Series & Films

25 knusse kerstfilms om in de kerstvakantie te kijken

De kerstboom staat ondertussen al en overal is het versierd met mooie lichtjes. Om het echte kerstgevoel te krijgen is er naast de kerstboom nog één ding dat absoluut niet mag ontbreken, een goede kerstfilm! Kruip lekker op de bank met kerstkransjes en warme chocolademelk en geniet van de leukste kerstfilms voor het ultieme kerstgevoel. Deze films moet je gezien hebben deze kerstvakantie!

1. Home Alone
Een lijstje met must see kerstfilms is natuurlijk niet compleet zonder Home Alone. De achtjarige Kevin wordt per ongeluk alleen thuis achtergelaten als zijn familie op vakantie gaat. Dat is niet het enige.. Kevin moet ook nog eens hun huis beschermen tegen twee inbrekers.

2. Love Actually
Love Actually volgt acht Londenaren en speelt zich af in de weken voor Kerstmis. De film gaat over de relaties tussen vaders en zoons, echtgenoten en echtgenotes, vriendjes en vriendinnetjes. Een vader en zijn stiefzoon moeten het verlies van hun moeder verwerken, terwijl de zoon smoorverliefd is op zijn klasgenoot. De film gaat niet specifiek over relaties, maar laat zien dat liefde eigenlijk altijd en overal om je heen is.

3. Frozen
Als er één film is die het winterse gevoel benadrukt dan is het Frozen wel! Bergbeklimmer Kristoff en de jonge Anna maken samen een gevaarlijke reis door de bergen. Ze zijn op zoek naar de zus van Anna, Elsa. Elsa is de sneeuwkoningin en de enige die er voor kan zorgen dat de eeuwigdurende winter stopt. Tijdens hun tocht ontmoeten ze trollen en de hilarische sneeuwman Olaf en moeten ze natuurelementen overwinnen om hun koninkrijk te redden.

4. The Family Man
De steenrijke Jack Campbell heeft het goed voor elkaar. Hij heeft een luxe appartement, een Ferrari en veel geld. Helaas is hij nog steeds vrijgezel. Op een ochtend wordt hij gewekt door zijn hond, twee kinderen en zijn vrouw in een doodnormaal huis in een gewone buurt. Alles is plotseling veranderd. Op zijn werk hebben ze nog nooit van hem gehoord en het appartement is niet meer van hem. Hij komt erachter dat het familieleven ook leuke kanten heeft, liefde, romantiek, gezelligheid en humor. Hij vraagt zich af of hij wel terug zou willen naar zijn rijke leven en zijn oude vertrouwde zakenwereld.

6. New Year's Eve
De film gaat over een groep New Yorkers die hun weg naar romantiek proberen te vinden in de loop van Oudejaarsavond. Iedereen leeft naar het feest op Times Square toe, maar het loopt niet voor iedereen zoals gepland. Een stervende man, een gefrustreerde directiesecretaresse en een jongeman die Oudejaarsavond haat komen in de film aan bod. 

7. The Holiday
Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse vrouw met een druk leven. Via een site voor woningruil ontmoet ze Iris (Kate Winslet). Iris is een vrouw uit een Engels dorpje die de hoop op de liefde heeft opgegeven. Ze besluiten twee weken van huis te ruilen, waardoor het leven voor beiden op de kop gezet wordt.

8. Twelve Trees of Christmas
Cherie Jameson werft onder de bewoners van haar wijk uit Manhattan om deel te nemen aan een kerstbomenwedstrijd. Dit om via deze wijze haar geliefde, lokale bibliotheek te redden van de sloop. Zodoende komt de ambitieuze ontwikkelaar Tony Shaughnessy op haar pad....

9. Bridget Jones's diary
Het verhaal van de tweeëndertigjarige Bridget Jones is zo herkenbaar! Ze drinkt en rookt te veel, heeft nog niet veel bereikt in haar leven en haar liefdesleven is een groot drama. De onhandige Bridget besluit het nieuwe jaar beter te beginnen. Ze probeert meer grip op haar leven te krijgen. Ze wil drastisch afvallen en op zoek gaan naar een verstandige man. Haar belevenissen op zoek naar de ware liefde schrijft ze in een dagboek. 

10. Call Me Claus
Deze hilarische film met Whoopi Goldberg moet je absoluut gezien hebben. Lucy is een succesvolle, chagrijnige producente bij een home shopping tv-zender. Ze neemt Nick aan om voor Kerstman te spelen tijdens de live-uitzendingen. Het wordt uiteindelijk een groot succes. Nick beweert dan ook de echte Kerstman te zijn. Nick vertelt Lucy dat hij de uitverkorene is om zijn baan op te volgen. Lucy gelooft er niets van en laat staan dat zij de baan wil overnemen.

11. The Muppet Christmas Carol
Het is de avond voor Kerst en Scrooge is weer eens onvriendelijk. Hierdoor krijgt hij bezoek van de drie kerstgeesten. Deze keer worden de geesten gespeeld door de figuren uit de Muppet-show. Dit is sowieso de leukste vertolking van het Scrooge verhaal!

12. How the Grinch Stole Christmas
In een sneeuwvlok ligt het magische land van de Who's, een volk dat houdt van Kerstmis. Maar bovenop de berg ligt de Grinch, en die haat feest en Kerstmis. Hij wil wraak nemen op iedereen die hem iets kwaads heeft gedaan. Ook kerstavond wil hij verzieken. Hij gaat verkleed als Kerstman naar het dorp om cadeautjes en versieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who kan het niet begrijpen en probeert contact te krijgen met de Grinch.

