Beauty

Wow: het schoonheidsideaal door de jaren heen

Het schoonheidsideaal van nu was een aantal jaar geleden niet hetzelfde. Het schoonheidsideaal verandert met de jaren. Denk aan extreem opgemaakte ogen en dan juist weer een natural look of dunne wenkbrauwen en nu vooral weer volle wenkbrauwen. Het schoonheidsideaal is in honderd jaar drastisch veranderd en in deze korte video, die wij graag met jullie willen delen, zijn deze verschillen weergegeven. Bekijk snel hoe niet alleen de make-up looks veranderen, maar ook de kapsels!

In de video wordt om de tien jaar een verschillende look gemaakt. Kijk snel mee!

Watch on YouTube
 
1910
In dit jaar werd het haar vaak gekruld en opgestoken. De make-up was vrij rustig. Het accent ligt op de wenkbrauwen. Er is een roze kleur blush aangebracht, die overeenkomt met de roze lipgloss. 
 
1920
In dit jaar ligt het accent duidelijk op de lippen. De lippenstift werd op een bepaalde manier aangebracht waardoor je lippen op die van een pop lijken. Het haar is in dit jaar wederom opgestoken, maar een stuk losser en met meer krullen. 
 
1930
Ook hier ligt het accent op de lippen, maar zijn de lippen voller gemaakt. Het haar is met een scheiding opgestoken en de krullen zijn golvend. Op de ogen zit eigenlijk alleen een lijntje eyeliner. 
 
1940
Hier ligt het accent duidelijk op het haar. Het haar is in vier plukken gekruld en opgestoken. De lippenstift is in 1940 minder opvallend dan in 1930 en volgt de vorm van de lippen zoals hij is. 
 
1950
De wenkbrauwen zijn voller getekend en de lippen zijn roder dan in 1940. Het haar is volumineuzer en de ogen zijn met meer oogschaduw opgemaakt. Een verleidelijke look. 
 
1960
In dit jaar wordt het haar gedeeltelijk opgestoken en de coupe lijkt eigenlijk een beetje op het haar van Amy Winehouse. De oogschaduw is lichtblauw en de lipgloss is shiny. Een echte hippie look. 
 
1970
Het haar is helemaal los en heeft golvende krullen. De lipgloss is natuurlijk en de ogen zijn geaccentueerd met een grijze oogschaduw. 
 
1980
In de jaren 80 werd er veel geëxperimenteerd met kleur. Het haar werd gewafeld en opgestoken. Paarse oogschaduw was in de jaren 80 zeker niet vreemd. Ook is de blush wat zwaarder aangebracht. 
 
1990
Paarse lippenstift, steil haar en een schuine scheiding. De ogen zijn vrij naturel opgemaakt. 
 
2000
Het haar wordt los gedragen in een middenscheiding. De make-up is weer zwaarder. De eyeliner is dikker aangebracht, zowel boven de ogen als in de waterlijn. De lippen zijn met lippenstift en lipgloss voller gemaakt. 
 
2010
Dit jaar staat het verst in ons geheugen en de look is iets natuurlijker. Het haar is daarentegen wat golvender. Het #selfie tijdperk is aangebroken en de make-up is hier op aangepast. 
 
In welk jaar vind jij de look het mooist? 
 
Bron: Refinery29, buzzfeed

Must reads 👀