Jaarhoroscoop: Wat brengt 2020 jou?

Lifestyle door Redactie

Hoera, het is 2020! We beginnen vandaag met het eerste hoofdstuk van een nieuw jaar. Wat zal er in de komende hoofdstukken gebeuren? Op het gebied van gezondheid, school, werk, liefde en vriendschap staan er spannende dingen te wachten. In Girlscene's jaarhoroscoop kun je lezen wat de sterren dit jaar voor jou in petto hebben. 

Jaarhoroscoop 2020: Ram
Gezondheid: Dit jaar zal je veel leren, dat komt doordat er op verschillende gebieden in je leven wat gaat veranderen. Probeer overal het positieve van in te zien. Ook al lijkt een verandering op het eerste gezicht niet altijd leuk, je leert overal wat van. Houd dit in je achterhoofd. 
School & werk: Er zal een grote verandering plaatsvinden. Je slaat een nieuw pad in en dat is best wel spannend. De verandering is misschien een beetje eng, maar geef niet te snel op. Op lange termijn zul je er de vruchten van plukken. 
Liefde & vriendschap: Sluit je ogen niet voor de liefde. Er staat je iets moois te wachten, maar dan moet je er wel voor open staan. Dat heb je helemaal zelf in de hand. Qua vriendschap ontmoet je iemand met wie je een goede band krijgt. 

Jaarhoroscoop 2020: Schorpioen
Gezondheid: Het jaar begint met wat tegenslagen. Laat je niet uit het veld slaan. Blijf kalm en onthoud dat je zelf controle hebt over wat er gebeurt in je leven. In de zomer krijg je meer energie en krijg je de behoefte om veel te ondernemen. 
School & werk: In het laatste kwartaal van 2020 moet je zorgen dat je jouw doel niet uit het oog verliest. Je bent dan snel afgeleid. Spreek jezelf dan streng toe. Met wat doorzettingsvermogen kom je er wel. 
Liefde & vriendschap: Dit jaar zal jij je geliefd voelen. Zowel in de liefde als vriendschap zit het wel goed. Je zal zien dat de mensen die het langst in je leven zijn altijd voor je klaar zullen staan. Ook als het eens niet zo goed met je gaat. 

Jaarhoroscoop 2020: Tweelingen
Gezondheid: Dit jaar zal je rust vinden. 2019 was een hectisch jaar waarin veel is gebeurd. Je zal merken dat je in de loop van het nieuwe jaar kalm blijft tijdens situaties waarin je voorheen heel gestrest van zou worden. 
School & werk: Op school en/of werk zal je enorm groeien. Je krijgt te maken met lastige situaties, maar die weet je op te lossen met wat hulp van iemand uit je omgeving. Let op dat je iemand niet te snel vertrouwt, degene zou weleens bijbedoelingen kunnen hebben. 
Liefde & vriendschap: Investeer dit jaar in relaties waar je wat aan hebt. Niet iedereen heeft het beste met je voor. Daarom zal je er goed aan doen om eens goed naar je vriendschappen te kijken. Wie zal er voor je zijn als je het moeilijk hebt? 

Jaarhoroscoop 2020: Kreeft
Gezondheid: Dit jaar zal je een flinke boost in je zelfvertrouwen krijgen. Waar je voorheen nog voorzichtig was, ga je nu gericht op je doel af. Je moet wel leren dat je complimentjes niet uit anderen moet halen, maar uit jezelf. Je mag best trots op jezelf zijn! 
School & werk: Je zal een grote stap zetten op het gebied van school of werk. Je weet beter wat je wil en durft hierdoor belangrijke beslissingen te maken. Kom je er even niet uit? Wees niet bang om hulp te vragen. 
Liefde & vriendschap: Let op dat je niet de verkeerde mensen in vertrouwen neemt. Je leert dit jaar dat betrouwbare mensen heel waardevol zijn. Op hen kun je bouwen. Gelukkig heb je die mensen om je heen, je moet je alleen even beseffen bij wie je jouw geheimen kwijt kunt. 

Jaarhoroscoop 2020: Leeuw
Gezondheid: Dit wordt een heel goed jaar voor jou. Je zal lekker in je vel zitten, vooral als het voorjaar wordt. Je leert genieten van de kleine dingen in het leven en beseft je hoe goed je het hebt. Je steekt je energie in de dingen die er echt toe doen. 
School & werk: Halverwege 2020 kun je in een sleur terechtkomen. Probeer je leven spannender te maken met kleine dingen. Fiets eens een andere route, neem een nieuwe (bij)baan of probeer een andere sport uit. 
Liefde & vriendschap: De liefde gaat niet altijd over rozen, dat zal jij ook ondervinden. Gelukkig keert de rust weer terug en zal je tevreden zijn met je liefdesleven. Dit jaar zal je closer worden met de vrienden die je al hebt door een onverwachte gebeurtenis. 

Jaarhoroscoop 2020: Weegschaal
Gezondheid: Het wordt een jaar van ups en downs. Soms voel je je zwak, maar door iets wat iemand tegen je zegt zal je je beseffen dat je sterker bent dan je denkt. 
School & werk: Op werk en/of school kun je wat moeilijkheden verwachten. Je motivatie ontbreekt en daardoor gaat het allemaal niet zoals je zou willen. Probeer je motivatie weer terug te vinden door niet te vergeten waarom je ermee bent begonnen. Opgeven is geen optie! 
Liefde & vriendschap: Verspil geen tijd aan een crush die uiteindelijk niet de moeite waard is. Kijk of degene je wel goed behandelt. Vindt hij of zij jou écht leuk of ben je meer een tussendoortje? Laat je niet als oud vuil behandelen. In tijden van liefdesverdriet zul je zien dat vrienden je grootste steun zijn. 

