Lifestyle

10 dingen die je vergeet schoon te maken

Opruimen en schoonmaken is voor de één helemaal geen straf en vindt het zelfs ontspannend, maar voor de ander is het een hels moment. Helaas moet het toch gebeuren… Als je niet schoonmaakt word je sneller ziek en als je niet opruimt dan zie je door de bomen het bos op een gegeven moment niet meer. Er zit een verschil tussen 'schoonmaken' en grondig schoonmaken. Girlscene vertelt welke dingen je vaak over het hoofd ziet en dus vergeet een wasbeurtje te geven!

1. Vensterbank
Als je een vensterbank in je kamer hebt, dan is het slim om deze ook regelmatig schoon te maken en zeker als je jouw raam vaak open hebt staan. Van alles kan naar binnen waaien en binnen no time kunnen er natte plekken van de regen gaan schimmelen. Schimmel is iets wat nu niet echt goed is voor de gezondheid. Evenals een dikke vette stoflaag op de vensterbank. 

2. Tv
Heb je een oldschool televisie? Dit is een echte stofvanger. Je zwarte televisie wordt na een lange tijd zonder schoonmaakbeurt mat grijs. Dit niet omdat de televisie verkleurd is door de zon, maar door stof die zich heeft opgehoopt. 

3. Onder je bed
Als je bang bent voor monsters onder je bed, dan kijk je hier liever niet onder… Toch kan het onder je bed ook ontzettend vies zijn. Wederom kan er stof liggen, maar je kan bijvoorbeeld ook een hele verzameling van spullen vinden waarvan je niet eens meer wist dat je die had. Aaaaah daar liggen die oorbellen, die ik drie jaar geleden ooit in mijn bed heb uitgedaan, maar daarna niet meer kon vinden…

4. Kledingkast
Je kledingkast heb je misschien wel eens uitgezocht en alles weer netjes opgevouwen en op kleur gehangen, maar dit maakt je kast nog niet schoon. Het kan geen kwaad om hier ook af en toe een doekje doorheen te halen. Je zult zien dat je schoonmaakwater zal verkleuren van het vuil…

5. Luxaflex of gordijnen
Het is een rotklus, maar je luxaflex is de grootste stofvanger in je kamer. Je bent hier lang mee bezig om het grondig schoon te maken, maar als je dit niet doet zie je letterlijk een plakaat op elke luxaflexstrook liggen… Hetzelfde geldt voor gordijnen. Natuurlijk maak je deze niet schoon met een doekje, heet water en sop, maar je gordijnen mik je gewoon even in de wasmachine!

6. Prullenbak
Je prullenbak in je kamer leeg je misschien wel, maar alle plakkerige dingen onderop worden hiermee niet verwijderd. Zet je prullenbak af en toe even onder een hete douche met wat zeep om deze resten ook te verwijderen. 

7. Ramen
Yes, je ramen zemen is ook nodig in je slaapkamer. Om dit van buiten te doen is een beetje lastig, maar de binnenkant kan je in ieder geval wel een beurt geven. Je zult merken dat je ramen helderder zijn en je beter naar buiten kunt kijken. 

8. Decoratie
Hier verstaan we bijvoorbeeld lijstjes, parfum, kaarsjes en sierkussens onder. Losse decoratie in je kamer vangt ook stof, dus haal hier eens in de zoveel tijd ook gewoon een doekje over. Bij je sierkussens kun je de hoes eraf halen en deze bijvoorbeeld met de gordijnen tegelijkertijd wassen in de wasmachine of met de hand. 

9. Deur
Je deur doe je vaak open en dicht en in een woedebui gooi je er misschien iets tegen aan. Naast jezelf zijn er ook nog meer mensen die je deurklink gebruiken en dit is een bacterievanger. Ga hier dus ook even met een schoon sopje een doek overheen. 

10. Vloer
Je stofzuigt je kamervloer waarschijnlijk wel eens, maar ook hier wordt hij niet schoon van. Haal je vloer leeg, pak een emmer en een dwijl en dwijl je kamervloer regelmatig. Het beste is om eerst te stofzuigen en dan te dwijlen. Om je kamervloer snel te laten drogen kun je de deur open houden of het raam. 

Welke dingen vergeet jij altijd schoon te maken in je kamer?

Pin je inspiratie in Pinbook

Bron beeld: Thinkstock