Beauty

9 tips om je make-up foutjes te herstellen

Je bent iets te enthousiast geweest met je blush of je bedenkt toch dat die felrode lipstick niet zo'n goed idee was. Je hele look is verpest en er zit niets anders op dan opnieuw te beginnen en daar heb je absoluut geen zin in. Girlscene geeft je 9 tips om je make-up foutjes gemakkelijk te herstellen.

1. Te veel blush
Je probeert gezonde blosjes op je wangen te creëren, maar het resultaat is niet zoals je het had bedoeld en je ziet eruit als een kabouter. Geen probleem, met een schone kwast is het eenvoudig op te lossen. Ga met een schone make-upkwast over je blush en ga door tot het genoeg is vervaagd. Als een schone kwast niet genoeg is om je blush te verminderen gebruik dan je foundationkwast die je eerder hebt gebruikt voor je foundation. Je hoeft er geen extra foundation op te doen, vaak zit er nog genoeg op.

2. Te veel oogschaduw aangebracht?
Is je ooglook toch iets heftiger geworden dan je wil? Breng dan een lichte kleur oogschaduw aan. Een glanzende taupe kleur neutraliseert de meeste kleuren, waardoor je oogschaduwlook niet wordt verpest maar wel minder opvallend is. 

3. Je lipstick is wat heftiger dan je had verwacht
Voor een feestje zijn felgekleurde lippen niet snel too much, maar overdag ga je toch liever voor een subtielere kleur. Als je lipstick toch anders uitpakt dan je had verwacht is het lastig om het te verwijderen zonder uit te vegen over de rest van je gezicht. Breng eerst een dikke laag lippenbalsem aan en dep dan met een tissue op je lippen. 

4. Je schiet uit met je eyeliner
Eyeliner blijft een lastig ding als het gaat om make-up. Vooral in het begin lukt het de meeste meiden niet om in één keer een strak lijntje te zetten. Als je tevreden bent over je ene oog, begint de grootste uitdaging pas… Moet je hetzelfde lijntje ook nog boven je andere oog zien te krijgen. Geen paniek, een eyeliner foutje kun je gemakkelijk oplossen met een wattenstaafje en een glas water. Maak één kant van het wattenstaafje nat en haal daarmee de eyeliner weg. Vergeet niet met de andere kant van het wattenstaafje je ooglid droog te maken, zodat je de eyeliner opnieuw kunt aanbrengen.

5. Je mascara klontert
Bewaar een oud mascara-borsteltje dat je fijn vindt zodat je deze altijd kunt gebruiken om klontjes uit je wimpers te halen. Als je geen oud mascara-borsteltje hebt kun je hier ook een tandenborstel voor gebruiken, de stugge haren zorgen ervoor dat je klontjes nog beter verdwijnen. 

6. Je hebt mascara op je ooglid
Zal je net zien: nadat je je mascara hebt aangebracht moet je niezen. Je mascara zit overal behalve op je wimpers waardoor je hele ooglook is verpest. Je kunt dan het beste geduld hebben en wachten tot je mascara droog is. Droge mascara kun je gemakkelijk wegehalen met een droog wattenstaafje. Hierdoor blijft de rest van je make-up gewoon zitten.

7. Oogschaduw onder je ogen
Als je oogschaduw aanbrengt gebeurt het vaak dat het ook onder je ogen terechtkomt. Als je het wegveegt heb je een veeg van oogschaduw onder je oog en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Doe voortaan voordat je oogschaduw aanbrengt flink wat losse poeder onder je ogen. Als je klaar bent kun je het gemakkelijk wegvegen zonder dat je oogschaduw onder je ogen hebt.

8. Je bent uitgeschoten met je lipstick
Je kunt eenvoudig lipstick weghalen met een dun kwastje waar je een tissue om doet. Zo kun je je lipstick nog preciezer weghalen dan met je vingers.

9. Je hebt nagellak in de randjes van je nagels
De nagels van je rechterhand een beetje netjes lakken als je rechts bent is een onmogelijk opgave. Je krijgt daardoor bijna altijd nagellak in de randjes aan de zijkant van je nagels. Dit kun je verwijderen met een wattenstaafje, maar vaak krijg je daarmee niet alles weg. Er bestaan hiervoor speciale pennen om verkeerd aangebrachte nagellak weg te halen. 

Maak jij deze make-up fouten weleens?

Bron: goodhousekeeping

Beeld: thinkstockphoto

Must reads 👀