Fashion

Een dag uit het leven van modellenscout Romy de Vries

10

Wij van Girlscene weten allemaal dat een studiekeuze maken heel erg lastig kan zijn. Eigenlijk ben je nog te jong om zo’n grote keuze te maken voor de rest van je leven. Maar wist je dat 59% van de mensen totaal ergens anders belandt dan waarvoor ze zijn opgeleid? Er zijn zo veel (nieuwe) beroepen waarvan we eigenlijk niet eens wisten dat ze bestonden. Kijk mee naar een dag uit het leven van deze inspirerende mensen die hun droombaan hebben gevonden. Deze keer een kijkje in het leven van Modellen boeker Romy de Vries

Mijn naam is Romy de Vries, ik ben 30 jaar en werkzaam als Modellen Boeker/Scout op de afdeling Women Development bij Touché Models in Amsterdam. Na het afronden van mijn havo ben ik de opleiding HBO Media & Entertainment gaan volgen aan de Hogeschool INHolland Haarlem. In mijn vrije tijd bezoek ik graag concerten, ga ik vaak op stap of lekker eten met vriendinnen, plan ik in mijn gedachten het volgende land wat ik wil bezoeken en ga ik lekker naar het strand of het bos met mijn hond.


Selfie!

Hoe ben jij bij Touché Models terecht gekomen?
“Tijdens mijn laatste studiejaar aan de opleiding Media & Entertainment Management ben ik begonnen als Producer/Redactrice bij het televisie productie bedrijf Endemol in Aalsmeer. Hier ben ik vele jaren met plezier werkzaam geweest. De programma’s waaraan ik meegewerkt heb zijn o.a. Deal or No Deal, Achmea Kennisquiz en de NPL Kanjer Nieuwjaars show. Nadat ik de website van Touché Models tegen kwam (zo’n 5 jaar geleden), dacht ik WAAROM NIET?!?! Ik heb een open sollicitatie gestuurd en ben toen aangenomen als Assistant, inmiddels werk ik als Boeker/Scout op de afdeling Development Women.”

Heb jij altijd al modellen boeker willen worden?
“Ik heb altijd de ambitie gehad om een functie te hebben waar je creatief bezig kan zijn en waar uitdagingen blijven opduiken. Modellenboeker is een functie waar dit elke dag zo is! Ik ben iemand die lekker bezig moet zijn, veel tegelijkertijd kan en er van houdt om met verschillende mensen samen te werken. Modellenboeker zijn is daarom wel een functie waar ik altijd al naar heb uitgekeken.”


Mijn collega Amber van Future Faces en ik : scouten op RTL Zwolle Zomerfestival 2014  

Wat is Touché Models voor een bureau?
“Touché Models is een gerenommeerd modellenbureau dat al 25 jaar bestaat, maar zich nog steeds elke dag vernieuwd en mee gaat met de tijd om fris te blijven in de modellen branche. Touché Models is bijvoorbeeld recent gevestigd aan het centraal gelegen Vondelpark en heeft een fulltime personal trainer/voedingscoach in dienst met zijn eigen verdieping. Touché Models richt zich op de nationale en internationale fashion markt, personal management is daarbij erg belangrijk. Het is voor ieder model belangrijk dat er genoeg aandacht wordt besteed aan het model als persoon en zijn of haar carrière.”

Hoe kun je je aanmelden als model?
“Aanmeldingen bij Touché Models kan via email of social media, Touché Models ontvangt zo'n 200 e-mails per week, helaas kan je je niet zomaar inschrijven als model. Naast de juiste maten, lengte en leeftijd, is het hebben van de juiste instelling en een leuke persoonlijkheid erg belangrijk. Elke aanmelding wordt door het hele team bekeken en natuurlijk heeft iedereen daar zijn eigen mening over! Zo kan ik een meisje dat er wat aparter uit ziet met bijvoorbeeld, flaporen, sproeten en een goede botstructuur in haar gezicht erg mooi vinden, maar mijn collega kan er op dat moment minder potentie in zien.


Meet & Greet met 30 seconds to Mars met verschillende modellen van Touche Models.

Hoe vaak scout Touché Models?
“Touché Models scout elke dag. Dit gaat zowel via social media zoals Instagram, Facebook en Twitter als buiten op straat en op evenementen. Ik scout samen met mijn collega van Future Faces het meest en we vinden dit erg leuk om te doen, misschien wel het leukste deel van mijn baan, je weet namelijk nooit wie je tegenkomt. Zo kan het voorkomen dat je de hele middag of hele dag aan het scouten bent en niemand vindt, dan sta je in je vrije tijd bij een kledingwinkel, snackbar of drogisterij en dan staat het volgende super model naast je een shampoo at te rekenen of een kroket te eten, ZO KAN HET GAAN!!! Een goede scout kan een model vaak van meters afstand al aan zien komen lopen en kan heel goed zien of iemand de juiste look heeft, ook al draag je een grote bril, een muts en zit je haar in de war!”

