan het zo zijn dat al dat water, water en nog eens water je neus uit komt. Gelukkig kan je prima een smaakje zoals citroen aan je water toevoegen en dit is ook nog eens super goed voor je. Girlscene vertelt je de vijftien redenen waarom jij citroenwater moet drinken!

1. Goed voor de spijsvertering
Het sap van de citroen heeft een soortgelijke structuur als je maagsappen en zorgt voor het loskomen en weg laten spoelen van gifstoffen uit het spijsverteringskanaal. Citroensap is tevens goed voor het voorkomen van verstopping, maagzuurproblemen en een opgeblazen gevoel. In de ochtend helpt het zelfs je darmen op gang brengen en je galproductie wordt ook gestimuleerd. 

2. Je immuunsysteem krijgt een oppepper
In citroensap zit erg veel vitamine C en dit is erg goed voor de versterking van je immuunsysteem en de bestrijding van griep. Ook ijzer is een belangrijke voedingsstof in citroen en wederom goed voor je immuunsysteem. Citroen zorgt dat deze stof beter wordt opgenomen. 

3. Het hydrateert je lichaam
Je lichaam heeft genoeg vocht nodig en dit geldt vooral voor de zomermaanden. Water is de beste dorstlesser, maar water kan soms erg saai worden. Citroen maakt het water drinken makkelijker. Houd wederom je vochtbalans op pijl met water en citroen. 

4. Je krijgt meer energie
Je krijgt dankzij citroenwater een energieboost en het verbetert je humeur meteen. Een goede start van de dag!

5. Goed voor de huid
Ook zitten er in citroen veel antioxidanten die huidschade voorkomen. Vitamine C zorgt voor het behoud van elasticiteit van de huid, het voorkomt de vorming van rimpels en het vermindert oneffenheden. 

6. Vermindert ontstekingen
Ophoping van urinezuur is vaak één van de hoofdoorzaken van een ontsteking. Citroen is goed voor je als je ontstekingen hebt, het urinezuur kan citroen namelijk uit je gewrichten verwijderen. 

7. Goed als je wilt afvallen
Het kan je goed helpen om sneller en voor langere tijd resultaat te behalen. Citroen voorkomt honger en geeft de spijsvertering een zetje. Lees hier tips om de eeuwige honger te voorkomen! 

8. Het regelt de zuurbalans in je lichaam
Citroen smaakt zuur, maar is toch één van de meest alkaliserende voedselbronnen ter wereld. Teveel zuren kunnen ernstige ziektes zoals kanker, diabetes en alzheimer veroorzaken. 

9. Het reinigt 
Citroen verwijdert allerlei gifstoffen uit je lichaam en voorkomt ophopingen daarvan. De lever wordt gestimuleerd om meer enzymen te produceren en efficiënter te werken. Citroensap drijft de urine af zodat je urinewegen gifvrij blijven en de bacteriegroei wordt tegengegaan. Fijn voor de mensen die veel last hebben van blaasontstekingen. Lees hier wat je nog meer kunt doen om blaasontsteking te voorkomen. 

10. Citroen heeft antibacteriële en antivirale eigenschappen
Ze dragen bij aan het bestrijden van griep en verkoudheid en ze verlichten een zere keel. 

11. Vermindering van slijmvorming
Sommige mensen hebben veel last van slijm. Dit merk je bijvoorbeeld wanneer je melk drinkt. Citroenwater kan dit verminderen. 

12. Geeft een frisse adem
Je adem wordt dankzij citroen frisser en bestrijdt de mondbacteriën. Let er wel op dat je het sap onverdund drinkt. Pure citroensap kan je tandglazuur namelijk aantasten. 

13. Je hersenen worden opgepept
De gehaltes aan kalium en magnesium hebben een gunstig effect op onze hersenen en zenuwen. Citroenwater geeft je het zetje om depressie en stress te bestrijden. Je concentratie wordt beter en je wordt helderder. Ideaal voor studenten!

14. Het maakt de kans op kanker kleiner
De antioxidanten in citroen beschermen niet alleen je huid, maar ze verkleinen ook het risico op verschillende soorten kanker. Deze ziekte groeit namelijk in een zure omgeving. Citroenzuur kan de groei van kankercellen tegengaan. 

15. Goed voor de koffie addicts
Als je erg veel koffie drinkt en hier vanaf wilt komen dan is het slim om meer citroenwater te drinken. Het geeft een soortgelijke energiestoot en maakt je lichaam wakker en energieker.

Wist jij dat citroenwater zo goed voor je was? 

Bron: Ahealthylife
Bron beeld: Thinkstock

Pin je inspiratie in Pinbook