Lifestyle

Heftig verhaal: Ik raakte ongewenst zwanger

Girlscene gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen. Helaas zijn er soms ook minder leuke dingen in het leven en die passen goed in onze rubriek ‘lifestyle’. Want vervelende en heftige dingen horen helaas bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer een meisje dat ongewenst zwanger raakte.

Ik stopte mezelf vol met chocolade, toetjes, chips en nog een heleboel koekjes. Na een hele week aan de juicing te hebben gezeten heb ik de hoop op gegeven. Ik hoor geklop op de achter deur. Daar staat ie dan, met het doosje dat waarschijnlijk mijn leven gaat veranderen. Ik ren naar de achterdeur en spring in de armen van mijn vriend. Buiten in de kou houd ik hem stevig vast. Hij fluistert dat het goed komt. Van binnen wil je het graag en het beeld in je hoofd is net als een foto op Weheartit. Maar is de realiteit net zo mooi als op de foto wordt weergeven?

Hij heeft me het doosje. De toekomst en ook de realiteit. We gaan samen op de bank zitten en zo nerveus als ik ben, begin ik van alles door elkaar te ratelen. Eerst over wat ik de hele dag heb gegeten. Wat overduidelijk is, want over het hele huis liggen de lege chipszakken en verpakkingen van de chocola. Daarna begin ik over de verwarde zaken in Syrië en ISIS. Waar ik eigenlijk niks van weet, maar toch overduidelijk een verhaal aan kan breien.

Terug naar waar het uit eindelijk over gaat, de zwangerschapstest. Dat kleine staafje vertelt ons onze toekomst samen. Ook al zijn we pas negen maanden samen, ik weet niet of dit het juiste moment zou zijn om een kind op aarde te zetten. Het blijkt inderdaad waar te zijn, ik ben 21 en zwanger…

Het voelde of de muren op me afkwamen. Het is niet waar, ik heb toch gelijk, stom stom stom! Versneld gaan de gedachtes door me hoofd. Mijn handen trillen en ik loop de wc uit. Mijn vriend begint te lachen. 'Je bent zwanger hè', zegt hij met een grijns op zijn gezicht. Hij springt op en krijgt en ik heb hem nog nooit zo blij gezien. En ik? Wat voel ik er bij? Ik begreep het nog niet allemaal. Mijn vriend zag aan me dat er verschillende emoties door me heen gingen.

Uiteindelijk hebben we drie uur lang door het bos gelopen en gepraat over de voor en nadelen in deze situatie. Een beslissing hadden we niet gemaakt. Het moeilijke voor mij is dat hij heel graag samen een gezin wil stichten. Ik heb denk er anders over, want ik zit in het toppunt van mijn leven en heb een nieuwe baan bij één van de grootste elektronicawinkels in Amsterdam en ga in 2015 weer terug naar school.

We zijn samen naar huisarts gegaan om te praten over de mogelijkheden en we besloten samen om abortus te plegen. Wat ik met mijn verhaal wil zeggen is dat je voorzichtig moet zijn als je seksueel actief bent. Gebruik anticonceptie of voorbehoedsmiddelen om jezelf en je partner te beschermen en een moeilijke keuze te voorkomen. Als je uiteindelijk voor de keuze staat om te kiezen voor je eigen leven of het leven van je ongeboren kind is dat heel moeilijk. Geloof me, dit was één van de moeilijkste beslissingen die ik heb moeten maken. Uiteindelijk hebben we de beslissingen samen genomen en heb ik enorm veel steun gehad van mijn vriend. En ja, op een dag wil ik een kind van hem en een familie starten, maar voor nu doen we het met ons tweetjes.

Beeld: thinkstockphotos