Fashion

10x leuke modeboeken

4

Als je zegt dat je niet van boeken houdt dan heb je waarschijnlijk nog nooit een modeboek gezien. Ze staan niet alleen leuk op je salontafel, maar je kunt er ook veel inspiratie uit halen. Of je een echte lezer bent of meer van plaatjes kijken houdt maakt niet uit, er is voor elk wat wils. Girlscene heeft 10 leuke modeboeken voor je op een rijtje gezet.


Vogue - De japon, het model en de fotograaf
In deze limited edition van Vogue staan de bekendste fotografen, modehuizen en modellen. In dit boek staan prachtige foto's uit verschillende jaren die zijn verdeeld in verschillende thema's. Het zijn niet zomaar wat foto's die zijn gebundeld in een boek, maar je ziet hoe de modefotografie door de jaren heen is ontwikkeld. 

Style - Lauren Conrad
Als je Lauren Conrad een beetje kent, weet je waarschijnlijk wel dat ze er altijd prachtig uitziet. In dit boek leert Lauren je hoe jij jezelf een mooie, klassieke stijl aanmeet. Van vintage shoppen tot make-upweetjes tot absolute musthaves, je vindt er alles wat je nodig hebt om er stijlvol uit te zien.

Overdressed
Schrijfster Elizabeth L. Cline, was ooit een typische Amerikaanse consument die het liefst zo goedkoop mogelijk ging shoppen bij winkels als Forever21 en H&M. Na een tijdje belandde de kleding weer in de kast bij andere goedkope kleding. Totdat ze besefte wat die kleding met de maatschappij, omgeving en economisch welzijn doet. Ze probeert te ontdekken waarom we geobsedeerd zijn door aanbiedingen en outlets en waar de goedkope kleding vandaan komt. 

Honger - Crystal Renn
Op haar veertiende overkomt haar iets waar veel tienermeisjes van dromen, ze wordt ontdekt door een modellenbureau. Er is één ding dat in de weg staat, haar gewicht. Ze doet er alles aan om kilo's kwijt te raken, totdat ze op een dag besluit niet meer mee te doen aan de eisen die worden gesteld in de modellenwereld. Op dat moment stromen de aanvragen binnen en groeit ze uit tot het best betaalde plus-size model van de Verenigde Staten. 


Paris Street Style
Parijs is natuurlijk een echte modestad, dus het is een ideale plek om streetstyle foto's te maken. In dit boek vind je prachtige foto's van Franse dames. Er komen verschillende mensen uit de modewereld aan het woord, zoals designers, stylisten en celebrities. 

Red carpet, 20 years of fame and fashion
Dit boek staat vol met de mooiste foto's die op de rode loper zijn genomen in de afgelopen 20 jaar. In die boek zie je hoe de mode door de jaren heen is veranderd.

P.S. I made this - Erica Domesek
Een echte musthave voor iedere DIY'er. De schrijfster van dit boek is zelf een fanatieke DIY'er en in dit boek geeft ze tips hoe je een DIY bedenkt en uitvoert. 

My wonderful world of fashion
Dit boek is geschikt voor de echte creatieve modeliefhebbers. In het boek staan veel illustraties die allemaal nog ingekleurd moeten worden. Zo kun je zelf patronen tekenen en ideeën opdoen om je eigen kleding te pimpen.


Vogue over Coco Chanel
Coco Chanel ging de geschiedenis in als één van de meest invloedrijke vrouwen op het gebied van mode. Zij zorgde voor grote veranderingen in de modewereld, zo vond ze dat vrouwen niet langer een corset moesten dragen en dat ze gewoon een broek konden dragen. Aan de hand van originele foto's wordt het verhaal van Chanel's bekende ontwerpen verteld. 


Fashion:box
Fashion:Box geeft een overzicht van zestien klassieke modestukken die zijn gedragen door filmsterren en mode-iconen die ze beroemd hebben gemaakt. Ieder hoofdstuk begint met een inleiding door modejournalist Antonio Mancinelli en er staan onvergetelijke foto's van de sterren en hun kleding in. Met onder andere foto's van Angelina Jolie, Madonna en Sarah Jessica Parker.

Bedankt voor de tip Sophie!

Welke boeken wil jij nog lezen?

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

4 reacties

  1. 1