Hoe begeleiden jullie nieuwe modellen in de industrie?
“Nieuwe modellen komen terecht bij de afdeling Development, ik zelf begeleid net beginnende vrouwelijke modellen op de afdeling Women Development. Modellen worden o.a. begeleid in voeding, sport, bewegen voor de camera, persoonlijke ontwikkeling en styling. Het belangrijkste voor het model is om haar school af te maken, hieromheen wordt de carrière stap voor stap gepland. De modellenwereld kan erg intimiderend zijn en daar begeleid ik de modellen stap voor stap in. Modellen kunnen mij 24/7 bereiken met vragen en dingen waar ze mee zitten, daarnaast heb ik naast het model zelf veel contact met de ouders. Modellen beginnen met testshoots om hun portfolio op te bouwen. Een portfolio is een soort presentatie van jezelf als model door middel van foto’s.”


Klaarmaken voor feest ELLE 25 jaar!

Wie is het meest succesvolle model dat jullie ooit vertegenwoordigd hebben?
“Dit zijn er een paar, namelijk Noëmie Lenoir, Josefien Rodermans, Yfke Sturm, Herman Hanekamp en Tamara Slijkhuis.”

Welk model moeten wij in de gaten houden van Touché Models, omdat hij/zij veel potentie heeft?
“Alle modellen binnen Touché Models hebben potentie maar een upcoming talent op dit moment is Evie Lukassen.”

Werken jullie samen met agency’s in het buitenland? Zo ja; welke bureaus en om welke landen gaat het?
“Touché Models werkt samen met veel wel gekende modellenbureaus over de hele wereld. De landen waar Touché Models o.a. mee werkt zijn: New York, Parijs, Milaan, Londen, Italië, Australië, Spanje, Duitsland, Singapore, Tokyo, Turkije, Denemarken, Zwitserland, Thailand, Griekenland, België etc. Hieronder een klein overzicht van de bureaus waar Touché Models o.a. mee werkt: Trump, Women, Supreme, One, DNA, Monster, Elite, Viviens, LeManagement, M4, Talents, Next, Established, Premier, Marilyn, Donna, Wizard, Avenue, WM, Traffic, Uno, Fashion.”  


Vogue Fashion Night Out Amsterdam 2014: Bovenste rij: Lin (model bij Touché Models), Melatti (model bij Future Faces), Shona Lee (model bij Future Faces): Onderste rij: Ik, Amber van Future Faces, Astrid van Future Faces.  

Hoe is jouw contact met alle modellen?
“Ik werk 5 dagen in de week bij Touché Models, dus fulltime. Het contact met modellen loopt via meerdere middelen: email, telefoon op kantoor, maar ook hebben de modellen die ik begeleid mijn mobiele nummer en social media. Ik heb elke dag contact met mijn modellen.”

Mijn werkdag is eigenlijk nooit hetzelfde, enkele aspecten die terug blijven komen zijn:
- E-mails en telefoontjes beantwoorden van klanten en modellen
- Skypen met modellen en buitenlandse bureaus
- Boeken van shoots, shows, presentaties etc.
- Binnengekomen aanmeldingen beoordelen
- Plaatsen van modellen bij buitenlandse bureaus, tickets boeken, etc.
- Plannen van komende reisjes van modellen
- Scouten
- Meetings bijwonen
- Bijwonen van presentaties, shoots en shows, evenementen.”

Zie jij jezelf oud worden als boeker bij een modellenbureau? Of heb je andere ambities binnen deze branche?
“Op dit moment ben ik erg tevreden met mijn functie als Boeker Women Development / Scout en zit ik helemaal op mijn plek. Misschien dat ik een nog grotere rol zal opzoeken in de richting van scouting, YOU NEVER KNOW !”  


Annemarije (model bij Future Faces), mijn collega Amber van Future Faces, ik, Shona Lee (model bij Future Faces)  

Hoe ziet jouw leven er over 10 jaar uit?
“Over 10 jaar heb ik een gezin, woon ik nog steeds in Nederland en hoop ik nog steeds in een creatieve branche werkzaam te zijn.”

Wat is het aller leukste dat je door Touché Models hebt meegemaakt?
“Zoveel!!!! Het allerleukste wat ik door Touché Models heb meegemaakt is niet echt één gebeurtenis. Zo ben ik als chaperonne mee geweest met modellen naar Londen en Milaan, ben ik naar scouting evenementen toe geweest zoals RTL Zwolle Zomer Festival & Lowlands, heb ik meegewerkt aan Hollands Next Top Model, mag ik aanwezig zijn bij shows en presentaties en ontmoet ik leuke mensen uit verschillende landen.”

