Lifestyle

Girlscene for Serious Request: help jij ons mee?

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. Help jij ook een handje?

KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

Jezelf 6 dagen opsluiten zonder eten in een glazen huis… Dat klinkt niet als een gemakkelijke opgave en dat is het ook zeker niet. Toch zijn er ieder jaar weer dj's van 3FM die dat doen voor het goede doel. Net als voorgaande jaren zet 3FM zich samen met het Rode Kruis in voor een stille ramp. Onder het motto "hands off our girls" proberen ze dit jaar zoveel mogelijk geld in te zamelen voor vrouwen en meisjes die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden. 

Omdat Girlscene.nl een website is voor alle vrouwen, willen we dit goede doel graag steunen. We hebben een actiepagina gemaakt waarop iedereen een bedrag kan storten. Het maakt niet uit wat je geeft, elke cent kan het leven van één van deze vrouwen in nood beter maken. 

Wij kunnen in Nederland tijdens de feestdagen zorgeloos genieten van cadeautjes, kerstdiners en gezelligheid. Dat is niet voor iedereen op deze wereld vanzelfsprekend. Om daar voor de feestdagen toch even bij stil te staan vinden we het belangrijk om namens Girlscene een steentje bij te dragen en dat willen we graag samen met jullie doen. We willen met alle bezoekers van Girlscene proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen. Het maakt niet uit of je 5 euro geeft of 50 cent, als je geeft wat je kunt missen is dat altijd goed. Het gaat vooral om het gebaar.

Watch on YouTube

Wat gebeurt er dit jaar precies met het geld dat je doneert?
– Voor 45 euro vangt het Rode Kruis een slachtoffer op met de belangrijkste medicijnen na seksueel geweld.
– Voor 15 euro kan het Rode Kruis een sessie met een psycholoog financieren. Dit is om trauma's te voorkomen waar slachtoffers soms jaren lang last van hebben.
– Voor 3 euro kan het Rode Kruis bij familie op bezoek om voorlichting te geven en de taboe rond seksueel geweld te doorbreken. Dit kan in de toekomst voorkomen dat slachtoffers worden verstoten.

Onder alle donateurs verloten we:
1x een dagje meelopen op de Girlscene redactie
Altijd al willen weten hoe het er op een online redactie aan toe gaat? Wil je kennis maken met de redactie? Wil je een dagje meedraaien en een kijkje achter de schermen nemen? Eén van de donateurs kan een dagje op de Girlscene redactie winnen!  
1x een grote goodiebag
De inhoud van de goodiebag blijft nog even geheim, maar we kunnen alvast verklappen dat het een minimale waarde  €500 heeft.
Om kans te maken stuur je een mailtje naar danique@girlscene.nl met een screenshot van je overgemaakte bedrag. Jouw gegevens zullen niet verder verspreid worden en blijven anoniem. We zullen de twee winnaars willekeurig kiezen, het maakt dus niet uit of je €0,50 of €50 hebt gedonoeerd. 

KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

Must reads 👀