Jaarhoroscoop 2020: Stier
Gezondheid: Dit jaar zal je van jezelf leren houden. Je zegt sneller nee en voelt je niet meer zo verplicht om dingen te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt. Je zal wel te maken krijgen met tegenslagen, vooral aan het begin van het jaar, maar je weet er beter mee om te gaan dan in het afgelopen jaar. 
School & werk: Je vindt het moeilijk om te zeggen dat je ergens goed in bent. Gelukkig leer je dit jaar om jezelf te waarderen, want je hebt talent! In de herfst komt er een mooie kans voorbij, grijp die met beide handen aan.
Liefde & vriendschap: Op het gebied van de liefde zal je eindelijk vinden waar je naar op zoek was. Je zal je fijn en veilig voelen bij iemand, dat is heel belangrijk voor jou. Degene weet jouw muurtje een beetje af te breken. Qua vriendschap leer je anderen sneller vertrouwen. 

Jaarhoroscoop 2020: Maagd
Gezondheid: Je zal dit jaar veel beslissingen moeten maken. Er zijn een aantal zaken waar je goed over na moet denken. Maak geen overhaaste beslissingen, maar zorg dat je alles op een rijtje hebt zodat je later geen spijt krijgt van je keuze. 
School & werk: Je maakt een goede start en hebt het gevoel dat je alles aan kunt. Je bent enorm gemotiveerd en dat levert goede resultaten op. Wel moet je leren om voor jezelf op te komen. Je komt in een situatie terecht waar je je niet prettig bij voelt, wees niet bang om hier iets van te zeggen. 
Liefde & vriendschap: Je kunt romantische momenten verwachten in de liefde. Je zal dit jaar iemand vinden waar je veel interesses mee deelt. Laat degene niet gaan! 

Jaarhoroscoop 2020: Vissen
Gezondheid: Leer vertrouwen op je gevoel. Je wil je eigen gevoel soms wegwuiven om anderen een plezier te doen. Maak jezelf een prioriteit. Jij bent de enige die jezelf gelukkig kan maken! 
School & werk: In 2020 word je wat serieuzer. Je werkt hard aan je toekomst en daar zul je de vruchten van plukken op lange termijn. Neem advies aan van mensen die er verstand van hebben. 
Liefde & vriendschap: Je kunt je behoorlijk onzeker voelen op het gebied van de liefde. Gelukkig leer je iemand kennen waarbij je je op je gemak voelt en bij wie je jezelf kunt zijn. Probeer de negatieve, onzekere gedachten te negeren.  

Jaarhoroscoop 2020: Waterman
Gezondheid: Leer om meer te genieten van het leven. Als het zonnetje weer gaat schijnen, slaag je hier gelukkig in. Laat je meeslepen met gebeurtenissen en doe eens iets spontaans. Als je dit doet, dan wordt het een spannend jaar voor jou. 
School & werk: Je bent heel ijverig en een perfectionist, waardoor je vaak gestrest bent. Het voelt als het einde van de wereld als je een hoofdstuk niet hebt gelezen of als je een foutje maakt tijdens het werk. In april of mei weet je alles beter te relativeren. 
Liefde & vriendschap: Je steekt veel energie in de liefde en dat levert ook wat op. Je voelt je gewaardeerd, ook op het gebied van vriendschap. Wel mag je tijdens drukke periodes wat meer tijd besteden aan je vrienden. Het is echt niet verkeerd om wat stoom af te blazen met een koffiedate. 

Jaarhoroscoop 2020: Steenbok
Gezondheid: Het wordt een enerverend jaar. Het zal niet alleen maar over rozen gaan, vooral in de herfst zal je te maken krijgen met moeilijkheden. Gelukkig weet je de draad goed op te pakken en heb je veel steun aan de lieve mensen om je heen. De tegenslagen zijn ook een kans om te groeien, onthoud dat als je even niet zo lekker in je vel zit! 
School & werk: Rond de lente word je heel ambitieus. Het is wel belangrijk dat je niet te veel hooi op je vork neemt, meer is echt niet altijd beter. Een uitgeslapen persoon gaat veel vrolijker door het leven. Productief zal je toch wel zijn!
Liefde & vriendschap: Iemand uit het verleden zal rond het voorjaar een opwachting maken. Denk goed na of je deze persoon weer toe wil laten in je leven. Heeft hij of zij wel een goede invloed op jou? 

Jaarhoroscoop 2020: Boogschutter
Gezondheid: Leer je eigen grenzen kennen, Boogschutter. Je hebt de neiging om met 10 dingen tegelijk bezig te zijn, maar het is soms beter om al je aandacht op één ding te richten. Het eindresultaat zal zeker de moeite waard zijn! 
School & werk: April is een belangrijke maand op het gebied van school/werk. Er komt een kans voorbij die je leven zal veranderen. Zet alle voor- en nadelen op een rij voordat je een definitieve beslissing maakt. 
Liefde & vriendschap: In de liefde wordt het dit jaar spannend. Niet alles gaat van een leien dakje, maar je kunt niet zeggen dat je een saai jaar gaat krijgen. Qua vriendschap krijg je de kans om je vriendengroep uit te breiden. 

Beeld: iStock