Beauty

8 haarborstel fouten die je niet meer moet maken

Je doet er alles aan om je haar mooi en gezond te houden. Je gebruikt conditioner, gaat regelmatig naar de kapper en je wast het niet te vaak. Het kammen wordt vaak vergeten, maar ook dat kan je haar flink beschadigen als je het niet op de juiste manier doet. Deze fouten worden door veel meiden gemaakt als ze hun haar borstelen.

1. Je gebruikt geen haarproducten voordat je je haar borstelt
Om er voor te zorgen dat je haar zo min mogelijk de kans krijgt om te breken is het belangrijk om verzorgende producten te gebruiken voordat je het borstelt. Breng een leave-in conditioner aan op vochtig haar zodat je lokken sneller ontklitten. Als je droog haar wil borstelen breng dan een verzorgend product aan. Als je je haar goed verzorgt, breekt het minder snel af als je het kamt. 

2. Je borstelt je haar als het nat is
Als je haar nat is, dan is het erg kwetsbaar. Haal dus eerst een paar keer je handen door je haar om de grootste klitten er uit te halen. Zo raakt je haar minder snel beschadigd dan wanneer je direct met je borstel door je haar gaat. Je kunt het beste een grove kam gebruiken als je haar nog nat is.

3. Je borstelt je haar te vaak
Hoe vaker je je haar borstelt, hoe groter de kans is dat het beschadigt. Als je ongeveer 3 tot 4 keer door je haar gaat is dat meestal genoeg om klitten te verwijderen. Door vaker te kammen wordt je haar er niet mooier op, maar raakt het sneller beschadigd.

4. Je borstelt je haar in één keer van de wortel tot de punten
Als je het goed wil doen moet je beginnen met kammen bij de punten. Als je begint bij de wortel, kam je alle klitten naar elkaar toe en ontstaat er één grote klit. De kans is groot dat je haar afbreekt of dat je de klit er uit moet knippen.

5. Je gebruikt de verkeerde borstel
Er bestaan heel veel verschillende typen borstels. Je hebt bijvoorbeeld borstels met varkenshaar of met haren van kunststof. In dit artikel lees je welke haarborstel bij jouw haar past.

6. Je borstelt je haar niet voordat je het nat maakt
Als je je haar nat maakt terwijl er klitten in zitten maak je het alleen maar erger, waardoor je de klitten onmogelijk uit je haar krijgt na het wassen. Kam je haar dus altijd voordat je onder de douche stapt.

7. Je borstelt je haar te hard
Je hebt haast dus je haalt nog even snel een borstel door je haar en meestal gaat dat niet zo voorzichtig, waardoor de kans groot is dat je haar snel afbreekt. Neem voortaan langer de tijd om te borstelen en wees lief voor je haar.

8. Je vergeet je nekhaar
Als je haast hebt wil je nog weleens vergeten je nekhaar goed te ontklitten. Vooral als je haast hebt haal je je borstel een paar keer door je haar zodat het er netjes uit ziet. Je nekhaar zie je misschien niet, maar het is vaak wel een plek waar veel klitten ontstaan. Vooral als je vaak sjaals draagt is het belangrijk om ook je nekhaar goed te kammen. Voordat je het weet heb je een enorme klit in je nek waar je niet zo gemakkelijk weer vanaf bent.

Welke van deze fouten maak jij regelmatig?

Bron: goodhousekeeping

Beeld: thinkstockphotos