Fashion

6 tips om designer items te scoren

Je droomt van een mooie designer tas, maar het prijskaartje dat er aan hangt houdt je tegen. Die mooie tas blijft maar in je hoofd, maar twee keer je maandsalaris uitgeven aan één tas gaat je te ver. Gelukkig zijn er genoeg andere opties om een designer item te scoren voor wat minder geld. Natuurlijk zijn ze nog niet goedkoop, maar als je het echt graag wil hebben kun je er voor sparen. Girlscene geeft je 5 tips om een designer item goedkoper te scoren.

1. Vintage
Speur tweedehandswinkels af bij jou in de buurt. Helaas liggen de items niet voor het oprapen, maar als je goed zoekt kun je zeker mooie items vinden. Het speuren in tweedehandswinkels kost veel tijd, maar het loont zich echt. Soms zitten er bijvoorbeeld heel oude items tussen en dat is juist leuk, want zo is de kans klein dat er nog veel andere mensen mee lopen. Speur ook rommelmarkten af, er zijn namelijk echt mensen die niet weten wat dat ze dure designer spullen hebben en verkopen ze voor spotprijzen. 

2. Zoek buiten de randstad
In de randstad zijn veel winkels waar ze designer kleding verkopen, maar er zijn ook heel veel mensen die naar de randstad komen om te shoppen. De meest gewilde items zijn dus snel uitverkocht. Als je meer kans van slagen wil hebben, kijk dan ook eens in wat minder bekende steden, bijvoorbeeld in Maastricht of Arnhem. Ook daar zijn leuke winkels om designer kleding te kopen, alleen gaat de verkoop daar meestal minder hard. De kans is groter dat ze jouw favoriete item daar nog wel hebben tijdens de uitverkoop.

3. Stockverkopen
Stockverkopen zijn speciale uitverkopen die vaak maar een aantal dagen duren. Hier worden dan alle spullen uit eerdere seizoenen verkocht met hoge kortingen. Ideaal dus om goedkopere designer items te scoren. Het is helemaal niet erg dat de spullen niet uit de nieuwste collectie komen, want je gooit ze anders ook niet na één seizoen weg. Er zijn websites waar je precies kunt zien wanneer welke uitverkopen zijn, zodat je altijd op de hoogte bent en nooit de uitverkoop van je favoriete designer hoeft te missen. Als je je inschrijft wordt je via mail op de hoogte gehouden en krijg je soms zelfs de kans om een dag eerder te kunnen shoppen zodat je zeker weet dat de leukste items er nog zijn. 

4. Outlet
Behalve online en tijdens stockverkopen kun je voor goedkpere designer items ook terecht bij outletcentra. In Maasmechelen Village heb je bijvoorbeeld veel leuke winkels die hun items met hoge kortingen verkopen. 

5. Online
Je kunt tweedehands spullen kopen in een tweedehandswinkel of op rommelmarkten, maar dat is een tijdrovend klusje. Online gaat het veel sneller, kijk bijvoorbeeld op Marktplaats daar worden veel designer spullen aangeboden die meestal nog in goede staat zijn. Het fijnst is als je bij de verkoper langs kunt gaan om het product echt te zien, maar vaak kan dat helaas niet. Dat is een nadeel, want hierdoor moet je extra goed opletten of je te maken hebt met een betrouwbare verkoper en of het product wel origineel is. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je niet zeker weet of je met een origineel exemplaar te maken hebt.

6. Sale
Natuurlijk is er niet alleen sale bij Zara, maar ook de dure designers hebben sale. Het begint vaak met 20% en loopt dan steeds verder op. Koop dus niet direct als er 20% korting is, maar wacht tot het verder oploopt. Ook de Bijenkorf heeft regelmatig sale, naast hun gewone sale twee keer per jaar hebben ze ook in oktober de Drie Dwaze Dagen waar producten met een mega korting worden verkocht.

Heb jij nog tips om designer kleding te scoren met korting? Welk designer item staat op jouw wishlist?

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