Beauty

De meest gezochte beauty zoektermen op Google

Hoe maak je een smokey eye, wat voor huidtype heb ik, hoe laat je haar langer groeien… Vraag je je af wat deze zinnetjes met elkaar te maken? Het zijn zoektermen die je zo maar op Google zou kunnen invoeren. Het afgelopen jaar zijn er op veel beauty zoektermen gezocht en Girlscene deelt de tien populairste met jou! 


10. Hoe kom je van acne af

Acne is een veelbesproken onderwerp. Sommigen worden erg onzeker van deze huidaandoening en het internet lijkt een goede plek om tips en ervaringen van anderen te lezen. Een reden waarom er waarschijnlijk zoveel gezocht wordt op deze zoekterm is dat niet alleen tieners met acne te maken hebben, maar ook volwassenen.

In dit artikel worden je acne vragen beantwoord en hier lees je over de do's en don'ts als het op acne aankomt. 

9. Hoe kom je af van striae
Op nummer 9 staat 'hoe kom je af van striae'. Striae ontstaat wanneer de huid oprekt. Als gevolg van het scheuren van het bindweefsel ontstaan zogenaamde strepen. In het begin zijn deze strepen rood of paars, maar uiteindelijk kleuren ze wit. Of je van striae af kan komen lees je in dit artikel. 

8. Hoe vaak moet je je haren wassen
Girlscene begrijpt wel waarom hier zo vaak op gezocht wordt. Want hoe vaak moet je eigenlijk je haren wassen? De een doet het iedere dag, terwijl de ander één keer per week haar haren wast. Dat is best een verschil! Op Girlscene staan meerdere artikelen die met dit onderwerp te maken hebben. Hier lees je er meer over.

7. Wat is BB cream
BB cream, CC cream, EE cream en GG cream (dat komt aankomende zomer!)… Er is geen touw aan vast te knopen als je de hits op Google bekijkt. BB cream is wellicht het meest besproken product van allemaal, vandaar dat het op plek zeven staat van de meest gezochte beauty zoektermen op Google. 

Girlscene heeft inmiddels verschillende BB creams getest, waaronder The Body Shop, NYC en Maybelline.

6. Hoe maak je make-up kwasten schoon
Nog een belangrijke is: hoe maak je make-up kwasten eigenlijk schoon? En heel eerlijk, het is natuurlijk ook belangrijk dat je kwasten schoonmaakt. Vooral als je vloeibare make-up gebruikt! De combinatie van make-up resten, vet van je huid en stof kan er namelijk voor zorgen dat je huid onzuiver wordt. Gebruik een milde shampoo, brush cleanser of maak je eigen DIY mix om je kwasten te reinigen.

5. Hoe kom je af van wallen
Goede zoekterm! Sommige meiden kampen met wallen onder hun ogen en velen met hen willen graag weten hoe je daarvan afkomt. Girlscene vertelt je hier wat je eraan kunt doen.

4. Hoe verklein je poriën
Meiden met een vettere huid kunnen last hebben van grotere of wijdere poriën. Het is niet het einde van de wereld, maar blijkbaar zijn er genoeg mensen die hun poriën (optisch) willen verkleinen. Daarom staat deze zoekterm op plaats 4.

3. Hoe breng je wenkbrauwen in model
Eén van de lastigste klusjes als het op make-uppen aankomt is het modelleren van de wenkbrauwen. Gebruik je een potlood, moet je epileren en heb je een wenkbrauwgel nodig? Zoveel vragen! Op Girlscene zijn ontelbaar veel wenkbrauw artikelen te vinden, dus als jij deze zoekterm zou invullen op Google hoef je niet verder te zoeken. 

2. Wat zijn sproeten
Op plaats twee staat een minder logische zoekterm: 'wat zijn sproeten'. Tja. 😉

1. Hoe breng je foundation aan
Tot slot de zoekterm waar mensen in 2014 het meest naar zoeken: 'hoe breng je foundation aan'. Blijkbaar vinden veel mensen make-up aanbrengen nog lastig en daarom vragen zij Google om hulp. Lang geleden schreef Girlscene er al een artikel over.

Wil je weten waar Nederlanders veel op zoeken? Het antwoord is droogshampoo. In het verslag van Google staat 'Hoe werkt droogshampoo' op de negende plaats van de populaire zoektermen! Tip: een budget droogshampoo werkt net zo goed als een duurdere variant. 😉

Welke beauty zoektermen heb jij gebruikt?

Bron: Kizzy-online

Must reads 👀