13. The Family Stone
Meredith Morthon is een georganiseerde zakenvrouw uit Manhattan. Tijdens Kerst gaat ze voor het eerst de familie van haar vriend Everett ontmoeten. De twee zijn uitgenodigd voor het kerstdiner en Meredith ziet er enorm tegenop. Dit blijkt achteraf terecht te zijn, want Meredith's karakter past absoluut niet bij dat van haar schoonfamilie. De familie doet er alles aan zodat Everett niet met Meredith gaat trouwen. 

14. Arthur Christmas 
Arthur houdt van Kerstmis en alles wat er mee te maken heeft. Dat is niet zomaar, want hij is de zoon van de Kerstman. Ieder jaar is het voor Arthur en zijn familie weer een drukke periode om alle kerstcadeautjes op tijd te bezorgen. De familie doet heel erg hun best, toch wordt één meisje vergeten, lukt het Arthur om het meisje nog een cadeautje te bezorgen? 

15. It's a Wonderful Life
Deze film is al geproduceerd ver voor onze tijd, maar moet je zeker een keer gezien hebben. George Bailey is inwoner van het kleine stadje Bedford Falls en wil graag de wereld zien. Toch wordt hij gedwongen in zijn geboortestadje te blijven en lijdt daardoor een saai leven. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Mary en krijgt kinderen. Als bankier probeert hij het leven in het kleine dorpje voor iedereen wat leuker te maken. Wanneer het wat minder gaat wil George een einde aan zijn leven maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt er anders over en toont hem hoe Bedford Falls er uit zou zien zonder zijn hulp..

16. Hachiko: a Dog's Story
Deze zielige film moet je een keer gezien hebben. Zo'n lieve hond als Hachiko willen we allemaal wel! Hachiko is een trouwe hond die dagelijks zijn baas naar het station brengt en vervolgens weer opwacht. Als zijn baas op een dag niet terugkomt, komt Hachiko negen jaar lang op hetzelfde tijdstip naar het station om op zijn baas te wachten. Tijdens zijn zwerftochten op het station en door de omgeving komt hij in contact met omwonenden en werknemers.

18. Silent Night
Deze film speelt zich af in 1944 in Duitsland. Een Duitse moeder en een zoon zoeken op Kerstavond een toevluchtsoord. Wanneer zij door drie Amerikaanse en daarna door drie Duitse militairen worden gevonden overtuigd de vrouw ze om een avond hun verschillen te laten voor wat het is om samen Kerstmis te vieren.

19. November Christmas
Een vader vreest dat zijn zieke dochter Kerstmis niet zal halen. Om haar dochter toch te laten genieten van de feestmaand plant hij het speciaal voor haar een maand eerder, zonder dat haar dochter er iets vanaf weet. Hij krijgt niet alleen hulp van familie, vrienden en buren, maar het hele dorp doet mee.

20. A Boyfriend for Christmas
Holly wil nog maar één ding voor Kerstmis en dat is een vriend voor minimaal twintig jaar. Zou de Kerstman haar wens kunnen vervullen?

21. All about Christmas Eve
Een partyplanner uit New York komt voor een dilemma te staan wanneer ze wordt uitgenodigd voor een romantische kerstvakantie, terwijl ze tegelijkertijd de opdracht van haar leven krijgt aangeboden: het plannen van een kerstfeest in Los Angeles.

22. All I Want For Christmas
Het wordt hun eerste kerstfeest zonder hun vader, die een jaar geleden meer gaf om zijn café-restaurant dan het leven met zijn vrouw. Haar dochter wil niets liever dan haar ouders weer bij elkaar krijgen, dus ze vraagt de Kerstman om hulp. Haar oudere broer wil niet vertellen dat de Kerstman niet bestaat en bedenkt plannen om hun ouders te herenigen. Cute!

23. A Princess for Christmas
Het leven van Jules staat volledig op zijn kop als ze noodgedwongen de zorg voor haar neefje Milo en nichtje Maddie op zich moet nemen. Een jaar later is het nog steeds een chaos, maar ze is vastbesloten de kinderen een leuke kerst de bezorgen. Jules, Milo en Maddie reizen op uitnodiging van een verloren familielid naar Europa. Daar zullen ze Kerst doorbrengen. Als Jules de charmante prins Ashton ontmoet, wordt het verblijf in een klap stukken leuker.

 

24. The Christmas Candle
Deze film speelt zich af op het Engelse platteland in het dorpje Gladbury. Er gebeuren nooit rare dingen, behalve tijdens Kerstmis. Eens in de 25 jaar komt een Engels op bezoek bij de kaarsenmaker om één kaars aan te steken. Wie daarna de kaars aansteekt kan iets bijzonders verwachten.

25. Santa Paws 2
Wanneer de vrouw van de Kerstman, mevrouw Claus, naar Pineville reist, hebben de speelse Santa Pups zich verstopt op haar slee. De ondeugende pups laten de vreugdevolle wensen van de kinderen uit Pineville in vervulling gaan. Maar dan gaat er iets heel erg mis: het Kerstgevoel begint te verdwijnen! De Santa Pups en mevrouw Claus moeten nu alles op alles zetten om het kerstfeest te redden.

Welke films wil jij deze kerstvakantie nog zien? Wat is jouw favoriete kerstfilm?

Bron: moviemeter

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved