News

Waarom je wél moet zitten op een wc-bril van een openbaar toilet

Je moet naar het toilet op een openbare plek. Nu stellen we je de vraag der vragen: ga je op de bril zitten of hang je er liever boven? De één doet lekker makkelijk en gaat gewoon zitten, terwijl de ander er niet aan moet denken omdat het vies zou zijn. Hebben de squaters gelijk en is het onhygiënisch om op een wc-bril op een openbaar toilet te zitten… In een filmpje wordt uitgelegd waarom je wél op de wc-bril zou moeten zitten. 

To sit or not to sit… That's the question. Buzzfeed deed een onderzoek naar toiletgewoontes en hieruit kwam naar voren dat 43% gewoon op de wc-bril van een openbaar toilet gaat zitten. 28% kiest ervoor om er boven te hangen en 29% gaat er wel op zitten, maar legt er een laagje wc-papier overheen. 

De squaters en wc-papier-leggers vinden het onhygiënisch om op een wc-bril van een openbaar toilet te zitten. Je weet maar nooit welke bacteriën je er van krijgt! Ook zijn mensen bang dat ze er een soa van kunnen krijgen. Zijn deze zorgen terecht?! Buzzfeed zocht het voor je uit en beantwoordt de vraag voor je in de onderstaande video: 

Watch on YouTube

That's right: je kunt dus gewoon op de wc-bril van een openbaar toilet zitten! Geen gedoe meer met squaten en ergernissen met wc-papier dat weer van de bril waait… De wc-bril van een openbaar toilet is hygiënisch en er zijn maar heel weinig bacteriën die van de bril op je huid kunnen komen. En als we nu met iedereen afspreken dat we gaan zitten op de wc-bril, dan hebben we ook geen last meer van die spetters op en rondom de wc! 

Ben jij overtuigd?  En wat is jouw ritueel, ben je een zitter of een hanger? 😉

Bron: buzzfeed