Real life

Girls Issues: Ik kom niet over mijn ex heen

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die niet over haar ex heen kan komen.

Lieve Girlscene,

Ik zit met een probleem en weet niet wat ik er mee moet. Vorig jaar kreeg ik een vriendje en na heel veel gedoe zijn we na 9 maanden uit elkaar gegaan. We hebben toen ontzettend veel ruzie gehad, omdat hij 2 keer was vreemdgegaan. Nadat ik hem nog een kans had gegeven, vertelde hij me 1 week later dat hij niet meer verliefd was. Vanaf dat moment ging hij met een ander meisje en een week later had hij wat met haar. Ik ben toen heel erg gekwetst, hij was mijn eerste liefde.

Vanaf dat moment hebben we nog twee maanden lang heel erg veel ruzie gehad. Na onze laatste ruzie zijn er heel veel kwetsende dingen gezegd en heb ik er een punt achter gezet. Ik heb hem op alle social media geblokkeerd, zodat ik hem kon vergeten.

Het is nu een half jaar geleden en hij zoekt nog steeds af en toe contact. Dan komen alle gevoelens weer naar boven en zit ik weer een week in tranen. Er is op het moment een andere jongen in mijn leven die heel lief voor me is en ik vind hem ook erg leuk. Alleen is het vertrouwen compleet weg. Ik denk dat ik nog niet over mijn ex heen ben, terwijl ik heel graag wat met die andere jongen wil opbouwen. Ik kom maar niet over mijn ex heen. Kunnen jullie me alsjeblieft helpen? Ik wil gewoon verder met mijn leven en mijn ex vergeten.

Liefs,

Anoniem

Lieve Anoniem,

Een relatie is natuurlijk hartstikke leuk, maar als het uit gaat kan dat echt een verschrikkelijke tijd zijn. Het is dus niet gek dat je er niet van de ene op de andere dag overheen bent. Je hebt een tijdje (bijna) alles met hem gedeeld en leuke dingen beleefd. Het is ook per persoon verschillend hoelang het duurt voordat je over je ex heen bent.

Het is in ieder geval goed dat je hem hebt verwijderd van social media. Als je telkens berichtjes van hem voorbij ziet komen word je er extra vaak mee geconfronteerd en dat is lastig.

Je moet hem niet willen vergeten, want dat gaat je nooit lukken. Als je een gezond verstand hebt kun je dingen niet zomaar uit je geheugen wissen. Je kunt beter proberen het los te laten en een plekje te geven. Jullie relatie is nu niet meer zo leuk, maar jullie hebben samen ook dingen meegemaakt die wel heel leuk waren. Dit zijn mooie herinneringen die je niet moet vergeten, maar juist moet onthouden.

Ondanks dat je hem hebt verwijderd stuurt hij je toch nog berichtjes. Probeer dus ook zijn nummer te blokkeren zodat er echt geen enkele mogelijkheid bestaat dat hij nog contact zoekt met jou. Je zegt zelf dat je het vervelend vindt dat hij contact zoekt, dus je moet aan jezelf denken en hem overal verwijderen.

Dat hij jou berichtjes stuurt, betekent in ieder geval dat hij je nog niet is vergeten. Hij is waarschijnlijk nieuwsgierig hoe het met je gaat of hij wil graag vrienden met je blijven. Misschien was een relatie geen goed idee, maar kunnen jullie wel een goede vriendschap hebben. Als je dat niet wil dan hoeft dat natuurlijk niet. Het is niet zo dat als hij je berichtjes stuurt hij ook direct weer een relatie wil.

Dat jij je nieuwe vriendje niet vertrouwt is begrijpelijk, maar natuurlijk niet echt leuk voor hem. Waarschijnlijk is er geen reden om hem niet te vertrouwen. Je nieuwe vriendje is een ander persoon dan je ex, dus het is niet zo dat hij ook zal vreemdgaan. Vertrouwen is belangrijk om samen een goede relatie op te kunnen bouwen. Probeer de slechte ervaringen met je ex te vergeten en je nieuwe vriendje een eerlijke kans te geven.

Hopelijk heb je iets aan onze tips en gaat het goed tussen jou en je nieuwe vriendje!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