Wie inspireert jou?
“Ik heb niet een bepaald icoon, wel raak ik geïnspireerd door vrouwen die hun eigen dromen naleven, sterk in hun schoenen staan, zich niet gek laten maken en hun eigen ik behouden.”  


Scouten RTL Zwolle Zomerfestival 2014  

Wat is jouw favoriete model?
“Modellen met een bepaalde look die ik onwijs mooi vind, zijn bijvoorbeeld: Sasha Luss, Riacarla Boscono & JiHye Park. Ik hou zelf erg van modellen met een aparte look, niet alledaags, iets exotisch of juist iets met een TWIST, strakke kaaklijn, mooi profiel, brede ogen.”

Als jij geen boeker was geworden wat deed je nu dan?
“Als ik geen boeker was geworden dan werkte ik nu nog in de televisie branche.”

Wat maakt jou de leukste en beste boeker?
“Ik denk het feit dat ik de jongste boeker ben aan de boekerstafel van Touché Models, bijdraagt aan de band die ik met vooral de jonge meiden heb die ik begeleid. Ik weet ongeveer waar de interesses liggen op hun leeftijd en heb nog die gebektheid ;). Ik kan me tot nu toe vaak goed inleven in hun denkwijze, karakter en levensstijl. Ik heb vaak wel snel genoeg door hoe een meisje zich voelt zonder dat ze het ook daadwerkelijk zegt. Ik overleg ook veel met de modellen en daardoor ontstaat er een goede band/verstandshouding wat lekker werkt voor zowel het model, mijzelf en de boeker. Wat mij denk ik ook een goede boeker maakt is dat ik veelzijdig ben, sterk in mijn schoenen sta, goed kan onderhandelen en veel dingen tegelijk kan. Je moet als boeker eigenlijk een soort duizendpoot zijn! Zo kan het zijn dat ik Italië aan de telefoon heb terwijl ik 5 minuten daarvoor nog met een bureau in Australië aan het mailen was en straks nog ga skypen met een model in Singapore. Het is belangrijk om te weten welke taak er op welk moment belangrijker is, voorrang heeft en welke taak wel even kan wachten.”  


Feest ELLE 25 jaar! 2014 

Wat heb jij altijd bij je?
“Mijn mobiele telefoon Samsung S4, mijn luchtje Gucci Parfum II en mijn rode lippenstift van Maybelline New York Pleasure Me Red nummer 547. Ik wil bereikbaar zijn en daarnaast is de mobiele toegang naar je email, bankzaken etc. erg handig. Ook ben ik lichtelijk verslaafd aan mijn dagelijks portie www.dailymail.co.uk showbizz en wereldnieuws.“

Heb je nog een boodschap aan de Girlscene lezeressen?
“Wees altijd jezelf, wat de buitenwereld ook van je verwacht, laat je vooral niet gek maken!”

Wat vind jij van deze baan? 

Pin je inspiratie in Pinbook

Girlscene.nl wil samen met jou het verschil maken voor vrouwen en meisjes die tijdens oorlog en conflicten slachtoffer zijn geworden van seksueel misbruik. Samen met jou proberen wij zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Rode Kruis, zodat zij opgevangen worden en een leven kunnen opbouwen. Samen staan we sterk en daarom willen we met al onze lezeressen iets doen voor dit goede doel. KLIK HIER OM JE CENTJE BIJ TE DRAGEN VOOR GIRLSCENE X SERIOUS REQUEST

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

10 reacties

 • 4 jaar geleden Amber

  suuuuper leuke baan lijkt me dit!

 • 4 jaar geleden KAGUYA

  @ Sophie: de modellenmaten? Borst: 80cm, taille: 60cm, heup (breedste deel van je billen, niet je heupbotten): 90cm

 • 4 jaar geleden Henk Spermaswek

  De landen waar we mee samen werken zijn: New york -.. Mens, leer topografie.

 • 4 jaar geleden Mettlesome

  wat een ontzettend leuke baan! klinkt echt heel erg leuk

 • 4 jaar geleden Sophie

  Wat zijn de maten?

 • 4 jaar geleden Stephanie

  Wat interessant om te lezen! En 30stm omg

 • 4 jaar geleden floreke

  omg , die heeft 30stm mogen ontmoeten , ik zou doodgaan :P

 • 4 jaar geleden BeautifulReddx

  Ik denk niet dat ik zo beheerst op de foto kon staan als ik met 30 stm op de foto mocht :')

 • 4 jaar geleden fourth.

  Supervet! Is het ook verplicht om hiervoor meertalig te zijn? En zo ja, welke talen moet je dan beheersen?

 • 4 jaar geleden Charlotte

  Omgomgomg 30stm?! Zalig :-O

 1. 1