Beauty

Huidverzorging tijdens de winter(sport)

Winter, wat doe je ons aan? Statisch haar, koud weer en vooral een droge en gevoelige huid… Nee, deze tijd van het jaar is niet heel fijn voor je lichaam. Maar gelukkig zijn er heel veel tips en producten die je kunt toepassen en gebruiken om de winter(sport) goed door te komen. Girlscene zet die voor je op een rijtje dus lees snel mee!

Heb je last van een drogere huid nu het winter is? Of ga je op wintersport en wil je ervoor zorgen dat je huid in topconditie blijft? Dan moet je vooral verder lezen, want Girlscene vertelt je hoe je dat voor elkaar krijgt!

Vermijd alcohol en reinigingsdoekjes
Je weet waarschijnlijk al dat alcohol een ingrediënt is dat eigenlijk niets voor de huid doet. Sterker nog, sommige soorten alcohol drogen de huid alleen maar uit. En dat is iets waar je in de winter niet op zit te wachten, toch? Vermijd daarom alcohol in huidverzorging, alcohol in drinken (voor zover dat lukt) en alcohol in anti-bacteriële gels. Verder zijn de meeste reinigingsdoekjes te agressief voor de (winter)huid, dus reinig de huid liever met een milde cleanser. 


Rituals Mild Facial Cleansing Milk €10,50

SPF
Veel mensen denken dat ze hun gezicht niet meer in hoeven te smeren met een zonnebrandcrème als het geen zomer meer is. Maar ook tijdens deze tijd van het jaar hebben we te maken met een (winter)zonnetje. Bescherm je huid dus tegen de schadelijke stralen door bijvoorbeeld een dagcrème met SPF te gebruiken. Vooral de meiden die op wintersportvakantie gaan mogen hun zonnebrandcrème niet vergeten!


HEMA dagcrème SPF 10 €2,95


Lancaster Sun Sport Ski Wind & Cold Protection Cream SPF 50 €29

Handschoenen
Sluit de huid zoveel mogelijk af voor de kou van buiten. Sla je sjaal nog een keer om, trek je warmste handschoenen aan en bedek je voorhoofd en oren met een muts. Op die manier wordt er zo min mogelijk vocht uit de huid getrokken.

Dé tip voor über zachte handen is trouwens om eerst je handen in te smeren met een goede handcrème en om daarna een paar kantoenen handschoenen aan te trekken. Hiermee haal je er het maximale uit en weet je zeker dat je handen na een uurtje helemaal zacht en gevoed zijn. Door de handschoenen trekt de crème beter in de huid in plaats van dat je het aan je telefoon of kleding afsmeert. 

Victoria Beckham's favoriet: Weleda Skin Food €5,49

Laagjes
Nee, in dit geval gaat het niet om laagjes kleding, maar om laagjes huidverzorging. 😉 Hoe? De ultieme huidverzorging voor de droge huid in de winter bestaat uit een laag olie voor de huid en een lotion of bodybutter. Was de olie van je lichaam onder de douche. Daarna laat het een laagje achter op de huid dat nog beter intrekt als je er een bodylotion overheen aanbrengt.


HEMA badolie extra vettend €2,50

Voetverzorging
In de winter krijgen de meeste voeten niet de aandacht die ze verdienen. Op zich logisch omdat ze verstopt worden in laarzen, snowboots en ander warm schoeisel. Vooral na een dag lopen, of sporten op de pistes in het geval van de wintersporters onder ons, kunnen voeten een warm bad en een voetcrème waarderen. Masseer het goed in de voeten zodat het de volgende dag weer uitgerust en verzorgd aanvoelt. 


HEMA voetcrème €3,50

Lipverzorging
Uiteraard mag je de lippen niet vergeten! Het maakt niet uit of je in Nederland bent of dat je op wintersport gaat, want je lippen voelen waarschijnlijk droog aan. Voor de wintersporters is een balsem met SPF aan te raden terwijl een vettige balsem zoals die van Kiehl's, Rosebud Salve of Eight Hour Cream perfect is voor meiden die gewoon in Nederland blijven.


Kiehl's Lip Balm #1 €8

Kort douchen
Tot slot… Als je na een lange dag eindelijk weer thuis bent en je onder de douche wil springen is het belangrijk om te onthouden om niet te lang te douchen. Het is heel verleidelijk om de kraan net even wat warmer te zetten en om nog even een paar minuten te blijven staan, maar eigenlijk is dat niet heel prettig voor de huid. Douche dus liever niet langer dan nodig is! 

Wat zijn jouw tips om je huid te verzorgen tijdens de winter(sport)?