Beauty

SOS! Verkleurde nagels

Alle nagellak liefhebbers kennen het probleem der problemen op nagelgebied: verkleurde nagels. Als je echt gek bent op nagellak komt het waarschijnlijk niet vaak voor dat je geen nagellak draagt. Maar wanneer je dat wél een keer wil en je de afgelopen tijd geen basecoat hebt gebruikt heb je te maken met de verkleurde nagels… Oh no, what to do? Girlscene geeft tips!

Heb je een donkere nagellak kleur gedragen en heb je geen basecoat aangebracht? Dan is de kans groot dat je nagels nogal geel ogen zodra je de nagellak verwijdert. Oeps! Erg mooi is deze look niet, maar gelukkig zijn er trucs om van de verkleurde nagels af te komen. 


Dag 1


Dag 14

Essie Whitening Nail Treatment
Dit product komt voor mij – Renée – precies op het juiste moment. Ik gebruik namelijk geen basecoat als ik swatches maak van nagellak voor Girlscene en de rode nagellak heeft sporen achtergelaten… Zonder nagellak zien mijn nagels er vies uit, maar deze treatment van Essie belooft daar een einde aan te maken. 

Belofte: 'stralende' en glanzende nagels binnen twee weken, witter ogende nagels zonder verkleuringen binnen drie weken
Zo werkt het: Breng iedere dag één laagje van de Whitening Nail Treatment aan op schone nagels. Herhaal dit twee weken lang. De verkleuring is na 14 dagen inderdaad minder, maar je moet geduld blijven hebben.
Prijs: €12,99

Tip: Bij Herôme vind je een vergelijkbaar product en bekijk ook eens de huismerk producten van drogisterijen.

Citroen
Gelukkig hoef je niet per se naar de winkel te gaan om nagelverzorging te kopen, aangezien je met een eenvoudige DIY truc ook je nagels witter maakt. Hiervoor heb je een citroen nodig wat je misschien al in de keuken hebt liggen!

Zo werkt het: Week je nagels voor tien tot vijftien minuten in een kommetje met citroensap. Poets daarna met een tandenborstel de verkleuringen van de nagels af. Tot slot was je je handen met lauwwarm water en verzorg je het met een lotion. Voor het beste resultaat herhaal je dit twee keer per dag totdat je tevreden bent met je nagels.

Zuiveringszout
Zuiveringszout heeft een exfoliërende werking en bleekt de nagels. 

Zo werkt het: Mix een lepel zuiveringszout, olijfolie en citroensap in een kom tot een dikke pasta. Wrijf de pasta met een zachte tandenborstel over je nagels en laat het vijf minuten zitten. Was vervolgens je handen en herhaal elke twee weken. 

Whitening tandpasta
Een whitening tandpasta hoef je niet alleen te gebruiken om je tanden witter te maken, want het werkt dus ook op je nagels!

Zo werkt het: Breng een klein beetje van de tandpasta aan op je nagels en laat het vijf tot tien minuten zitten. Scrub daarna je nagels zachtjes met een kwastje en verwijder het met een nat wattenschijfje. Herhaal dit proces twee tot drie keer per week gedurende een maand.

Heb jij last van verkleurde nagels? Hoe los jij dat op?

Bron: Top10homeremedies

Must reads 👀